کد خبر: 3904692
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۶

افزایش حاشیه‌نشینی خدمات نظام را کمرنگ جلوه می‌دهد

نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت:‏ افزایش حاشیه‌نشینی نتیجه کم‌کاری برخی مسئولان است و اگر این معضل درست ریشه‌یابی و حل نشود، با وجود زحمات فراوان نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد و خدمات نظام را کمرنگ نشان می‌دهد.

افزایش حاشیه‌نشینی خدمات نظام را کمرنگ جلوه می‌دهد

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، حجت‌الاسلام مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در استان، روز گذشته، 24 خردادماه در نشست با معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی گفت: مردم این استان، به نجابت معروف هستند؛ مردمی که با تمام وجود، رنج محرومیت را کشیده‌اند؛ اما هیچگاه پا روی ارزش‌ها نگذاشته‌اند.

وی بیان کرد: خدمت به مردم نجیب و محروم این منطقه بسیار لذت‌بخش و شیرین است، از طرف دیگر باید بدانیم که این خدمات علاوه بر اینکه وظیفه انسانی ماست، باعث آبروی نظام ‏اسلامی نیز می‌شود. ‏

نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان میزان خدمات ارائه شده به استان را پس از انقلاب اسلامی غیرقابل قیاس با دوران طاغوت دانست و ادامه داد: با وجود همه این خدمات، اما امروز فاصله زیاد و معناداری بین سیستان و بلوچستان و استان‌های دیگر وجود دارد و انسان با مشاهده برخی از صحنه‌های زندگی مردم ‏نجیب استان، واقعاً احساس شرمندگی می‌کند.

محامی افزود: ‏یکی از مشکلات بزرگ استان که بارها به آن اشاره کرده‌ام، معضل حاشیه‌نشینی است که فقر، محرومیت و افزایش بزهکاری را به‌دنبال دارد؛ افزایش حاشیه‌نشینی نتیجه کم‌کاری برخی مسئولان است و اگر این معضل درست ریشه‌یابی و حل نشود، با وجود زحمات فراوان نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد و خدمات نظام را کمرنگ نشان می‌دهد.

وی گفت: حاشیه‌نشینی یک سکونت غیررسمی و غیرقانونی در اطراف شهرهای بزرگ است که سابقه بسیار طولانی در کشورهای غربی و اکنون در کشورهای در حال توسعه دارد؛ این مشکل متأسفانه روند توسعه استان را کند کرده است.

امام جمعه زاهدان به همایش فرمانداران و بخشداران اشاره کرد و افزود: در آن نشست به ضرورت سرمایه‌گذاری در روستاها و تأسیس شهرک‌های جدید برای اسکان متمرکز روستاییان اشاره و بر ارائه خدمات در آن نقاط تأکید شد.

وی رسیدگی به مقوله تصرف زمین‌ها را در کنار بحث حاشیه‌نشینی متذکر شد و اظهار کرد: یکی از دلایل ‏تصرف زمین، کم‌کاری و اهمال مسئولان مرتبط است که مجموعه مدیریت استان باید با عزم جدی ضمن برخورد قانونی با ‏متصرفان، اجازه شکل‌گیری حاشیه‌نشینی مجدد را ندهند.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان التزام به زمان‌بندی را در اجرای طرح‌های حاشیه‌‏نشینی مهم دانست و افزود: مدیر‌کل راه و ‏شهرسازی و معاون عمرانی استاندار این مهم را در نظر داشته و اجازه فرسایشی شدن طرح و تبدیل نقاط قوت به ضعف را ندهند.‏

وی گام بعدی را در مقوله حاشیه‌نشینی، اطلاع‌رسانی و توجیه مردمی دانست و اضافه کرد: در ‏بعضی موارد با وجود سرمایه‌گذاری و تحمل زحمات فراوان، برداشت مخاطب این است ‏که با انجام این فعالیت‌ها دردسر ایجاد می‌شود و گاهی همین ذهنیت‌ها بهانه‌ای برای مقابله می‌شود.‏

محامی بیان کرد: برای ایجاد اعتماد میان ساکنان نقاط حاشیه‌ای، اقدامات تبلیغی و اطلاع‌رسانی، برقراری روابط عاطفی با مردم و بزرگان و همچنین برخورد قانونی با سوءاستفاده‌گران لازم است.‏

وی بر ضرورت مشارکت مردم در طرح‌های مختلف نظام تأکید کرد و افزود: متأسفانه در برخی از طرح‌های اجرا شده در استان، ساکنان منطقه هیچ مشارکتی ندارند و این مسئله از لحاظ تربیتی و فرهنگی درست نیست زیرا تا افراد برای موردی زحمتی را متحمل نشده باشند شاید قدر آن را ندانند.

امام جمعه زاهدان اظهار کرد: راحتی بیش از اندازه باعث بالا رفتن توقع می‌شود و در نتیجه عده‌ای بدون تحمل زحمت، از دیگران انتظار دارند برای آن‌ها کار کنند؛ لذا باید ‏مردم را در امور مشارکت داد و از ظرفیت نیروی بیکار ‏استفاده کرد تا این مسئله به فرهنگ تبدیل نشود.

انتهای پیام
captcha