کد خبر: 3894261
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۵
از مواد چربی که در وعده‌های غذایی ماه رمضان مفید است می‌توان به روغن زیتون، روغن نارگیل، میوه‌های گرمسیری مثل آواکادو، مغزها از جمله مفز گردو، بادام، دانه‌های سویا و‌ دانه‌هایی مانند تخم شربتی، تخم کتان، تخم آفتابگردان، و انواع کره و روغن‌های حیوانی اشاره کرد.

به گزارش ایکنا، رمضان نهمین ماه قمری است که بین شعبان وشوال فرار گرفته است. در قرآن کریم ازماه رمضان در آیه ی شریف ی شهرالرمضان الذی انزل فیه القران هدی الناس ذکرشده است. ماه رمضان امسال احتمالا کمی سخت تر از سالهای پیش خواهد گذشت؛ زیرا غلاوه بر تحمل گرسنگی و تشنگی، باید موارد بهداشتی را نیز برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا رعایت کنیم. علاوه بر این مورد، باید اصول تغذیه ای خود را به گونه ای تنظیم کنیم که باعث تضعیف قوت و ایمنی بدن نشود.

از بین 3 وعده غذایی که در ماه رمضان صرف میشود ( سحری، افطاری و شام) وعده افطاری و شام از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. البته منظور از اهمیت، تنوع غذایی در این وعده هاست. با توجه به اینکه یکی از فرایضی که بر آن بسیار تاکید شده، اجتماع مسلمانان در ماه رمضان است، دعوت به افطاری همواره یکی از پسندیده ترین کارها در این ماه مبارک است. برای رنگین تر شدن سفره های افطاری تان، میتوانید از پیشنهاد‌های آشپزی مجله اکالا استفاده کنید. با اینکار علاوه بر هموارتر کردن مسیر خود برای رسیدن به بهشت برین، خود و سایر روزه داران را به نشستن پای سفره‌هایی رنگارنگ و زیبا دعوت کنید. روزه گرفتن در ماه رمضان ازواجبات دین اسلام برمسلمان است مگراینکه کسی بیمار ویامسافرباشد که روزه براوواجب نیست.ازفضیلت های ماه رمضان شب های قدراست که خداوند ازاین شب ها به عنوان تعیین کننده ی سرنوشت یادکرده است.

ماه رمضان ماه نازل شدن فرشتگان: در شب قدر فرشتگان به اذن پروردگار برای تقدیرهرکاری نازل میشوند.   یکی دیگر از مواردی که در احادیث ذکر شده است، در خصوص افطاری و دعوت شدن به سفره مهمانی خداوند است. با توجه به این که به مدت 1 ماه نیاز است افطاری های متنوع درست کنیم، ممکن است با این سوال برخورد کنیم که " افطاری چه درست کنیم؟" برای پاسخ به این سوال میتوانید از ایده‌های متنوع افطاری اکالا بلاگ استفاده کنید و برای شام و دسرهای مناسب ماه رمضان ایده بگیرید.

فواید وفضایل روزه گرفتن

روزه گرفتن باعث تقویت تقوا وپرهیزکاری، مانع عذاب های دنیوی واخروی، آرامش روح وجسم، مانع از نفوذ شیطان براعمال انسان، برابربودن فقیر وثروتمند میشود. در ماه رمضان علاوه بر روزه گرفتن اعمال مستحبی دیگری وجود داردکه از آنها میتوان به تلاوت قرآن کریم خواندن ادعیه وهم چنین افطاری دادن اشاره کرد. این ماه پرخیر و برکت که ماه مهمانی خداست، مسلمانان با روزه گرفتن ودوری از گناهان خودرا به پروردگار نزدیکتر میکنند.

تغذیه درماه رمضان بسیارمهم است

ماه رمضان دارای سه وعده سحری، افطاری وشام میباشدو در این مقاله با ما همراه باشید تاشمارا با این موضوع که از چه موادغذایی در ایام های ماه رمضان استفاده کنیم آشناسازیم. اکنون که به رسیدن روزهای رمضان نزدیک هستیم با توجه به شرایط آب وهوایی و مراقبت های کرونایی، این سوال برای روزه داران پیش می اید که مصرف چه غذاهایی علاوه برتامین سلامتی مانع ازتشنگی زود رس میشود.اگرشاغل باشند در طول روز انرژی لازم برای انجام فعالیت های جسمانی را چگونه فراهم کنند؟ برای حفظ سلامتی کامل خود در این ایام باید از وجود املاح، مواد معدنی، پروتئین و ویتامین های ضروری در رژیم غذایی روزه مطلع باشید.

کنترل مواد ورودی به بدن در هنگام روزه داری دارای اهمیت بالایی است. مصرف افطار به همراه شام برای سلامت توصیه میشود. بهتراست 3 وعده ی غذایی سحری، افطاری وشام را داشته باشیم و در هر وعده‌ی غذایی از خوردن میوه وسبزیجات غافل نشویم. البته باید توجه داشته باشیم که شناخت درست ویتامین‌ها و دانستن این موضوع که بدن هر انسانی چه مقدار از هر ویتامین نیاز دارد، برای سلامتی بسیار مهم است. دقت کنید که نیاز افراد مختلف به ویتامین ها به عواملی مانند سن، جنسیت، سلامت، بیماری های زمینه ای و.. بستگی دارد. نکته مهم در مصرف ویتامین‌ها این است که زمانی میتوانند برای بدن موثر باشند که به صورت مداوم و مطابق نیاز بدن مصرف شوند. در قسمت دانستنی‌های اکالا بلاگ، همه ویتامین‌های مهم همراه با موارد مصرفشان و اینکه چه غذاها و میوه‌هایی حاوی این ویتامین ها هستند، به طور کامل توضیح داده شده است.

