به گزارش ایکنا، نامه اخیر دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به یکی از مراجع تقلید منجر به واکنشهای مختلفی در جامعه و در میان فعالان سیاسی و مذهبی شد؛ به گونهای که چند نفر در نامههای جداگانهای به رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری بر لزوم حفظ شأن و جایگاه مرجعیت تأکید کردند. این نامه حتی منجر به استعفای یکی از اعضای ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اعتراض به نامه اخیر شد. این موارد فقط گوشهای از پسلرزههای نامه اخیر به یکی از مراجع تقلید بود اما حفظ شأن و جایگاه مراجع محترم که همواره مأمن و پناهگاه نیازمندان و پیشقدم در مبارزه با ظلم و بیعدالتی بودهاند و همچنین نقش اساسی را در انقلاب اسلامی ایفا کردهاند بر همگان و مخصوصاً مسئولان سیاسی کشور واجب است و این موضوع همواره مورد تأکید حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری بوده است که در ادامه به بخشی از این بیانات درباره لزوم حفظ شأن و جایگاه مرجعیت میپردازیم:
شأن مرجعیت در کلام امام(ره)
« من یك نصیحت میكنم به بچههای طلاب، طلاب جوان كه تازه آمدهاند و حاد و تندند و آن این است كه آقایان متوجه باشید اگر چنانچه ... كلمهای اهانت بكند كسی به یك نفر از مراجع اسلام بین او و خدای تبارك و تعالی ولایت منقطع میشود. كوچك فرض میكنید!
فحش دادن به مراجع بزرگ ما را كوچك فرض میكنید! اگر به واسطه بعضی از جهالتها لطمهای بر این نهضت بزرگ وارد بشود معاقبید پیش خدای تبارك و تعالی توبهتان مشكل است قبول بشود چون به حیثیت اسلام لطمه وارد میشود...
اگر یك وقت اختلاف اجتهاد در كار باشد مثل سایر مسائل شرعیه اختلاف اجتهاد در كار باشد بچهها و جوانها نباید دخالت بكنند خطرناك است دشمن بیدار است.
من كه اینجا نشستهام، دست تمام مراجع را میبوسم تمام مراجع اینجا، نجف سایر بلاد، مشهد و تهران هر جا هستند دست همه علمای اسلام را من میبوسم ... اهانت به آنها اهانت به اسلام است.»
(صحیفه امام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ج 1 ص 307 و 308)
جایگاه مرجعیت نزد مقام معظم رهبری
یکی از برکات مهم الهی برای این کشور وجود مراجع آگاه است. مرجع تقلیدِ آگاه، برای مردم از هر نعمتی بالاتر است. مرجع تقلید آگاه، مرجعی که فریب نمیخورد، مرجعی که ذهن او را تبلیغات دشمن نمیسازد، مرجعی که تحلیل سیاسی خود را از رادیو اسراییل نمیگیرد خیلی ارزش دارد.
(بیانات در دیدار جمعی از بسیجیان _ 76/9/5)
همان طور که کنارهگیری و سکوت و بیتفاوتی ضربه میزند، زیادهروی هم ضربه میزند؛ مراقب باشید زیادهروی نشود. اگر آن چیزی که گزارش شده است که به بعضی از مقدسات حوزه، به بعضی از بزرگان حوزه، به بعضی از مراجع یک وقتی مثلاً اهانتی شده باشد، درست باشد، بدانید این قطعاً انحراف است، این خطاست. اقتضای انقلابیگری، اینها نیست. انقلابی باید بصیر باشد، باید بینا باشد، باید پیچیدگیهای شرائط زمانه را درک کند.
(بیانات در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم _ 1389/7/29)
هیچ کس نباید به عنوان حمایت و طرفداری از من، هیچگونه موضعگیریی علیه کسی بکند. اگر کسی به من محبت و لطف دارد و واقعاً میخواهد از من جانبداری بکند، راهش این نیست که بایستد و بگوید که مثلاً چرا مراجع چنین کردند یا چرا جامعه مدرّسین چنان کرد یا چرا مجمع طلّاب چنین کرد. بحمداللَّه میانه ما با مراجع بسیار خوب است. همیشه به مراجع ارادت داشتهایم؛ حالا هم همینطور است و ارتباطاتمان بسیار خوب میباشد.
(بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلّاب _ 1368/9/7)
تکریم اساتید. نظام رفتاری و اخلاقی ما در حوزهها باید در این جهت حرکت کند؛ تکریم استاد، تکریم عناصر فاضل، به خصوص تکریم مراجع تقلید. هر کسی آسان به حد مراجع معظم تقلید نمیرسد؛ صلاحیتهای زیادی لازم است. غالباً مراجع قلههای علمی حوزههای علمیه محسوب میشوند. بنابراین احترام مراجع بایستی محفوظ باشد؛ باید تکریم شوند.
(بیانات در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم _ 1389/7/29)
آنچه در بالا بدان اشاره شد فقط گوشهای از بیانات حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری درباره شأن و جایگاه روحانیت و میزان ارادت این دو بزرگوار به مراجع محترم تقلید است. در پایان باید اشاره کنیم که مراجع دینی در ایران همواره از جایگاهی رفیع در عرصه علمی و معنوی برخوردار بوده و پیشگام در مبارزه با ظلم و از ارکان استقلال و آزادی کشور بودهاند؛ بنابراین باید در این شرایط حساس کشور که دشمنان تلاش وافری برای ضربه زدن به دستاوردهای چهل ساله ملت ایران دارند، آگاهانه یا ناآگاهانه اجازه ندهیم که شکافی در این صفوف دشمنشکن ایجاد شود.
انتهای پیام