
به گزارش
ایکنا؛ نشست خبری محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس هیئت ویژه رسیدگی به سیلابهای اخیر امروز چهارشنبه، هشتم خردادماه در سازمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.
نیلی احمدآبادی در این نشست با بیان اینکه ۴۳ روز از صدور حکم ریاست جمهور میگذرد، اظهار کرد: در طی این مدت، هیئت با تمام توان کار خود را شروع کرد و از فردای ابلاغ حکم رئیس جمهور، جلسات کارگروهها تشکیل و این جلسات به طور مداوم برگزار شد. هدف اصلی این هیئت استفاده از همه ظرفیتهای تخصصی و کارشناسی کشور و بهرهمندی از تجارب جهانی است. در اولین اقدام سعی کردیم از تمام کسانی که در این موضوع دارای تجربه، تخصص و دانش لازم است، دعوت به همکاری شود.
وی ادامه داد: برای بیش از ۲۵۰ متخصص حکم صادر شده و معادل همین تعداد همکاری با هیئت شروع شده است. تعداد ۱۵۸ نفر از این تعداد از اعضای کارگروههای اصلی هستند، ۱۶ نفر به عنوان رئیس کارگروهها توسط اعضای هیئت مشخص شدند و هر کدام رئیس یا عضو کارگروهها هستند. ۸۷ نفر به عنوان همکاران کارگروه حکم گرفتهاند و ما بقی همکاران به عنوان مشاوران در کارگروهها حضور دارند. از مجموع این افراد تعداد ۱۲۱ نفر از اعضای هیئت علمی استانهای لرستان، فارس، خوزستان و گلستان و نیز دیگر استانهای کشور است. هیئت سعی کرده از حداکثر ظرفیت تخصصی کشور استفاده کند.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در این هیئت از گروههای صاحب تخصص هم استفاده شده است، افزود: از همان آغاز کار با استقبال مردم و متخصصان کشور مواجه شدیم که این استقبال باور نکردنی بود. این نشاندهنده ظرفیت عظیم علمی در کشور است. این هیئت در کنار بررسی موضوع سیل و روایت دقیق آن، در شناسایی آسیبها و ارائه راهبردها ظرفیتی را ایجاد کرد که چگونه دانش و تخصص در حل این معضل به کار گرفته میشود. متخصین حوزههای علمی ما ظرفیت بالایی دارند، اما بدنه اجرایی توان استفاده از آن را ندارد.
وی افزود: پیشنهاد شیوههایی که بتوان از این ظرفیت استفاده کرد در دستور کار هیئت است. این هیئت میتواند الگوهای خوبی برای پیشگیری و حل مسائل کشور در بحرانهای طبیعی ارائه کند. در همین راستا هیئت سعی کرده است با استفاده از شیوه مدیریت دانش هر آنچه در فضای مجازی بوده را جمعآوری کند و بیش از یک میلیون و هفتصد هزار متن، خبر و فیلمی که درباره سیل منتشر شده است که ما با استفاده از شبکههای مجازی همه این اطلاعات و گزارشها و خبرها را جمعآوری کردهایم و در اختیار اعضای کارگروهها قرار داده شده است. در این مورد از بهروزترین تکنولوژیها برای جمعآوری این آمار استفاده شده است.
به گفته رئیس هیئت ویژه رسیدگی به سیلابهای اخیر، بیش از ۱۳ گزارش از کشورهای بزرگ که رخداد این چنینی را شاهد بودهاند، جمعآوری شده تا در اختیار اعضای هیئت قرار بگیرد.
وی گفت: شرح وظایف کارگروهها تعیین شده است و از همه نهادها درخواست معرفی نماینده شده و این کار تا حدودی صورت پذیرفته و هیئت باید در مرحله بعد سؤالات خود را تهیه میکرد تا برای سازمانها و مراکز ارسال شود. بیش از هشت هزار سؤال برای بیش از ۲۰ مرکز، سازمان و نهاد ارسال شده است تا جامعه آماری خوبی در پاسخ به این سوالات داشته باشیم.
نیلی احمدآبادی افزود: دانشگاهها معین هیئت در استانهای سیلزده بودند. همچنین دستگاههای اجرایی همکاری خوبی در ارائه پاسخ به پرسشها داشتهاند و ارتباط خوبی با این دستگاهها برقرار شده است. ما نیازمند زمان هستیم تا پاسخ به همه سؤالات را دریافت کنیم.
رئیس دانشگاه تهران بیان کرد: کارگروهها خود را موظف کردهاند از ظرفیت دانشجویان به ویژه دانشجویان دکتری استفاده کنند. در سایه تشکیل این هیئت و اقدامات علمی و عملی آن، میتوان سؤالات بیشتری را به دست آورد که زمینه تحقیقات و پژوهشهای محققان کشور در آینده باشد.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد توجه هیئت رسیدگی به سیلابها؛ شیوه تدوین گزارش نهایی است، گفت: تهیه گزارش با وجود محدودیت زمان ششماهه کار سختی است. به این منظور گروهی با عنوان تدوین تشکیل شده و چارچوبی برای تهیه گزارش در پایان کار هیئت مشخص کرده است.
به گفته نیلی احمدآبادی؛ استقبالی که تاکنون از این مأموریت شده، بیش از حد انتظار بوده است. همه هدف هیئت ارائه گزارش مستند، دقیق و بیطرفانه است.
وی افزود: زمان لازم داریم تا گزارش علت سیلابها را ارائه کنیم. در تمام استانهای سیلزده متخصصین ذیربط آن مناطق را پیدا و با آنها ارتباط برقرار کردهایم و عضو کارگروهها شدهاند.
رئیس دانشگاه تهران در این نشست خبری و در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر بودجه اختصاصیافته به این هیئت گفت: فعلاً درخواست تنخواه کردهایم. نیاز به یک برآورد هزینه داشتیم که اخیراً به آن دست پیدا کردهایم. شرح وظایف کارگروههای هیئت باید مشخص شود که در طول هفته جاری این شرح وظایف و میزان هزینهکرد آنها مشخص میشود و درخواست بودجه با توجه به شرایط کشور به ریاست جمهوری ارائه خواهد شد.
انتهای پیام