 مصرف نشاسته در وعده ی افطار وسحر

مصرف نشاسته اولین توصیه برای غذای مورد استفاده در وعده ی افطار وسحراست . برای استفاده از غذاهای نشاسته ای میتوان به برنج، ماکارونی، نان های سبوس دار اشاره کرد. به دلیل دیرهضم بودن نشاسته ی موجود در ماکارونی روزه داران زمان بیشتری را میتوانند سیربمانندواگرهمراه با سبزیجاتی مانندقارچ،فلفل دلمه ای، نخود فرنگی پخته شودآب مورد نیاز وآنتی اکسیدان بدن را تامین میکند.از برنج میتوان برای تهیه ی دسرهایی چون فرنی، شله زرد استفاذه کرد که سرشار از نشاسته وبا ادویه های طعم دهنده ای مثل زعفران مزه دار شده اند. گندم، جو، بلغور  ازمنابع نشاسته هستند که از گندم برای تهیه حلیم واز جو برای انواع آشها وسوپ ها میتوان استفاده کرد.

مصرف پروتین در وعده ی افطار وسحر

پروتین دومین ماده‌ی غذایی است که درماه رمضان به ویزه در وعده ی سحربایدازمصرف آن غاقل نشد. مواد پروتینی با ساختار ویژه ی خود به هضم شدن آرام غذا واحساس سیری بلند مدت کمک میکند. در وعده ی سحر بهتر است ازمواد مغذی که برای کبد ومعده مفید است، استفاده کنیم. مواد غذایی که حاوی زعفران، کمی کشمش، خلال هایی مثل خلال بادام، پسته باعث قوت بیشتری دربدن میشوند بهره مند شوید.با کنترل و بالا نگه داشتن میزان قندخون فرد روزه دار را به ثبات رسیدن سطح خون در طول روز کمک میکند.مغزها سرشار از پروتین هستند. انواع لبنیات وصیفی جات منابع غنی از پروتین میباشد.

مصرف چربی در ماه رمضان

ازمواد چربی که در وعده های غذایی ماه رمضان مفید است میتوان به روغن زیتون، روغن نارگیل، میوه های گرمسیری مثل آواکادو، مغزها ازجمله مفز گردو، بادام، دانه های سویا ودانه هایی مانند تخم شربتی، تخم کتان ،تخم آفتاب گردان، وانواع کره وروغن های حیوانی اشاره کرد.

پیش غذاهای مخصوص افطار

آش آبغوره، سوپ جوسفید، آش رشته، آش شله قلم کار، آش کشک،آش ماست، حلیم بادمجان، آش شیرو سالاداندونزی از پیشغذاهای مناسب و کباب تابه ای، حلیم ، گوشت ولوبیا، باقلوای گوشت، کوکوی اسفنجاج، بادمجان باسس ماست، استیک در وعده ی افطار سروشود. باید تمام مواد در سبد غذایی مصرفی ماه رمضان شما باشد.

 نوشیدنی و دسرهای مخصوص ماه  مبارک رمضان

شربت خاک شیر، شربت توت فرنگی، لیموناد نعنایی، آب هندوانه و پرتقال، شربت طالبی از جمله نوشیدنی های هستند که به رفع عطش و باقی ماندن آب در بدن کمک میکنند.بامیه، زولوبیا، حلوای زنجبیلی، حلوای گل سرخ، فرنی پرتقالی از دسرهایی هستند که در سفره افطاری مرسوم هستند. در سال های پیش که نگرانی از بایت ویروس کرونا وجود نداشت، این موارد به صورت آماده خریداری میشدند. ولی اکنون باید با توجه به دستورهای آشپزی بسیاری از آنها را درست کنیم. طرز تهیه بامیه در مجله اکالا با توضیحات و بیان نکته های مهم هر مرحله و عکس های مربوط به هر قسمت، آموزش داده شده است و به کمک آن میتوانید در خانه بامیه ای درست کنید که کسی نتواند فرق آن را با بامیه‌های آماده قنادی تشخیص دهد.

غذاهای مخصوص سحری

وعده سحر را اصلا دست کم نگیرید. خورشت قیمه، پلوگوشت، رولت مرغ، استامبولی، کباب تابه ای انتخاب های خوبی هستند. از سیزیجات تازه و مایعات هم غافل نشوید؛ سبزی جات به خاطر فیبرفراوان وآب فراوان مانع از تشنگی افراد روزه دار درطول روزمیشود. مصرف اسفناج ، کلم، کدوسبزموجب کاهش عطش وهم چنین تامین املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن میشود.

امیدواریم که با دستورالعمل‌های بالا بتوانید ماه رمضان خوبی را بگذرانید که سرشار از سلامتی و تندرستی باشد. فراموش نکنید شرایط پیش آمده ممکن است خیلی از افراد را از روزه گرفتن منع کند! حتما درباره این موضوع با پزشک خود مشورت کنید.

انتهای پیام
نام:
ایمیل:
* نظر:
* captcha: