کد خبر: 3735820
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۲
حمیدرضا طیبی در جمع جهادگران:

فردمحوری جای سیستم‌محوری را در مدیریت کشور گرفته است/ تحریم‌ها دکانی برای عده‌ای نباشد

گروه دانشگاه ــ رئیس جهاد دانشگاهی در مراسم بزرگداشت سالروز تاسیس این نهاد که عصر امروز برگزار شد فردمحوری را عامل به وجود آمدن مشکلات در کشور در حوزه مدیریتی خواند و گفت: نباید از تحریم‌ها ترسید و در شرایط تحریم هم برای توسعه برنامه داشت.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم بزرگداشت سی و هشتمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی و قدردانی از جهادگران نمونه، با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان کشوری، استانداران، معاونان، مدیران و اعضای جهاد دانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

فردمحوری جای سیستم‌محوری را در مدیریت کشور گرفته است/ تحریم‌ها دکانی برای عده‌ای نباشد

رئیس جهاد دانشگاهی در این مراسم با تبریک فرارسیدن سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: خوشحالیم که از ابتدای تاسیس جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۵۹ توسعه فناورانه، فرهنگی، کارآفرینی و آموزشی در از سوی این نهاد دستور کار بوده و در بسیاری موارد با روحیه جهادی به الگوسازی‌های موفق نائل آمد.

وی افزود: این موفقیت‌ها و داشتن روحیه و فرهنگ جهادی معلول را نتیجه عواملی از جمله مومن بودن، انقلابی بودن، داشتن برنامه‌ریزی، تلاش شبانه‌روزی و خسته نشدن از ناملایمات، در کنار آن توکل بر خدا می‌دانیم. همان‌طور که رهبر انقلاب فرمودند؛ جهاد دانشگاهی مولود مبارک انقلاب اسلامی است و من به آینده این نهاد امیدوارم.

وی با اعلام خبرهای جدیدی گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی سال خوبی را پشت سر گذاشت. خودباوری در اجرای پروژه‌های علوم انسانی در سطح ملی از ویژگی‌های جهاد دانشگاهی است. اکنون حدود ۱۶ پروژه ملی در حوزه علوم انسانی در کشور در حال اجرا است. امروز قرارداد بسیار خوبی در زمینه تامین کاتالیز برای تولیدات با یکی از کارخانه‌های تولید اتومبیل بسته شده است.

وی با بیان اینکه دستاوردهای جهاد دانشگاهی نشان می‌دهد اینها تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد از ظرفیت جهاد دانشگاهی را شامل می‌شود، گفت: جهاد توان اجرای کارهای بزرگ‌تر در سطح ملی را دارد و در این مسیر فعالیت‌هایی هم انجام داده است.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: بازار کشور را نباید به راحتی در اختیار خارجی‌ها قرار دهیم. یکی از راه‌های آسان برای اینکه کشور صاحب فناوری شود، همین است و اینکه شرط در اختیار قرار دادن بازار به خارجی‌ها انتقال فناوری آنها باشد. جهاد دانشگاهی می‌تواند متولی انتقال فناوری باشد.

وی با بیان اینکه توجه به توسعه دانش‌بنیان در کشور آن‌طور که بایسته است، صورت نمی‌گیرد، گفت: نیروی توانا در کشور زیاد است و زیرساخت هم در کشور کم نیست. سیاست‌زدگی در کشور امروز یکی از مشکلات اصلی است و شاهد آن هستیم این مشکل تبعاتی دارد از جمله عدم توافق در نحوه اداره کشور، دانش‌بنیان اداره نشدن و فردمحور بودن در امور به جای سیستم‌محوری و برنامه‌محوری و همه اینها به علت همین اختلافات سیاسی است.

طیبی افزود: عدم اعتقاد مدیران به تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و اینکه بسیاری از آنها اعتقاد به اقتصاد منبع‌بنیان دارند، نداشتن احزاب قوی برای تربیت مدیران و اصلاح مشکلات از دیگر تبعات سیاست‌زدگی است. هر گروهی مسئولیتی را برعهده می‌گیرد، گروه مقابل به اپوزسیون تبدیل می‌شود و مردم را تحت فشار قرار می‌دهد. عدم شفاف سازی و رخ دادن مسائلی مانند فساد و رانت، دیگر تبعات این وضعیت است و تنها راه‌حل رفع مشکلات؛ داشتن وحدت و وفاق ملی در کشور است.

تحریم دکانی برای عده‌ای نشود

طیبی در بخشی از سخنان خود در جمع جهادگران، به حمایت قاطع این نهاد از دولت دوازدهم جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: در زمینه تحریم‌ها و لزوم برداشته شدن آنها، باید گفت که توسعه کشور در شرایط غیرتحریم اتفاق می‌افتد، اما باید برای حمایت از تولید داخلی و تحریم خارجی در زمان غیر تحریم هم برنامه داشته باشیم. اگر به هر دلیلی تحریمی ناجوانمردانه بر کشور تحمیل شد، ترسی از تحریم نباید داشته باشیم. با مدیریت درست و عدم حمل هزینه‌های تحریم بر دوش محققان و تولیدکنندگان موفق خواهیم شد و با تحریم‌ها مقابله خواهیم کرد. نباید تحریم‌ها به دکانی برای عده‌ای شود. سه سال فرصت خوبی برای استفاده از نیرو‌های کارآمد در کشور است. به ویژه در حوزه صنعت و اقتصاد، کابینه با افراد خودباور تکمیل شود.

طیبی در ادامه به تشریح اهم دستاورد‌های حوزه پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی طی یکسال اخیر پرداخت.

انتخاب جهادگران نمونه

در بخشی از این مراسم، شریفی‌زاده، رئیس مراسم نکوداشت سی و هشتمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی همچنین طی سخنانی با بیان اینکه انتخاب ۳۴ نفر از بین ۷ هزار عضو جهاد دانشگاهی کار سختی بود، گفت: فراخوانی مانند سال‌های گذشته به همه واحدها ارسال شد و حدود ۲۹۳ نفر به عنوان جهادگر از سوی تمامی واحدها معرفی شدند.
وی افزود: در مجموع تعداد ۹۹ نفر در حوزه پژوهش، ۷۱ نفر در حوزه آموزش، ۲۶ نفر در حوزه فرهنگی و ۷۴ نفر در حوزه پشتیبانی و نیز ‌۲۳ نفر از حوزه ریاست و‌ روابط عمومی معرفی شدند.

شریفی‌زاده گفت: در جلسه شورای معاونین جهاد دانشگاهی ۳۴ نفر طبق آیین‌نامه انتخاب جهادگران نمونه انتخاب شدند.

انتهای پیام

captcha