عوض حیدرپور، کارشناس مسائل سیاسی و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره پیام حضور گسترده مردم در دفاع از امنیت کشور و وظایف مسئولان گفت: جمهوری اسلامی ایران از روز اول تأسیس متکی به امتی بوده که در تمام تنگناها و بحرانها به یاری جمهوری اسلامی آمدهاند. امنیت و آرامش یکی از مهمترین ارکان کشور است و با وجود انواع بحرانهای امنیتی در کشورهای اطراف، جمهوری اسلامی به لحاظ امنیت در تراز بالایی قرار دارد. رهبر معظم انقلاب از سال گذشته به امکان وقوع یک آشوب و فتنه در سال 98 اشاره کردند و به نظر میرسید این اتفاق در هنگامه انتخابات مجلس رخ دهد اما به دلیل گرانی نرخ بنزین دشمنان این مسئله را به مثابه یک فرصت برای برهم زدن امنیت نظام تلقی کردند و زودتر از موعد از پروژه خود رونمایی کردند.
انفعال جریان اغتشاش با حضور گسترده مردم
وی افزود: خوشبختانه مسئولان امنیتی آمادگی لازم را برای مقابله داشتند و مردم نیز به خوبی متوجه انحراف جریان اعتراضات مسالمتآمیز به اغتشاشات و آشوبگری و تخریب شدند و از این جریان آشوبگر جدا شدند و همین امر باعث شد که این اغتشاشات در عرض دو تا سه روز خنثی شود. به مجرد خوابیدن این غائله مردم در حمایت از امنیت و اقتدار کشور دوباره به صحنه آمدند و این پیام را دادند که با قوت و قدرت از آرمانهای انقلاب دفاع میکنند و مشکلات اقتصادی باعث نمیشود که به این آرمانها و ارزشها پشت کنند.
حیدرپور اظهار کرد: جمعیت گستردهای که در تهران حضور پیدا کرد کاملا این جریان را منفعل کرد و این درس بزرگی به دشمنانی بود که میخواستند به بهانه اعتراضات مشروع مردمی موجسواری کنند و به مردم و نظام آسیب بزنند. همچنین حرکت خودجوش مردم این نکته را به مسئولان یادآوری کرد که مردم در میدان هستند و اگر مسئولان میخواهند طرح یا پروژهای را عملیاتی کنند بهترین مخاطبان آنها مردم هستند که اگر در جریان قرار بگیرند کاملاً همراهی و همکاری خواهند کرد و امروز میبینیم که فضای کشور عادی شده و جریان اغتشاشگر وابسته به خارج کاملاً کنار رفته است.
رابطه صادقانه و شفاف با مردم؛ درس مسئولان از اتفاقات اخیر
این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: توصیه من به مسئولان این است که از این موضوع درس گرفته و مردم را نادیده نگیرند و صادقانه مسائل و برنامههای خود را با مردم در میان بگذارند و انتقال صادقانه مطالب به مردم باعث همراهی و همکاری بیشتر مردم با مسئولان خواهد شد.
حیدرپور درباره وظایف مسئولان در قبال گلایهها و اعتراضات مردم برای جلوگیری از موجسواری دشمن گفت: تجربه ما در جمهوری اسلامی نشان داده آنچه باعث شده گاهی اوقات اعتراضات مردمی در این سطح به وجود بیاید و به انحراف کشیده شود بیتوجهی به ظرفیتهای قانونی است. اگر مجلس شورای اسلامی وظیفهای را که میتواند برعهده بگیرد به دوش دولت نیندازد و دولت هم مسئولیت خود را به گردن مجلس نیندازد بسیاری از مسائل حل خواهد شد. قانون بودجه سالانه کشور منابع و مخارجی دارد که اگر این دو با هم تنظیم نشوند دولت باید در لایحهای به شکل شفاف نیازهای خود را قید کند و رئیسجمهور و مجموعه هیئت دولت در رسانهها برای مردم وضعیت مالی و بودجهای کشور را به صورت مکرر توضیح دهند تا مردم به مرور توجیه شوند و در این صورت است که مردم دولت و مجلس را همراهی خواهند کرد.
دولت و مجلس فضا را برای شنیدن انتقادات فراهم کنند
این نماینده پیشین مجلس ابراز کرد: برای نمونه ممکن است در سال آینده دولت در درآمدها با کسری بودجه مواجه شود و در پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان مشکل داشته باشد. هیچ اشکالی ندارد که این مسائل فقط در جلسات دولت و مجلس مطرح نشود و شفاف به مردم انتقال داده شود و تجربه نشان داده برخورد صادقانه به مردم باعث جلب اعتماد و مشارکت و همکاری آنها میشود. نمایندگان مجلس وقتی به حوزههای انتخابیه میروند فقط به فکر جمع کردن رأی نباشند بلکه با مردم شهرهای خود جلساتی بگذارند و نیازها و مشکلات کشور را به اطلاع مردم برسانند. دولت هم میتواند در سفرهای استانی با مردم صحبت کرده و اطلاعات لازم را از شرایط کشور در اختیار آنها بگذارد.
وی اظهار کرد: این نشستها و اطلاعرسانیها خیلی به افزایش آگاهی مردم کمک میکند و از طرفی مردم در این نشستها میتوانند انتقادات و گلایههای خود را به گوش نمایندگان مجلس و مقامات دولتی برسانند و همین زمینه اعتراض مسالمتآمیز است و از طرفی مردم از اینکه توانستهاند نقطه نظرات خود را به مسئولان منتقل کنند آرامش مییابند و رعایت این مسئله جلوی موجسواری و انحراف اعتراضات مردمی را از دشمن میگیرد.
حیدرپور با تأکید بر ضرورت ترمیم و اصلاح نوع ارتباط مسئولان با مردم، گفت: مسئولان به ویژه در ردههای بالا باید به این باور برسند هرچه رابطه نزدیکتری با مردم داشته باشند و سخنان مردم را بشنوند احساس بیاعتمادی مردم نسبت به مسئولان کاهش مییابد و این به مسئولان برای اجرای طرحهای مهم ملی کمک زیادی میکند زیرا این گونه طرحها به شدت نیازمند همکاری و مشارکت مردم است.
گفتوگو از مهدی مخبری
انتهای پیام