کد خبر: 3837512
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۷
موسوی‌هوایی تبیین کرد؛

ضرورت توجه به سابقه مناظره پیامبر(ص) پیش از مباهله

گروه جامعه ــ مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه قبل از مباهله بین حضرت رسول(ص) و مسیحیان نجران، مناظره‌ای بسیار قوی میان دو طرف انجام شد،‌ گفت: نباید موضوع مباهله بدون توجه به مناظره قوی و استدلال‌های رسول خدا(ص) مطرح شود.

حجت‌الاسلام سیدجواد موسوی‌هوایی، مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ به موضوع مباهله اشاره کرد و با بیان اینکه قبل از مباهله بین حضرت رسول(ص) و مسیحیان نجران مناظره بسیار قوی بین دو طرف انجام شده بود که باید به این مسئله نیز توجه شود، گفت: نباید مسئله مباهله بدون توجه به مناظره قوی و استدلال‌های رسول خدا(ص) مطرح شود.

وی با تأکید بر جایگاه استدلال و منطق در اسلام، گفت: پیامبر(ص) از همان ابتدا به صورت منطقی با مردم صحبت می‌کردند و افرادی که قلب‌‌های پاک‌تر و تعلق کمتر به دنیا داشتند و به فکر منافع خود نبودند، استدلال‌های پیامبر(ص) در آنها اثر می‌کرد و به سرعت به اسلام می‌گرویدند و با منطق فطری و فکری اسلام را می‌پذیرفتند. پیامبر(ص) نیز قوم‌ها و پیروان ادیان مختلف را دعوت و توحید را به آنها معرفی می‌کردند.

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی با اشاره به اینکه مسیحیان نجران زمانی که شنیدند پیامبری آمده و مطرح کرده است که عیسی(ع) پیامبر خداست نه خود خدا، گفت: این مسیحیان وقتی شنیدند که مطالب مطرح شده از سوی پیامبر(ص) در خصوص حضرت عیسی(ع) با اعتقادات آنها مغایرت دارد، برای مباحثه نزد رسول‌الله(ص) آمدند و پیامبر(ص) وحدانیت خداوند متعال، محدود نبودن خداوند، بی‌نهایت بودن خداوند، مبرا بودن خداوند از داشتن دست و پا و ... را با استدلال‌های قوی بیان کردند اما مسیحیان نجران به دلیل لجاجتی که داشتند و اعتقاد بی‌پایه‌ای که به خدایی حضرت عیسی یا پسر خدا بودن این پیامبر الهی داشتند، بر اعتقاد خود پافشاری کردند.

وی اضافه کرد: پس از سه روز خداوند متعال آیه 59 سوره آل عمران که می‌فرماید: «إِنَّ مَثَلَ عِيسَى عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ قَالَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ؛ در واقع مثل عيسى نزد خدا همچون مثل [خلقت] آدم است [كه] او را از خاک آفريد، سپس بدو گفت باش، پس وجود يافت» را نازل کرد و به پیامبر(ص) فرمودند: «الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُنْ مِنَ الْمُمْتَرِينَ؛ [آنچه درباره عيسى گفته شد] حق [و] از جانب پروردگار تو است، پس از ترديدكنندگان مباش». و در ادامه خداوند در آیه 61 سوره آل‌عمران به پیامبر(ص) دستور دادند که در صورتی که این مسیحیان بهانه‌گیری و لجاجت کردند با آنها مباهله کن و فرمود: « فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ؛ پس هر كه در اين [باره] پس از دانشى كه تو را [حاصل] آمده با تو محاجه كند، بگو بياييد پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خويشان نزديک و شما خويشان نزديک خود را فراخوانيم، سپس مباهله كنيم و لعنت‏ خدا را بر دروغگويان قرار دهيم».  

مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه گفت: در این آیه آمده است که برای مباهله پسران، زنان، خویشان نزدیک و کسانی که مثل جان شما هستند یعنی متعلقانی که مورد محبت شما هستند و حاضرید برای آنها فداکاری کنید را با خود بیاورید و سپس از خداوند بخواهید لعنت و عذاب خود را بر دروغگویان نازل کند.

