کد خبر: 3789580
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۳

«حقِّ حق داشتن» منتشر شد

گروه ادب ــ نشر نو، کتاب «حقِّ حق داشتن» نوشته پنج محقق تئوری سیاسی را منتشر کرد.

«حقِّ حق داشتن» منتشر شدبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ این کتاب به بهانه بحران آوارگی سال ۲۰۱۶ که طی آن میلیون‌ها انسان بر اثر آتش جنگ‌های خانمان‌سوز در سوریه، عراق و افغانستان به سوی اروپا سرازیر شدند، نوشته شده است.

کتاب با این جمله از هانا آرنت آغاز می‌شود: «وقتی زادبوم خود را ترک کردند، بی‌خانمان شدند. وقتی کشور خود را ترک کردند، بی‌تابعیت شدند؛ و آن‌گاه که از حقوق انسانی‌شان محروم شدند، دیگر حق هم نداشتند؛ تفاله‌ای بیش نبودند.»

از این‌رو، محور مباحث کتاب، آرای این فیلسوف آلمانی و به‌ویژه سخن مشهور وی در قبال آوارگان است: «حق برخورداری از حقوق». در نتیجه این پرسش مهم را طرح می‌کند: کفایت «حقوق بشر» در وضعیت فعلی جهان در خصوص معضلات میلیون‌ها انسان آواره تا کجاست؟

مفهوم «بی‌حقی» به معنای محرومیت از حقوق انسانی از دیگر موضوعات مطرح شده در این مجموعه است. حقِّ حق داشتن مفهومی تازه و منبعی مهم برای تفکر و کنش سیاسی در زمانه ما است. عصری که روز به روز و در گوشه و کنار جهان بر شمار افرادی که عاجز از تعلق به یک جامعه سیاسی هستند افزوده می‌شود. هانا آرنت این عبارت را در نقد «حقوق بشر» به‌کار می‌گرفت و او بر آن بود که اساساً مفهوم حقوق بشر انسجام لازم را برای اینکه مبنایی برای نظریه سیاسی دموکراتیک باشد، ندارد.

در کتاب حاضر، سعی بر آن است که با ارائه قرائتی نقادانه از حقِ حق داشتن، اصول و منابعی برای تلاش‌های دموکراتیک پرورده شود. این اثر به قلم حسین پیران در ۱۷۲ صفحه ترجمه شده و بهای آن ۲۲ هزار تومان است.

انتهای پیام

captcha