به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد نورموسوی، مدیر روابط عمومی و بینالملل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) امروز، 24 آذرماه در نشستی خبری گفت: این همایش روز 5 دیماه در دو نوبت صبح و عصر برگزار میشود؛ در نوبت صبح، مراسم افتتاحیه با حضور آیات اعرافی و فاضل لنکرانی و نوبت عصر به پنلهای تخصصی همایش اختصاص دارد و بعد از نماز مغرب و عشاء هم اختتامیه همایش برگزار میشود.
وی افزود: در این همایش، از 12 جلد کتاب دستاوردهای همایش رونمایی خواهد شد. همچنین ویژهنامه همایش با همراهی دفتر تبلیغات اسلامی آماده چاپ شده است.
ارسال 350 مقاله
همچنین حجتالاسلام والمسلمین محسن قمرزاده، دبیر علمی همایش با بیان اینکه 350 مقاله به دبیرخانه رسیده است، گفت: از شش ملیت برای این همایش، مقاله ارسال کردهاند و پراکندگی جمعیتی استانهای کشور هم در ارسال مقاله قابل ملاحظه است، چون عمده استانها درگیر در بحث ارسال مقاله بودهاند.
قمرزاده تصریح کرد: در روز همایش از 12 جلد کتاب رونمایی خواهد شد که سه کتاب مجموعه مقالات حوزه خواهران، جامعه الزهرا، موسسه تمهید و ... است و تاکنون 5 ویژهنامه هم مقالات برتر را چاپ کردهاند که از جمله میتوان به ویژه نامه قرآن و علم، قرآن و مستشرقان، مجله تطبیقی مدرسه حجتیه و ...اشاره کرد.
دبیر علمی همایش بیان کرد: یکی از بخشهای همایش برگزاری پنلهای تخصصی است که پنل اعجاز، مبانی و قواعد، قرائات و جمع قرآن، و محکم و متشابه و ... 5 پنل همایش هستند.
قمرزاده افزود: از 350 مقاله، 220 مقاله پذیرش شده است؛ 68 مقاله امتیاز پوستری و 47 مقاله هم امتیاز سخنرانی گرفتهاند همچنین 13 پیش نشست برگزار شده است.
وی افزود: در هر پنل، هفت تا 9 مقاله ارائه خواهد شد که با هم رقابت میکنند و ده مقاله برتر همایش در اختتامیه مورد تجلیل قرار میگیرند.
گستره بینالمللی همایش
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین عبدالوهاب مسترحمی، دبیر اجرایی همایش گفت: همایش دارای ظرفیت بینالمللی است و در آینده در این سطح مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: پیشنشستهایی در مشهد، اصفهان، مجموعه کوثر، جامعه الزهراء، حوزه علمیه فاطمیه، بنت الهدی، دانشگاه قم و ... در راستای ترویج مباحث همایش برگزار شده است.
وی اظهار کرد: در این همایش دیگاههای علوم قرآنی آیتاللهالعظمی فاضل مورد بحث قرار میگیرد و در آینده نیز دیدگاه قرآنی سایر بزرگان علما و فقها مورد بحث خواهد بود.
رفع شبهه کمتوجهی علما و حوزه به قرآن
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین عظیمی، مدیر مرکز تخصصی تفسیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) هم در این نشست گفت: بدون تردید منبع تمامی علوم اسلامی، قرآن است و قرآن همانند خون در رگ علوم اسلامی مانند کلام، فقه، عرفان، تاریخ و اخلاق و ... جاری است.
وی افزود: حکایت قرآن و سایر علوم، حکایت اقیانوسی است که هر علمی در این اقیانوس ساحلی دارد؛ کلام و فقه و اخلاق و عرفان، ساحلی با قرآن دارد و هر کدام که ساحل بیشتری داشته باشند، عمیقتر و ژرفتر هستند.
عظیمی تصریح کرد: ما اگر مقام برای اهل بیت قائلیم، زیرا بیشترین ارتباط را دارند؛ حافظ و مفسر قرآن هستند، لذا منبع سخن پیامبر و اهل بیت(ع) که فقه و اخلاق و کلام ما هست، از قرآن است و اهل بیت تنها کتابی را که مطالعه و این همه علوم از آن برداشت کردهاند، کلام خدا بوده است، لذا ضرورت کارهای قرآنی روشن و واضح است.
مدیر مرکز تخصصی تفسیر با اشاره به اهداف همایش اظهار کرد: ما به عنوان دانشگاه قرآنی وظیفه داریم منبع و متنی علمی به نام مدخل التفسیر آیتالله فاضل را به مراکز تحقیقاتی به خصوص حوزه معرفی کنیم؛ همچنین هدف دیگر ما ایجاد موج تحقیقی در مباحث علوم قرآنی و تفسیری در فضای علمی کشور است.
عظیمی بیان کرد: حدود 350 مقاله تاکنون به دست ما رسیده است که بسیاری از آنها آماده چاپ است. همچنین نشستهای متعدد علمی در قم و سایر استانهای کشور برگزار شده تا موج علمی قرآنی ایجاد شود.
وی افزود: سومین هدف برگزاری این همایش زمینهسازی برای برگزاری سلسله همایشهای بینالمللی در دیدگاههای فقه القرآنی و قرآنی بزرگان حوزه علمیه است که با اثر آیتالله فاضل آغاز شده است.
دبیر همایش با بیان اینکه ما در مباحث علوم قرآنی راههای نرفته زیادی داریم، تصریح کرد: برخی انگشت اتهام به سوی علما و حوزه گرفته و میگویند حوزه توجه چندانی به تفسیر و مباحث علوم قرآنی ندارند و به تعبیر دیگر، آنان عمدتاً با روایات اجتهاد میکنند، در صورتی که این اتهام درست نیست و این افراد یا نمیدانند یا غرض دارند.
وی تأکید کرد: مهمترین هدف ما این است که به جامعه علمی کشور و شیعه و سینی بفهمانیم که علما به قرآن توجه داشته و دارند. هر جا مراجع در مباحث فقهی وارد آیه شده، الحق و الانصاف اگر قویتر از مفسران آیه را تفسیر نکرده باشند، ضعیفتر هم تفسیر نکردهاند.
انتهای پیام