به گزارش ایکنا؛ سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، امروز، 10 آذرماه، با حضور در نشست گفتوگوی بین نسلی که با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از دانشآموزان برگزار شد، اظهار کرد: گفتوگوی بین نسلی آب حیات امروز و فردای جامعه ماست.
وی با بیان اینکه در هیچ دورانی مثل امروز نیازمند ایجاد فضای گفتمانی بین نسلها نبودهایم، تصریح کرد: هر چه تاریخ جلوتر میرود، تفاوت بین نسلها بیشتر و مدیریت آن مهمتر میشود.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه گفتوگوی بین نسلی نباید درصدد آن باشد که سبک زندگی، پوشش و نوع مکالمه دانشآموزان را شبیه پدران و مادرانشان کند، اظهار کرد: اگر خانوادهها از گفتوگو چنین تلقی و برداشتی را دارند، به خطا میروند.
بطحایی با تأکید بر اینکه تمدن و فرهنگ غنی ایرانی با گفتوگو میتواند به نسل جدید منتقل شود و سبب بهرهمندی آنان در عرصههای کیستی و چیستی شخصیتشان شود، تصریح کرد: تجربیات گذشته ارزشمند هستند و باید به نسل جدید انتقال داده شود، اما چگونگی آن جای بحث و آموزش دارد.
وی هدف از شکل گیری گفتوگوی بین نسلی را رسیدن به درک صحیح میان والدین و دانشآموزان خواند و اظهار کرد: افزایش سن ازدواج و ایجاد فاصله سنی بین والدین و دانشآموزان نیز در این زمینه مؤثر است. همچنین چند فرزندی، که در گذشته بیشتر رایج بود، منجر به ارتباطات وسیعتر در خانواده میشد و زمینه گفتوگو را فراهم میکرد.
وی برخی خانوادهها را مخاطب قرار داد و گفت: بسیاری از والدین در تمام روز به دنبال تأمین مالی فرزندان خود هستند و بر این باورند که با ایجاد سازوکارهای آسایش میتوانند خانواده خود را به آرامش برسانند. بنابراین همه انرژی و تلاش خود را برای امور معیشتی به کار میگیرند و همین امر سبب شکل گیری موانع گفتوگو میشود.
فضای مجازی رقیب تعاملی خانواده
وی گسترش بیحد و اندازه فضای مجازی را از دیگر مسائلی دانست که موضوع گفتوگوی بین نسلی را تهدید میکند و گفت: استفاده نابجا از فضای مجازی امروز جای بسیاری از تعاملات را در خانواده گرفته و به رقیبی جدی بدل شده است.
وی با تأکید بر اینکه صدای نوجوانان و جوانان باید شنیده شود، گفت: این صدا امروز شنیده نمیشود و سبب شکلگیری نگاههای مختلف و متفاوت در جامعه شده است.
وی تلاش آموزش و پرورش را در یک سال گذشته حول محور توجه خانوادهها به نیازهایی فراتر از آموزش علمی دانشآموزان برشمرد و گفت: باید نیازهای دانشآموزان را بشناسیم و زمینه گفتوگوی والدین و دانشآموزان را حول محورهای مورد توجه ایجاد کنیم.
وی همچنین خواستار ایجاد بخشی در تلویزیون تعاملی سینا برای ایجاد زمینههای گفتوگوی بین نسلی شد و گفت: بخشی از خانوادهها، دانشآموزان، مدیران و معلمان عضو شبکه تعاملی سینا هستند. بنابراین، میتوان از این امکان برای ارائه آموزشهای مرتبط با گفتوگوی صحیح استفاده کرد.
انتهای پیام