کد خبر: 3905856
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۲
حجت‌الاسلام ابوطالبی بیان کرد:

آموزش مباحث معرفتی به 60 هزار نفر بر مبنای عقل و برهان در طرح ولایت

رئیس مرکز اندیشه‌های بنیادین(مآب) مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه همه مطالب بیان شده در طرح ولایت، استدلالی، برهانی و عقلی است، افزود: تاکنون بیش از 60 هزار نفر در این طرح حضور داشته‌اند.

یبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ابوطالبی، رئیس مرکز اندیشه‌های بنیادین(مآب) مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، امروز، 31 خردادماه در نشستی خبری گفت: مرکز مآب از حدود 24 سال قبل آموزش طرح ولایت را شروع کرده است و با فراز و فرودهایی که در تدوین متون آموزشی داشت، چندسالی است که به چند کتاب مشخص و معین برای اجرای این طرح رسیده است.

وی با بیان اینکه این مجموعه در قالب شش کتاب از بحث معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی، خداشناسی، فلسفه اخلاق، سیاست و حقوق  آغاز می‌شود و به فلسفه سیاست، مصادیق حکومت و ولایت فقیه و کارآمدی ولایت فقیه و جمهوری اسلامی می‌رسد، تصریح کرد: مجموعه این شش کتاب که در دوره‌ها تدریس می‌شود، نظام پیوسته‌ای از اندیشه اسلامی را ارائه می‌دهد.

ابوطالبی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر تقویت مبانی عقلانی جوانان، طلاب و دانشجویان تأکید زیادی دارند، اظهار کرد: اینکه اندیشه‌های بنیادین اسلامی در اذهان مردم به یک مجموعه واحد و به هم پیوسته تبدیل شود، مسئله بسیار مهمی است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تأکید زیادی دارند. ایشان معتقدند که ما باید نظام اندیشه منسجمی از تفکرات اسلامی ناظر به اجتماع و مسائل اجتماعی داشته باشیم.

ابوطالبی تصریح کرد: دوره طرح ولایت این ویژگی را دارد که با مباحث نظری اعتقادی شروع شده و تداوم آن با بحث‌های خداشناسی و انسان‌شناسی در مسائل حقوقی، اخلاقی و سیاسی جامعه و کارآمدی حکومت نشان داده می‌شود؛ در این دوره، مباحث فلسفی که مسائل بنیادین است، با رویکرد عقلی تدریس می‌شود و این از ویژگی‌های بارز این کتب است.

رئیس مرکز اندیشه‌های بنیادین(مآب) مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: همه مطالب بیان شده در این طرح، استدلالی، برهانی و عقلی است؛ مباحث مبتنی بر آیات و روایات نیست و هر کسی که حتی پیش‌فرض دینی هم نداشته ،باشد می‌تواند با این کتب ارتباط برقرار کند.

وی اضافه کرد: البته در کنار مباحث استدلالی و برهانی، مستندات روایی و آیات هم بیان می‌شود، ولی پیش‌فرض آن عقلی است تا افراد بدون مبناسازی با آیات و روایات هم آن را مورد تحلیل قرار دهند و بتوانند مطالب را بپذیرند. 

ابوطالبی بیان کرد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که تفکر فلسفی اسلام و فهم درست مبانی اسلامی کاری می‌کند که انسان در هر لحظه از لحظات بداند در کجای راه و به سمت کدام هدف جلو می‌رود؛ قدرت تحلیل برای حوادث می‌یابد و وظیفه خود را در هر شرایطی تشخیص می‌دهد؛ امروز باید جوان ما اینگونه باشد که براساس مبانی فلسفی بتواند شرایط سیاسی و اجتماعی خود را تحلیل کند.

تأکید بر آموزش مباحث معرفتی بر مبانی عقلی و برهانی

ابوطالبی اظهار کرد: در دهه 70 و 80 در دیدارهایی که مقام معظم رهبری با دانشجویان شرکت کننده در طرح ولایت داشتند، ایشان همواره بر این موضوع تأکید داشتند که مبانی معرفتی با رویکرد عقلی برای جوانان بیان شود. ایشان در دو سخنرانی اخیر یعنی در صحبت با دانشجویان در ماه رمضان و سخنرانی در سالگرد رحلت امام بر این موضوع و تمدن‌سازی اسلامی، عدالت خواهی و ... از سوی جوانان تأکید کردند.

وی افزود: مقام معظم رهبری معتقدند که جوانان باید عدالت‌خواهی را بر مبنای فلسفی صحیح دنبال کنند، زیرا قبلاً جوانانی بودند که دنبال حق‌طلبی و عدالتخواهی بودند، ولی چون مبنای معرفتی درستی نداشتند، دچار التقاط شدند که نمونه آن سازمان مجاهدین خلق هستند. در تحول‌خواهی هم تأکید فرمودند که باید بر مبنای فلسفه اسلامی صورت بگیرد تا پیشبرد داشته باشد وگرنه دچار انحراف خواهد شد.

ابوطالبی تصریح کرد: مبانی فلسفی و معرفتی اسلامی در آثار شهید مطهری، علامه طباطبایی و بزرگان دیگر وجود دارد و محتوای این کتب(کتب طرح ولایت) هم برگرفته از اندیشه این بزرگان و کسانی چون امام، رهبری و علامه مصباح یزدی به صورت منسجم نوشته شده است.

وی با بیان اینکه شش کتاب ذکر شده به هم پیوسته و منسجم نوشته شده است و محتوای کتب با هم مرتبط هستند، اظهار کرد: کتب طرح ولایت مجموعه‌ای است که تحت اشراف آیت‌الله مصباح و برگرفته از اندیشه فلاسفه بزرگی مانند امام، علامه طباطبایی و استاد مطهری تألیف شده است.

رئیس مرکز اندیشه‌های بنیادین(مآب) مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اضافه کرد: تعداد شرکت‌کنندگان در این طرح در سال 98 به 6 هزار نفر رسیده و در مجموع سال‌های برگزاری طرح، 60 هزار نفر در آن حضور داشته‌اند.

انتهای پیام
captcha