کد خبر: 3793709
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
سلگی عنوان کرد:

لزوم بررسی دقیق‌تر آثار جشنواره پژوهش فرهنگی سال/ ارزیابی براساس رده سنی منطقی نیست

گروه هنر ــ جشنواره پژوهش فرهنگی سال در تلاش است تا در حد بضاعت خود خلأ موجود در عرصه پژوهش فرهنگی و هنری را برطرف سازد لذا در ادوار آتی باید آثار متقاضی این جشنواره با اعمال ساز و کار دقیق‌تری مورد ارزیابی و داوری قرار گیرند.

لزوم بررسی دقیق‌تر آثار جشنواره پژوهش فرهنگی سال/ ارزیابی براساس رده سنی منطقی نیست

محمد سلگی؛ رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: مقوله پژوهش به‌عنوان یکی از الزامات حوزه‌های مختلف و از جمله حوزه فرهنگ و هنر کمتر مورد توجه قرار گرفته و اساساً در کمتر مجمع و رویدادی شاهد توجه و اهتمام ویژه مسئولان به این مسئله اساسی و مهم بوده‌ایم.

وی با اشاره به برگزاری پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال در روزهای پایانی سال گفت: این جشنواره تمام تلاش خود را تاکنون کرده است تا در حد بضاعت خود خلأ موجود در امر پژوهش فرهنگی را مرتفع سازد و حداقل با اعمال ساز و کار تشویقی علاوه بر ارج نهادن به قشر مجرب حوزه پژوهش، جوانان علاقه‌مند به این حوزه را به منظور انجام پژوهش‌های بنیادین و زیربنایی در امر پژوهش تشویق و ترغیب کند.

دبیر پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال تصریح کرد: ما به دلیل محدودیت‌های موجود و کمبود اعتباراتی که تاکنون با آن مواجه بودیم طی ادوار گذشته برگزاری این جشنواره به بررسی آثار ارسالی از سوی محققان و پژوهشگران به شکل کلی و تنها با در نظر گرفتن موضوعات مختلف طرح شده در آن‌ها پرداختیم و مؤلفه‌های دیگری همچون نحوه ارائه و اینکه پژوهش مورد ارزیابی مقاله، پروژه، کتاب و یا پایان‌نامه است، چندان ملاک نظر نبوده است، آن هم در شرایطی که به طور طبیعی طرح مسائل و زمینه پژوهش در هر کدام از این قالب‌ها با یکدیگر متفاوت است.

سلگی افزود: از سوی دیگر در بررسی کلی جشنواره، آثار پژوهشگران جوان در کنار آثار پژوهشگران مجرب و کارآزموده مورد ارزیابی قرار گرفته و این امر منجر به بروز برخی اشکالات ناخودآگاه و احیاناً بروز اجحاف در حق برخی از پژوهشگران جوان شده است و همه اینها از جمله نواقص ساختار اجرایی جشنواره است که باید در ادوار آتی به آن‌ها توجه کرد  و حداقل در بررسی آثار تفکیک سنی برای پژوهشگران شرکت‌کننده در جشنواره قائل شد.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تأکید کرد: البته مسئله دیگری که مطرح است اینکه تفکیک مقالات بررسی شده در این جشنواره را براساس رده سنتی نیز نمی‌توان با  توجه به سن و سال پژوهشگران حاضر در آن انجام داد چرا که ممکن است فردی با وجود دارا بودن سن میانسالی در عرصه پژوهش جوان و تازه‌کار باشد و در عین حال فردی با وجود سن پایین، پژوهشگر حاذقی باشد.

وی در پایان گفت: تمامی این موارد از جمله مسائلی است که باید در فاصله این دوره از جشنواره تا جشنواره آتی نسبت به تبیین دقیق یک ساز و کار مشخص برای آن اقداماتی صورت گیرد و با طرح آن‌ها در شورای سیاستگذاری به یک آیین‌نامه روشن و هدفمند در برگزاری هر چه مؤثر و مطلوب جشنواره اقدام کرد.

انتهای پیام

captcha