کد خبر: 3796231
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۰

حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها از روش علمی امام باقر(ع) الگو بگیرند

گروه اجتماعی ــ نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی، به حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها توصیه کرد از روش علمی و تربیتی امام باقر(ع) در پیشبرد اهداف خود به‌ویژه عملیاتی کردن بیانیه گام دوم الگو بگیرند.

حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها از روش علمی امام باقر(ع) الگو بگیرند

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید‌محمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، عصر روز گذشته در مراسم عمامه‌گذاری جمعی از طلاب مدرسه علمیه شهرستان مرند در حسینیه امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه امام باقر بنیانگذار نهضت علم و تولید علم در جهان تشیع است، ابراز کرد: امام باقر(ع) در ارزش دادن به علم عنایت ویژه‌ای داشت و نقش ایشان باید الگوی عملی طلبه‌ها قرار بگیرد نقش امام باقر و نهضت علمی باقرالعلوم(ع) باید الگوی عملی نسل جوان جامعه به‌ویژه برای تحقق بخشیدن به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باشد.
وی افزود: نسل جدید جوان و دانشجو و اساتید دانشگاه‌ها و طلاب و اساتید حوزه‌های علمیه باید نهضت علمی امام باقر را برای تحقق بخشیدن گام دوم انقلاب اسلامی الگوی عملی قرار دهند.
حجت‌الاسلام آل‌هاشم با اشاره به نقش امام باقر در توسعه و نشر علم در جامعه اسلامی تأکید کرد: طلابی که به لباس روحانیت معمم می‌شوند باید نسبت به نشر علم در جامعه دقت نظر داشته باشند، حضرت باقرالعلوم بسیار در نشر کتاب و تربیت دانشمندان توجه ویژه‌ای داشت.
امام جمعه تبریز با اشاره به توجه امام باقر(ع) به جهاد در عرصه مناظرات با دانشمندان بیان کرد: دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه باید از این روش برای راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی عنایت کنند.
وی اظهار کرد: باید از علم قرآن و اهل بیت(ع) در تولید علوم مختلف بهره ببریم، در تولید علم باید از علم قرآن استفاده کرد.
حجت‌الاسلام آل هاشم همچنین با بیان اینکه تولید علم باید همراه با رشد و تعالی معنوی در نسل جوان باشد، ابراز کرد: طلابی که به لباس روحانیت ملبس می‌شوند اگر می‌خواهند مسیر امام باقر(ع) را ادامه دهند باید به مسائل معنوی و رشد و تعالی معنوی در جامعه نیز توجه کنند.
وی امام باقر(ع) را بهترین الگوی ترویج و نشر و تولید علم دانست و عنوان کرد: ایشان در زمینه‌های مختلف علم و کلام، برگزاری جلسات تعلیم و تدریس همیشه پیشتاز بود و شاگردان بسیاری را تربیت کرد.
نقش هدایت‌گر علما و روحانیان در جامعه اسلامی
رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری به اهمیت نقش روحانیت در جامعه اشار کرد و گفت: علمای شیعه در تاریخ پرفراز و نشیب ایران اسلامی همواره مسئولیت راهنمایی و هدایت جامعه را به عهده داشتند، در شهر مرند نیز علمای بزرگی تاکنون نقش ویژه‌ای در هدایت مردم و حوادث تاریخ و مبارزات و مدیریت بحران‌ها داشتند.
امام جمعه تبریز با اشاره به تعداد شهدای روحانیت افزود: روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش مؤثری داشتند و در دوران دفاع مقدس و بسیج مردم در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و نظامی و در ترویج ارزش‌های اخلاقی و دینی و تقویت روحیه ایثار و جهادی جامعه نقش موثری داشتند، به‌گونه‌ای که از هزار نفر جمعیت کشور در دوران جنگ تحمیلی، 40 روحانی به فیض شهادت رسیدند.
جوانان؛ مخاطب بیانیه گام دوم انقلاب
وی در ادامه با اشاره به توصیه‌های مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: این بیانیه یک منشوری از مرحله جدید انقلاب اسلامی بود که مخاطب اصلی این بیانیه، جوانان انقلاب اسلامی ایران بودند.
حجت‌الاسلام آل‌هاشم ادامه داد: این بیانیه یک سخنرانی عادی نبود بلکه یک منشور برای 40 سال آینده انقلاب اسلامی ایران بود که نشان داد ما می‌توانیم.
وی ابراز امیدواری کرد: مسئولان بتوانند مشکلات اقتصادی جامعه و گرانی و اشتغال را به‌زودی حل و فصل کنند.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه امیدواریم طلاب جدید افراد مؤثر و خدمت‌گزار برای مردم باشند، تاکید کرد: مردم به حوزه‌های علمیه هم کمک کنند، طلاب خوبی در حوزه علمیه مرند تحصیل می‌کنند و برخلاف آن چیزی که امروز به جوانان القا می‌شود که توانایی کمتری نسبت به جوانان اول انقلاب دارند، اما رهبر معظم انقلاب اسلامی عنایت ویژه‌ای به این جوانان دارند.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌شرقی گفت: در گذشته حوزه‌های علمیه را مؤمنان هر شهری اداره می‌کردند و امروز نیز باید همین الگو را پیش گرفت تا حوزه‌های علمیه سرپا بمانند.

انتهای پیام

captcha