مباهله در غدیر محقق شد

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی به پیشینه تاریخی و تحقق مباهله در ماجرای غدیر هم اشاره کرد و گفت: مباهله بین حضرت محمد(ص) با مسیحیان نجران انجام نشد و مسیحیان از مباهله منصرف شدند، اما در ماجرای غدیر فردی نزد رسول خدا(ص) آمد و گفت، مسئله جانشینی علی را از جانب خودت می‌گویی یا از جانب خدا؟ بعد گفت، خداوندا اگر این فرمان از جانب توست عذاب و صاعقه‌ای بر من نازل کن و اگر این دستور از جانب پیامبر است بر وی صاعقه نازل کن، که در دم صاعقه‌ای بر آن فرد نازل شد و او در مقابل جمعیت مورد عذاب الهی قرار گرفت.

مسیحیان واقعیت را فهمیدند اما همچنان لجاجت کردند

وی ادامه داد: در مباهله هم قرار بود چنین اتفاقی بیفتد اما مسیحیان نجران وقتی دیدند پیامبر(ص)، علی(ع) را که جان پیامبر است و حضرت فاطمه(س) و حسنین را با خود آورده است، گفتند حتماً حق با پیامبر است، چرا که پیامبر(ص) افرادی را با خود آورده که بیش از جانش دوستشان دارد، پس از مباهله منصرف شدند. البته همچنان لجاجت کردند و ایمان نیاوردند. اکنون هم بسیاری از پیروان سایر ادیان حقانیت اسلام را می‌دانند اما لجاجت می‌کنند و ایمان نمی‌آورند.  

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی به مباحثه خود با یکی از اسقف‌های مسیحی در خصوص حقانیت اسلام نیز اشاره کرد و گفت: علی‌رغم اینکه مباحث منطقی مطرح شد اما تنها استدلال آنها این بود که قرآن حق است اما اگر به قرآن و اسلام ایمان بیاوریم پس مسیحیت چه می‌شود؟ مسیحیان نجران هم در مقابل منطق پیامبر(ص) چنین استدلالی کردند.

مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه سخنان خود برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه را که به دستور مقام معظم رهبری انجام می‌شود نمونه‌ای از مباحثه‌هایی دانست که در جامعه اسلامی انجام می‌شده است و گفت: در جوامع اسلامی باید افراد متخصصی باشند که به سؤال‌ها و مباحث مردم پاسخ دهند. اسلام به حدی استدلال‌های قوی و محکم برای اصول عقاید، فروع دین، احکام و مسائل سیاسی اجتماعی و ... دارد که می‌توانیم به تمام سؤال‌ها و شبهات پاسخ دهیم.

بقای انقلاب یک مباهله بزرگ است

وی در ادامه تحلیل خود گفت: پس از پیروزی انقلاب، دشمنان اسلام باور نمی‌کردند که بتوانیم 40 سال کشور را مستقلاً در برابر تمام دستگاه‌های امنیتی کارکشته دنیا حفاظت کنیم؛ به همین دلیل هم بود که مدام این موضوع را مطرح می‌کردند که شش ماه دیگر کار انقلاب تمام است، یک سال دیگر کار انقلاب تمام است و ... به نظر من خود این اتفاق و بقای انقلاب یک مباهله بزرگ است.

بدون پیش‌داوری آنچه را پس از انقلاب بر ایران گذشته است بخوانید

وی از جوانان خواهش کرد آنچه بر ایران بعد از انقلاب گذشته است را بدون هیچ پیش‌داوری و قضاوتی مطالعه کنند، تا ببینند چه هجمه‌هایی بر کشور وارد شده است. حتی آنهایی که به روحانیت علاقه و ارادتی ندارند تاریخ و آنچه را بر کشور گذشته است نه فقط در منابع ایرانی بلکه در منابع خارجی مطالعه کنند تا بدانند چطور یک ملت با دست خالی و علی‌رغم تمام اشتباهاتی که مسئولان نظام (افراد ملبس به لباس روحانیت و غیرروحانی) مرتکب شده‌اند باقی مانده است و این عرض اندام قوی نظام، اسلام و تشیع است.

حجت‌الاسلام موسوی‌هوایی در پایان تصریح کرد: مباهله اکنون هم زنده است؛ در یمن، سوریه و عراق مباهله کردیم و دشمنان هر آنچه داشتند آوردند اما نتوانستند در مقابل خون شهدا دوام بیاورند.

انتهای پیام

captcha