«قصه‌گوی ظهر جمعه» در شیراز تجلیل شد
کد خبر: 3788557
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۲
در راستای طرح ملی چهل قلم؛

«قصه‌گوی ظهر جمعه» در شیراز تجلیل شد

گروه فرهنگی ـ در راستای طرح ملی چهل قلم،‌آیین تجلیل از استاد محمدرضا سرشار ئ ونمایی از آخرین اثر این نویسنده برجسته در شیراز برگزار شد.

به گزارش ایكنا از فارس، آیین تقدیر از استاد محمدرضا سرشار نویسنده و پژوهشگر استان فارس و گوینده محبوب برنامه «قصه ظهر جمعه» به همراه رونمایی از آخرین کتاب این نویسنده،‌ با شرکت مسئولان استانی، نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر امروز، 18 بهمن‌ماه در شیراز برگزار شد.
روح‌الله مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در آغاز این نشست با بیان اینکه سرشار 40 سال نام نیک از خود در انقلاب بجا گذاشته است، گفت: برنامه چهل قلم برای تقدیر از نویسندگان برجسته و متعهد برگزار می‌شود، این برنامه در شیراز نیز با تقدیر از کسی برگزار می‌شود که متعلق به استان فارس است.
وی با بیان اینکه سرشار بیش از 150 کتاب ارزشمند دارد، اضافه کرد: کتاب‌های محمدرضا سرشار در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، ادبیان انقلاب و نقد از آثار ماندگار ادبیات کشور است.
منوچهری با تصریح اینکه محمدرضا سرشار در قالب طرح کتابخانه‌گردی از سه کتابخانه عمومی شهر شیراز بازدید کرده است،‌ گفت: حضور ایشان موجب شادمانی اعضا کتابخانه‌های عمومی شد.
محمدرضا سرشار، نویسنده و گوینده قصه ظهر جمعه در این برنامه با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و پاسداشت یاد شهدای انقلاب، گفت: حال و هوای ما را کسانی باید بدانند که در دوران استبداد پیش از انقلاب می‌بودند.
سرشار، وصف حال دوران انقلاب را عجیب دانست و گفت: کسانی که می خواهند وصف حال این روزها را بداند کتاب در «کوچه و باغ‌های نیشابور» شیعی کدکنی بخوانند.
وی افزود: آنچه مهم است کارهایی است که از ما باقی خواهد ماند. یکی از اینها کتابی است که بنویسد که در زندگی افراد تأثیر بگذارد.
خالق کتاب «آنک آن یتیم نظر کرده» علی اکبر کسایی و سید علی اصغر دستغیب را الگوی خود در دوره جوانی عنوان کرد و افزود: برنامه‌های ما در مسجد از جمله در نمایش رادیویی و تبلیغ در روستا از جمله فعالیت های ما بود. برای نسل ما اخلاق، دین و استقلال کشور مسئله بود.
سرشار، دموکراسی را پذیرفتن مسئولیت انتخاب دانست و گفت: در این کشور آزادی وجود دارد و باید با رعایت و انصاف این گونه باشد؛ انقلاب به ما زندگی دوباره بخشید.
وی در ادامه بخشی از داستان «هنرستان» با عنوان «هستم اگر می روم» را که بر اساس خاطرات دوران تحصیل خود در هنرستان آیت الله طالقانی شیراز نوشته شده، برای حاضرین خواند.
نویسنده برجسته ادبیات کودک و نوجوان، طرح چهل قلم را قدردانی از اهالی قلم دانست و گفت: هر گونه قدردانی مشوقی برای هنرمندان است. انسان وقتی احساس کند، قدر کارش شناخته می‌شود، انگیزه بیشتری برای ادامه پیدا می‌کند.
سرشار با تأکید بر اینکه در زمینه نوشتن برای کودکان باید وارد عالم کودکی شد، گفت: نویسنده کودک باید بداند که کودکان چگونه به دنیا نگاه می‌کنند. داشتن تجربه از کودکی، نشست و برخواست با کودکان و مطالعه درباره کودکی در این زمینه کمک می‌کند.
زهرا افتخاری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز در این رماسم گفت: ظهرهای با طراوت جمعه با محمدرضا سرشار و قصه ظهر جمعه، صدای مرد قصه گو و آرامش صدا او با دل‌ها پیوند می‌خورد.
وی گفت: قصه‌های سرشار ما را از همه چیز باخبر می‌کرد. گاهی گفتن های عین نگفتن بود. او با ابزار تربیتی متناسب با مخاطب ایجاد پرسش می کرد.
كوروش كمالی سروستانی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه محمدرضا سرشار خاطرات کودکی و فرهنگ کشور را حمل و نقل کرد، مهم‌ترین ویژگی سرشار قصه گویی و صداپیشگی دانست و افزود: اگر قصه نبود انسان دیگرگونه تعریف می‌شد.
وی، قصه را روایت دین، خدا و مردم دانست و افزود: استاد سرشار با خوش آوایی بزرگترین عنصر ارتباط یعنی قصه را با صدا همراه کرد تا بخشی از تاریخ شفاهی انقلاب را به ما منتقل و حفظ کند.
محمد كرم‌اللهی، رئیس حوزه هنری فارس هم در این رماسم با بیان اینکه رضا سرشار معلم حقیقی نسل ماست، به شهر کازرون زادگاه محمدرضا سرشار اشاره کرد و افزود: کازرون شهر عاشق و اندیشه پروری است؛ کازرون سند پذیرش متفکرانه پیام ناب اسلام برای دین مداری است.
وی با بیان اینکه ابواسحاق تبلیغ اسلام را در کازرون آغاز کرد و گفت: به تعبیری طی دو سال 24 هزار کازرونی مسلمان شدند و وقتی به اسلام پیوستند، بالیدند.
کرم‌اللهی ادامه داد: ندای حق طلبی و حق گزینی وقتی از کام امام شنیده شد مردم کازرون از معدود شهرهایی است که سایه می‌گسترانند.
وی اضافه کرد: به تعبیر رهبری، سرشار حق کبیری بر انقلاب اسلامی دارد؛ جام اندیشه وی از تفکر امام(ره) برخاست. رییس حوزه هنری در پایان قلم سرشار را با نرگس زارها کازرون مقایسه کرد که در ایران زبانزد است.
یادآور می‌شود، در ادامه محمدرضا سرشار از خاطرات نوجوانی خود در شهر شیراز و تجربیات نویسندگی ‌اش گفت. در پایان نیز از پوستر معرفی «برخی از آثار محمدرضا سرشار» و آخرین اثر این نویسنده با عنوان «مجموعه میزگردهای نقد ادبیات داستانی» رونمایی شد. همچنین ضمن قرائت لوح تقدیر علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، این لوح سپاس به محمدرضا سرشار اهدا شد.
انتهای پیام

captcha