کد خبر: 3775313
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۶
معاون اول رئیس‌جمهور:

جوانان باید در اقتصاد کشور نقش‌آفرین باشند/ درخواست از بانک‌های عامل برای ایجاد اشتغال

گروه اقتصاد ــ جهانگیری اظهار کرد: جوانان سرمایه اصلی كشور هستند كه باید مولد، كارآفرین و در اقتصاد كشور نقش‌آفرین باشند و بتوانند برای كشور تولید ثروت كنند اما در حال حاضر برای اشتغال این جوانان دغدغه‌هایی وجود دارد. به همین دلیل دولت و سایر نهادها باید تمام تلاش خود را به‌كار گیرند تا زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان و بخصوص افراد تحصیلكرده فراهم شود.

جوانان باید در اقتصاد کشور نقش‌آفرین باشند/

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، جلسه شورای عالی اشتغال، ظهر امروز دوشنبه به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند اعطای تسهیلات برای حمایت از اشتغال روستایی و عشایری تاكید كرد و از دستگاه‌های ذیربط و بانك‌های عامل خواست به منظور ایجاد فرصت‌های شغلی، فرایند تسهیلات‌دهی به طرح های روستایی و عشایری را سرعت ببخشند.
معاون اول رییس جمهور افزود: پس از اعمال تحریم‌ها از سوی آمریكا، بخش‌هایی از اقتصاد كشور تحت فشار قرار گرفت و در نتیجه، تلاطم‌هایی در برخی شاخص‌ها نظیر تورم، نرخ ارز، رشد اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری و نرخ بیكاری ایجاد شد. در این شرایط، اولویت دولت بر مدیریت و برنامه‌ریزی برای كاهش فشارهای ناشی از تحریم قرار گرفت تا تلاطم‌های موجود در مدت زمانی كوتاه به ثبات تبدیل شود.
وی با اشاره به وجود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیكار در كشور، اظهار داشت: سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر نیروی متقاضی كار جدید به این آمار افزوده می‌شود و خانواده‌ها نیز از دولت انتظار دارند كه برای جوانان تحصیلكرده آنان فرصت‌های شغلی مناسب تدارك ببیند.
جهانگیری ادامه داد: جوانان سرمایه اصلی كشور هستند كه باید مولد، كارآفرین و در اقتصاد كشور نقش‌آفرین باشند و بتوانند برای كشور تولید ثروت كنند اما در حال حاضر برای اشتغال این جوانان دغدغه‌هایی وجود دارد. به همین دلیل دولت و سایر نهادها باید تمام تلاش خود را بكار گیرند تا زمینه ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان و بخصوص افراد تحصیلكرده فراهم شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به سفر اخیر خود به بندرعباس و گفتگو با برخی كارآفرینان روستایی، خاطر نشان كرد: مشكل عمده كارآفرینان روستایی، مشكلات و موانع پیش روی دریافت مجوز جهت راه اندازی واحدهای كوچك تولیدی بود و حداقل انتظار آنها از دولت رفع موانع پیش روی صدور مجوزها است.
وی با تاكید بر اینكه اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی باید با سرعت و در عین حال با دقت كافی انجام شود، تصریح كرد: باید نظارت دقیقی در اجرای این طرح وجود داشته باشد تا این اطمینان حاصل شود كه منابع مالی تبدیل به فرصت شغلی خواهد شد و كسی نتواند از امتیازهای این طرح كه با نرخ سود بسیار پایین اعطا می شود، سوء استفاده كند.
جهانگیری افزود: در طرح اشتغال فراگیر نیز مقام معظم رهبری با برداشت یك میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی موافقت كردند كه براساس گزارش های سازمان برنامه و بودجه، مقدمات اجرای این طرح آماده است كه یكی از بخش های زیرمجموعه در این طرح بخش مسكن و احیاء بافت فرسوده است كه اگر به درستی اجرا شود شاهد اشتغال فراوانی در بخش مسكن خواهیم بود.
معاون اول رییس جمهور بخش گردشگری را از دیگر بخش های مهم در ایجاد اشتغال برشمرد و گفت: با تمركز جدی بر ایجاد اشتغال در حوزه گردشگری، بسترهای مناسبی برای بكارگیری جوانان و نیروهای متقاضی كار مهیا خواهد شد. بخش گردشگری ظرفیت زیادی برای ایجاد فرصت های شغلی پایدار دارد.
وی در ادامه این جلسه با اشاره به انتقاد معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به دلیل عدم ثبت دقیق آمار اشتغال زنان در گزارش‌های آماری كشور، از وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی و دبیرخانه شورای عالی اشتغال خواست در جلسه ای با مركز آمار ایران این موضوع را مورد بررسی قرار دهند تا رتبه و جایگاه ایران در آمارهای جهانی اشتغال زنان اصلاح شود.
