کد خبر: 3775361
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۸
مصری در گفت‎وگو با ایکنا:

بازار پیام محاکمه مفسدان اقتصادی را دریافت کرده است

گروه اقتصاد ــ وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بازار، پیام محاکمه مفسدان اقتصادی را دریافت کرده است، اظهار کرد: اگر بازار این موضوع را نفهمیده بود، امروز وضعیت متفاوتی را در بازار شاهد بودیم؛ قبل از تحریم شرایط بسیار بدتری داشتیم اما ظاهراً بعد از تحریم، وضعیت اقتصادی اندکی بهتر شده و شاهد هستیم که ثباتی نسبی در بازار ایجاد شده است.

جمعه////بازار پیام محاکمه مفسدان اقتصادی را دریافت کرده است/ فسادهای شبکه‎ای در کشور

در هفته‎های اخیر، برگزاری دادگاه‎های مبارزه با مفاسد اقتصادی و اعدام چند تن از این مفسدان و اخلال‌گران در اقتصاد کشور، به سرتیتر بسیاری از رسانه‎های دیداری و شنیداری کشور تبدیل شده است. در روزهای اخیر نیز محاکمه یکی دیگر این افراد که مدتی معاون اجرایی مدیریت شعب بانک تجارت در کرمان بوده و در حدود 65 هزار میلیارد ریال اختلاس در پرونده وی وجود دارد، در جریان است. اکنون برگزاری چنین دادگاه‎هایی و برخورد قاطع با مفسدان، این امید را در جامعه به وجود آورده که شاهد روزهای بهتر در اقتصاد کشور و پایان نابسامانی‎های کنونی در بازار محصولات اساسی و مورد نیاز مردم باشیم.
عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در گفت‎وگو با ایکنا، درباره اهمیت برگزاری چنین دادگاه‎هایی، میزان بازدارندگی و تأثیر آنها در بازگشت آرامش به بازار اظهار کرد: این بحثی اساسی است که هرکسی جرمی انجام داده باید به سزای عملش برسد. قبلاً هم چنین اقداماتی وجود داشته و دادگاه به جرایم انجام شده رسیدگی می‎کرده اما مقداری گرفتار اطاله دادرسی شده بودیم و این طولانی شدن باعث شده بود اثراتی که هم‌زمان باید در رابطه با آن موضوع در جامعه به وجود بیاید را شاهد نباشیم.
اخلال در سیستم اقتصادی از صدمه نظامی بدتر است
وی ادامه داد: اخیراً که دادگاه‌ها مقداری به کار خود سرعت داده‎اند و به فرموده مقام معظم رهبری، در کنار سرعت نباید دقت فراموش شود و خوشبختانه این کار هم در حال انجام است، شاهد هستیم که اگر افرادی مرتکب جرمی شده‎اند در اسرع وقت رسیدگی می‎شود و قطعا چنین اقداماتی اثراتی مثبت در جامعه در زمینه پیشگیری از وقوع جرم خواهد داشت.
مصری افزود: در گذشته وقتی کسی دستگیر می‌شد و دادگاه وی طولانی و بعد از چند سال حکمی صادر و بعد مورد تجدید نظر قرار می‎گرفت طبیعتا اجرای آن حکم، دیگر رمقی برای مؤثر واقع شدن نداشت اما به نظرم امروزه اینکار به صورت مؤثر انجام می‎شود و خوشبختانه شاهدیم افرادی که به دنبال صدمه زدن به اقتصاد و بدبین کردن مردم هستند که این اقدام از صدمه نظامی هم بدتر است، دادگاه‎ها در مورد آنها به صورت انقلابی عمل می‎کنند.
پیام دادگاه مفسدان اقتصادی به بازار
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: بازار هم این موضوع را فهمیده است؛ چراکه اگر بازار این موضوع را نفهمیده بود، امروزه وضعیتی متفاوت با وضعیت کنونی را در بازار شاهد بودیم. قبل از تحریم شرایط بسیار بدتری داشتیم اما ظاهراً بعد از تحریم، وضعیت اقتصادی اندکی بهتر شده است و شاهد هستیم که ثباتی نسبی در بازار ایجاد شده است. البته باید با شکستن رانت‎ها شاهد کاهش قیمت‎ها باشیم اما به این دلیل که برخی بازاریان در کاهش قیمت‎ها احتیاط می‎کنند، هنوز چنین اتفاقی به خوبی رخ نداده است.
منتخب مردم کرمانشاه در خانه ملت بیان کرد: از سوی دیگر برخی از بازاریان معتقدند که ممکن است کاهش اخیر نرخ ارز دارای ثبات نباشد بنابراین نسبت به کاهش قیمت‎ها مبادرت نکرده‎اند اما معتقدم اگر مقداری جلوتر برویم قطعا اثرات این دادگاه‎ها را در بازار مشاهده خواهیم کرد.
ضعف نظارت در کشور
وی با اشاره به سِمَت پائین معاون مدیریت شعب بانک تجارت کرمان و اختلاس کلانی که متهم به انجام آن شده است گفت: در برخی از موضوعات، جایگاه مهم نیست بلکه اختیار نفوذ به سیستم مهم است. ممکن است شخصی مدیر یک شعبه کوچک بانکی باشد اما بتواند برای بانک‎های بسیاری، ضمانت‌نامه صادر و به میزان زیادی دست به فساد بزند اما متأسفانه مشکل این است که نظارت در کشور ما ضعیف است.
وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ما یک نفر را دستگیر می‎کنیم اما مگر یک نفر به تنهایی دست به چنین فسادی می‌زند. امروزه کارهای اداری براساس سیستم‎های کامپیوتری انجام می‎شود بنابراین مگر ممکن است یک نفر دست به چنین فسادی بزند و دیگران باخبر نشوند؟ به نظرم چنین فسادهایی به صورت شبکه‎ای انجام می‎شوند. ممکن است در یک شعبه بانکی در کرمان چنین فسادی رخ داده باشد اما طبیعتا باید یک شبکه بانکی از این فساد پشتیبانی کرده باشد که بتواند چنین کاری را انجام دهد.
فسادهای کلان به صورت شبکه‎ای انجام می‎شود
مصری بیان کرد: مگر همه کارمندان آن بانک خواب بودند که این حجم از مراوده مالی صورت گرفت اما کسی خبردار نشد؟ بنابراین اعتقاد ندارم که یک نفر اینچنین در نظام بانکی ما اثرگذار باشد و بقیه خبری نداشته باشند. اکنون کسی که وام اندکی برای ازدواج دریافت کرده و دو قسط را پرداخت نمی‎کند، چندین احضاریه برای وی صادر و ضامن وی تحت تعقیب قرار می‎گیرد اما چگونه شش هزار میلیارد تومان فساد رخ می‎دهد و کسی خبردار نمی‎شود؟ با این اوصاف نمی‎توانیم باور کنیم که چنین فسادی به صورت یک روزه اتفاق افتاده و یا یک روزه هم کشف شده است.
وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: پس ناظران بانک‎های کشور، حراست‎های ما و نظارت عالی بانک مرکزی کجاست؟ بنابراین بنده معتقدم که چنین کارهایی، نه به صورت فردی بلکه به صورت شبکه‎ای انجام می‎شود.
گفت‎وگو از اکبر ابراهیمی
انتهای پیام

captcha