کد خبر: 3906514
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۰
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی:

دشمن‌شناسی اصلی‌ترین وظیفه شبکه‌های برون‌مرزی است

استاد روابط بین‌الملل و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، اصلی‌ترین عامل بازدارنده در مواجه با جوسازی شبکه‌های وابسته به نظام سلطه‌گر آمریکا و انگلیس از شرایط داخلی کشورمان را دشمن‌شناسی دانست و به شبکه‌های برون مرزی توصیه کرد بنیه خود را در این زمینه قوی کنند.

غلامرضا خواجی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به فشار‌های رئیس جمهور آمریکا به سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از کمک به ایران، گفت: آمریکایی‌ها قبل از کرونا به طور مشخص با حرکات ضد انسانی که در خصوص اکثر کشور‌های منطقه داشتند از جمله دخالت در جمهوری عراق و همکاری با کشور‌های دیگری مثل عربستان و انگلستان و حمله به مردم مظلوم یمن داشته‌اند، طمع خود را نسبت به منطقه خاورمیانه اثبات کرده‌اند.

وی افزود: باید برای دنیا و داخل کشور نشان دهمیم که چقدر آمریکا علیه ایران نقض مقررات حقوق بین‌الملل و بشر دوستانه داشته است؛ آمریکایی‌ها در میان مسلمانان سابقه بدی دارند. با شیوع ویروس کرونا این روحیه توحش و منفی رئیس جمهور آمریکا و بدنه دولتی این کشور بیشتر بر همگان آشکار گشت، چراکه به محض شروع مسئله کرونا، گفتند ما از این فضا استفاده کنیم و فشار بیشتری به کشورهای مستقل و آزادی‌خواه وارد کنیم.

خواجی گفت: رئیس‌جمهور آمریکا کاملاً نشان داد که فردی ضعیف و خسته است و از فرصت‌هایی که فکر می‌کند طرف مقابلش ضعیف است، می‌خواهد استفاده کند، که البته جمهوری اسلامی ایران قوتش بیش از همیشه است و با مشکلات کرونایی و ... هیچ‌وقت تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد، اما وقتی دید ایران از تهدید نظامی هیچ نگران نیست، تحریم مجدد هم اثری روی مردم ایران نداشته، لذا لحن سیاست و صحبت خود را تغییر داد و گفت ما به ایرانی‌ها می‌خواهیم کمک کنیم و مثلاً بعضی از تجهیزات پزشکی را ارسال کنیم. اگر واقعاً تصمیم به کمک دارد مردم ایران دستگاه اکسیژن نمی‌خواهند تحریم‌های غیر قانونی را بر دارد.

این استاد روابط بین‌الملل اصلی‌ترین عامل بازدارنده در مواجه با جوسازی شبکه‌های وابسته به نظام سلطه‌گر آمریکا و انگلیس از شرایط داخلی کشورمان را دشمن‌شناسی دانست و تصریح کرد: آن‌ها به طور طبیعی اطلاعاتی از داخل کشور‌ها می‌گیرند، در اتفاقات اخیر شاهد حضور سفیر انگلستان در خیابان‌ها و بین آشوبگران بودیم که اصلی‌ترین اقدام در شرایط اینچنینی این است که اصطلاحاً به خودی گل نزنیم؛ یعنی در داخل کشور اتفاقی یا مشکلی پیش آمده این مطلب را به شکلی بروز ندهیم و به نحوی عکس‌العمل نشان ندهیم که طرف مقابل و دشمنان از آن سوءاستفاده کنند. مراقب شبکه‌های اجتماعی باشیم؛ مصاحبه کردن، عکس گرفتن، کلیپ گذاشتن و ... تمام مطالب را علیه خودمان استفاده می‌کنند.

وی افزود: شبکه سلطنتی بی بی سی با یک تیم حرفه‌ای کار می‌کند. باید در سنگ‌اندازی‌ها برای طرف مقابل اگر مساوی نباشیم کمتر از او هم نباشیم؛ یعنی باید هجوم برد و نقطه ضعف دشمن را شناخت. مسائلی که به دروغ مطرح می‌کنند و در عمل وجود خارجی ندارد باید شناسایی شود، اگر این‌ها توسط شبکه‌های برون مرزی شناسایی شود حملاتی خوبی در رسانه‌ها علیه این شبکه‌ها می‌توان صورت داد. آیا اینکه شبکه‌های برون‌مرزی فقط واقعیت‌ها را بگویند - چه صوتی و تصویری و چه آماری - کفایت می‌کند؟ پاسخ سؤال منفی است و واقعاً لازم است تبلیغات سنگینی انجام دهند.
 
خواجی درباره طرح ریزی اقدامات مقابله‌ای شبکه‌های برون مرزی در برابر شبکه‌های معاند گفت: دروغگویی شبکه‌های معاند بر همگان آشکار است. شبکه‌های برون مرزی باید ضمن شناسایی این دورغ‌ها برنامه‌هایی در جهت مقابله با آن بسازند؛ شبکه‌های برون مرزی باید کارشناس دروغ‌سنج داشته باشند و  با شگردهای رسانه‌ای این شبکه‌ها مقابله کنند.
انتهای پیام
captcha