جهانگیری همچنین پیشنهاد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم كشور مبنی بر فعال شدن كمیته ملی اشتغال و سرمایه گذاری را مثبت ارزیابی كرد و گفت: با فعال‌تر شدن این كمیته، بخش زیادی از مسائل و مشكلات فراروی ایجاد فرصت‌های شغلی در كشور حل و فصل خواهد شد كه لازم است وزیر محترم تعاون، كار و رفاه اجتماعی هر چه سریعتر كمیته ملی اشتغال و سرمایه‌گذاری را تشكیل دهد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی هم در این جلسه با ارائه گزارشی از نرخ بیكاری در كشور گفت: با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریكا كه باعث افزایش نرخ بیكاری در كشور شده است، باید برنامه‌ریزی‌های جدی برای ایجاد فرصت‌های شغلی صورت بگیرد كه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی این موضوع را در صدر برنامه‌ها و اولویت‌های كار خود قرار داده است.
وی افزود: به دلیل شرایط تحریم، با اهداف اشتغال‌زایی كه متكی به منابع مالی و سرمایه‌گذاری فاصله زیادی ایجاد شده كه باید برای جبران این عقب ماندگی دست به اقدامات جدیدی بزنیم و روش‌های نوینی را برای اشتغال‌زایی ایجاد كنیم كه این وزارتخانه در حال برنامه‌ریزی لازم در این خصوص است.
در این جلسه كه وزرای نیرو، راه و شهرسازی، علوم، تحقیقات و فناوری، امور اقتصادی و دارایی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، رییس كمیته امداد امام خمینی(ره) و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نیز حضور داشتند، معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،‌كار و رفاه اجتماعی گزارشی از وضعیت اشتغال كشور،‌ وضعیت اجرای مصوبات پیشین و عملكرد برنامه‌های اشتغال كشور از سوی دستگاه‌های اجرایی ارائه كرد.
وی همچنین به ارائه گزارشی در خصوص برنامه اشتغال روستایی و عشایری پرداخت و گفت: در حال حاضر روند اجرای آیین نامه قانون حمایت از ایجاد و توسعه اشتغال پایدار در روستاها روندی مثبت است و تا كنون بیش از ۶ هزار میلیارد تومان به این برنامه تخصیص داده شده و برنامه ای نیز برای اشتغال در مناطق زلزله زده در دستور كار قرار دارد.
منصوری نقش اجرای قانون اشتغال روستایی و عشایری را در كاهش نرخ بیكاری مثبت ارزیابی و خاطر نشان كرد: با اجرای این قانون وضعیت مناطق روستایی در ایجاد اشتغال و كاهش نرخ بیكاری بهبود یافته است و پیش بینی ما این است كه برای سال ۹۷ در مناطق روستایی ۴۵ درصد افزایش تعداد شاغلین را خواهیم داشت.
نماینده سازمان برنامه و بودجه كشور نیز در این جلسه گزارشی از تدوین ۷ برنامه و سیاست فعال بازار كار برای اشتغالزایی در حوزه‌های مختلف ارائه كرد و با بیان اینكه برای تدوین این برنامه‌ها با وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و دستگاه‌های مرتبط تفاهم و هماهنگی لازم ایجاد شده است گفت: در قالب این برنامه ۱۹۰ هزار فرصت شغلی با سرمایه گذاری ۶۶ میلیارد تومان در بخش گردشگری پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینكه برای توسعه اشتغال پایدار روستایی جمعا ۱۸ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص خواهد یافت، افزود: برای اشتغالزایی در شركت‌های دانش بنیان نیز ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و در بخش های كشاورزی، فرهنگ و هنر و صنعت و معدن نیز برنامه‌ریزی خوبی صورت گرفته تا با تخصیص اعتبار مناسب، شاهد اشتغالزایی در هر یك از این بخش ها باشیم.
نماینده سازمان برنامه و بودجه كشور با بیان اینكه تا كنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در قالب طرح اشتغال روستایی ایجاد شده است، برآورد اشتغال روستایی تا پایان سال ۹۷ را ۱۶۴ هزار فرصت شغلی اعلام كرد و افزود: حدود ۵ هزار روستا به عنوان كانون اجرای طرح اشتغال روستایی تعیین شده‌اند كه در فاز اول تمركز ویژه‌ای بر اشتغال این روستاها بعنوان روستاهای كانونی كه می‌توانند علاوه بر ایجاد شغل در روستای كانون برای روستاها و مناطق همجوار نیز ایجاد شغل كنند، انجام خواهد شد.
در این جلسه نماینده ستاد كل نیروهای مسلح هم با بیان اینكه طرح مهارت‌آموزی به سربازان وظیفه در دستور كار این ستاد قرار دارد،‌ گفت: برای ارتقا مهارت و اشتغال سربازان پس از طی دوره خدمت، توافقات خوبی با دستگاه‌های اجرایی و دبیرخانه شورای عالی اشتغال صورت گرفته است.
در این نشست پس از ارائه گزارش‌های مختلف، نظرات و دیدگاه‌های اعضای جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیماتی نیز برای سرعت بخشیدن به روند اجرای طرح‌های اشتغالزا و اعطای تسهیلات اتخاذ شد.
انتهای پیام

captcha