کد خبر: 3895252
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۰
هادی مزینانی تشریح کرد:

ابعاد اقتصادی ماه رمضان و افزایش كمك‎های مؤمنانه

مشاور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا اظهار کرد: در رمضان امسال كه موضوع «كمك‌های مؤمنانه» به زیبایی مطرح و فراگیر شد، به رغم مسائل خاص اقتصادی و معیشتی كه ناشی از علل مختلف از جمله ویروس منحوس كروناست، در كمال زیبایی شاهد همت مردم خداجو و مؤمنی هستیم كه بیش از چند میلیون بسته‌های مختلف كمك‌های معیشتی را به قدر توانشان در سراسر كشور برای محرومان فراهم کردند.

هادی مزینانی، مشاور ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ناجا

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی مزینانی، مشاور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره ابعاد اقتصادی ماه مبارک رمضان و افزایش کمک‌های خیریه و مؤمنانه در این ماه اظهار کرد: ماه مبارك رمضان به سبب جایگاه معنوی و آداب خاص خود، كه سبب تغییر در سبك زندگی روزمره فردی و اجتماعی مسلمانان می‌شود، فرصت‌های جدیدی برای انجام كارهای خیرخواهانه و كسب تقرب به ذات اقدس باری‌تعالی را فراهم می‌کند. اساس روزه‌داری كه بر مبنای محدود شدن زمان استفاده از نعمت‌های خوردنی و آشامیدنی است و مكلف را وادار به تمرین خودداری از بهره‌مندی از نیازهای متداول جسمانی می‌كند، اگر مورد واكاوی فلسفه روزه‌داری قرار گیرد، زوایای جدید و پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل مختلفی را برای كسب رضای خدای متعال به ما معرفی می‌كند.


بیشتر بخوانید:


کاهش هزینه‌های مصرفی طبقه متوسط در ماه رمضان

وی با اشاره به اهداف حقیقی روزه‌داری ادامه داد: پاسخی عمومی كه غالب مردم به علت روزه‌داری می‌دهند این است كه با احساس گرسنگی و تشنگی، به یاد نیازمندانی بیفتیم كه غذای اندكی در سفره‌هایشان دارند یا بعضاً اصلاً غذایی ندارند. قطعاً صِرف احساس گرسنگی، مورد نظر خدای متعال نبوده و نیست. بلكه آنچه مهم است راهنمایی به سمت هدفی والاتر و بالاتر از این مسئله است كه باید محقق شود.

تجلی احساس تكلیف عمومی مردمی، رفع تكلیف از نهادها و سازمان‌های دولتی و متولی امور رفاهی مردم، نخواهد كرد و تلنگری جدی برای حضور پر رنگ‌تر و برنامه‌ریزی هدفمندتر و اجرایی، برای محرومیت‌زدایی از خانواده‌های نیازمند و آبرومند جامعه خواهد بود

حجت‌الاسلام مزینانی اظهار کرد: این هدف، احساس تكلیف روزه‌داران، نسبت به نیازمندان است؛ به این معنا كه وقتی وضعیت افراد گرسنه و نیازمند را لمس كردیم، تكلیف ما برای بهبود شرایط آنان چیست؟ از طرفی روزه‌داری حتی برای خانواده‌های متوسط و بعضاً قشر ضعیف و نه آسیب‌پذیر و نیازمند، آزمونی عملی برای كم كردن هزینه‌های روزمره و مصرفی زندگی است. چون به طور معمول حداقل یك وعده غذایی حذف می‌شود، هزینه‌های جاری زندگی متناسب با نوع رفتار خانواده‌ها در موضوع روزه‌داری، كاهش می‌یابد و اصطلاحاً به نوعی پس‌انداز می‌شود.

منبع مالی کمک به نیازمندان کجاست؟

مشاور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا بیان کرد: از طرفی چون روزه‌داری و كم خوراكی یكی از عوامل سلامتی است كما اینكه پیامبر اكرم(ص) فرمودند: «صوموا تصحوا» لذا هزینه‌های سلامت هم كاهش پیدا می‌كند. حال نكته كلیدی در دو مسئله بروز پیدا می‎كند. اول اینکه تكلیف ما نسبت به نیازمندان چیست؟ و دوم اینکه محل تأمین كمك به نیازمندان به تناسب هر خانواده كجاست؟

وی درباره منابع مالی مورد نیاز برای کمک به نیازمندان یادآور شد: در مورد سئوال اول، جواب واضح و روشن است كه باید اقدامی برای رفع تكلیف صورت پذیرد و در مورد سئوال دوم كه تعیین محل مالی برای ادای تكلیف است، باید گفت از همان پس‎انداز به وجود آمده از كم شدن یك وعده غذایی باید سهمی برای نیازمندان در نظر گرفته شود.

افزایش کمک‌های مؤمنانه ‎علی‌رغم مشکلات اقتصادی و شیوع کرونا

حجت‌الاسلام مزینانی تأکید کرد: مگر نه اینكه خدای متعال فرموده است: «وَالَّذِينَ فِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ لِلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ؛ و همانان كه در اموالشان حقى معلوم است براى سائل و محروم» (المعارج/ 24 و 25). حال كه محل پس‌انداز مشخص شد، و محل هزینه‌كرد هم معرفی و تعیین شده است؛ نوبت به ادای تكلیف، ولو به اندازه تهیه یك وعده غذا برای خانواده‎های نیازمند می‌رسد.

مشاور رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا با اشاره به افزایش کمک‌های مؤمنانه در رمضان سال جاری ادامه داد: در رمضان امسال كه موضوع «كمك‌های مومنانه» به زیبایی مطرح و فراگیر شد، به رغم مسائل خاص اقتصادی و معیشتی كه ناشی از علل مختلف از جمله ویروس منحوس كروناست، در كمال زیبایی شاهد همت مردم خداجو و مؤمنی هستیم كه بیش از چند میلیون بسته‌های مختلف كمك‌های معیشتی را به قدر توانشان در سراسر كشور برای محرومان فراهم کردند كه جای شكر و سپاس به درگاه الهی و قدردانی از مردم عزیز و همیشه در صحنه را دارد.

فعالان اقتصادی؛ پشتوانه فراگیر شدن كمك‌های مؤمنانه

وی درباره وظایف نهادها و سازمان‌های دولتی در کمک به نیازمندان و رفع مشکلات اقتصادی آنها تصریح کرد: خدای متعال با تكلیف روزه‌داری، زمینه تحقق این اقدامات خیرخواهانه را فراهم کرد تا فرصت مشاركت همگانی در رفع نیازهای ضروری معیشتی خانواده‌های كم‎بضاعت و بی‎بضاعت مهیا شود. ناگفته نماند كه این تجلی احساس تكلیف عمومی مردمی، رفع تكلیف از نهادها و سازمان‌های دولتی و متولی امور رفاهی مردم، نخواهد كرد و تلنگری جدی برای حضور پر رنگ‌تر و برنامه‌ریزی هدفمندتر و اجرایی، برای محرومیت‌زدایی از خانواده‌های نیازمند و آبرومند جامعه خواهد بود.

حجت‎الاسلام مزینانی در پایان تأکید کرد: قطعاً فعالان اقتصادی و كسبه محترمی كه بعضاً پشتوانه فراگیر شدن این كمك‌های مؤمنانه هستند، مورد شمول دعاهای خالصانه نیازمندان و بهره‌مند از الطاف الهی و خیر و بركت مادی و معنوی خواهند بود. زحمات جراید و رسانه‌ها و نقش این افراد در ایحاد نهضت كمك‌های مؤمنانه نیز ستودنی و قابل تقدیر است و ان‌شاء‌الله قدم‌هایی كه در این راه برداشته شده از همه این افرد، مورد قبول درگاه خداوند منان قرار گیرد.

انتهای پیام
captcha