کد خبر: 3922290
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵
مهدی مصری تبیین کرد؛

توجه به مفاهیم رحمت و نعمت در مقابله با کرونا / لزوم تدوین سنجه‌های سلامت ملی

یک پژوهشگر قرآن و سلامت با بیان اینکه دو مفهوم دینی رحمت و نعمت می‌تواند به فرد در مقابله با کرونا کمک کند، اظهار کرد: نعمت را فرد باید نگه‌ دارد. رحمت نیز فرد را نگه می‌دارد مانند متوسل شدن به پیامبر اکرم(ص)، ائمه اطهار(ع) و حضرت فاطمه(س) که رحمت هستند، اما برای نگه داشتن نعمت باید تلاش کرد و این امر با رعایت بهداشت و فاصله‌گذاری اجتماعی حاصل می‌شود.

توجه به مفاهیم دینی رحمت و نعمت در مقابله بیماری کرونا/ لزوم تدوین سنجه‌های سلامت ملیمهدی مصری، رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه، در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه بهداشت، سلامت و معنویت در یک راستا هستند، گفت: چندین ماه از شیوع کرونا می‌گذرد و ممکن است چند ماه و حتی یک یا دو سال دیگر نیز روند همه‌گیری و ابتلا وجود داشته باشد. وقتی معنویت را ارتقا دهیم، مونس ما خداست. براساس دستورات خداوند باید با انسان‌های دیگر مهربان باشیم و از سلامت آنها چون سلامت خود مراقبت کنیم و این یکی از شاخصه‌های سلامت معنوی است.

وی افزود: عقل، اخلاق، معنویت و فقه می‌گوید که در این شرایط اگر فردی به واسطه عدم رعایت بهداشت به کسی ضرر برساند، برخلاف عقل، فقه، اخلاق و معنویت عمل کرده است. انسان‌ها نباید بعد از ۶ یا ۷ ماه، یک سال و حتی دو سال خسته شوند. باید تلاش کنند خود ناقل نشوند تا دیگران را نیز مبتلا نکنند.

مصری بیان کرد: امروز مشخص شده که در ایران و بسیاری از کشور‌ها جوانان به این ویروس در محل‌های گوناگون مبتلا شدند و علامت‌دار نیستند، اما خانواده‌ها را مبتلا و به دیگران منتقل می‌کنند و چه بسا موجب مرگ افراد دارای بیماری مزمن می‌شوند. لذا دین، اخلاق و معنویت از ما می‌خواهد که این مسائل را رعایت کنیم تا ناخواسته عامل بیماری و حتی مرگ کسی نشویم. بسیاری از عبادات را می‌توان به صورت فردی انجام داد و بسیاری از اعمال مانند زیارت را نیز می‌توان از راه دور انجام داد؛ بدین ترتیب هم اعمال خود را به جا می‌آوریم و هم از سلامت خود و دیگران مراقبت می‌کنیم.

این پژوهشگر قرآن و سلامت با بیان اینکه در مفاهیم دینی دو کلمه به نام رحمت و نعمت داریم، که می‌تواند به فرد در مقابله با کرونا کمک کند، اظهار کرد: نعمت را فرد باید نگه‌ دارد، رحمت نیز فرد را نگه می‌دارد. متوسل شدن به پیامبر اکرم(ص)، ائمه اطهار(ع) و حضرت فاطمه(س) رحمت است. برای نگه داشتن نعمت باید تلاش کرد. همین که اعضای خانواده در کنار فرد هستند نعمت است. این نگهداری از نعمت با رعایت بهداشت و فاصله‌گذاری اجتماعی حاصل می‌شود.

مصری با بیان اینکه به جز افراد، سازمان‌ها و ارگان‌ها نیز باید در این راستا گام بردارند، گفت: همانگونه که در مراکز درمانی سنجه‌های اعتبارسنجی داریم، می‌توانیم این موضوع را برای بهداشت هر شهر پیش‌بینی کنیم و بودجه‌ریزی هر شهر را مطابق با آن سنجه‌ها در نظر گیریم. بر همین اساس نمایندگان مجلس باید سنجه‌های اعتبار بخشی ملی را در حوزه بهداشت تدوین، تصویب و ابلاغ کنند. وقتی این سنجه‌ها وجود داشته باشد، دیگر وزارت بهداشت تنها نیست و تمامی وزارت‌خانه‌ها درگیر بهداشت و موجب ارتقای شاخصه‌های سلامت، امنیت غذایی، مدیریت پسماند، جلوگیری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر و ... می‌شوند.

وی تأکید کرد: وقتی چنین اتفاقی رخ دهد، کشور در شاخصه‌های سلامت پیشرفت بیشتری می‌کند. این موضوع حتی می‌تواند پیوست برنامه‌های فرهنگی باشد. اینگونه اقدامات جامعه را نجات می‌دهد، باید یک نقشه راه داشته و راهکار‌هایی را برای این موضوع طراحی کنیم. چنانچه چنین بسته‌هایی وجود داشته باشد و در هر شهری اجرا شود، وقتی وارد آن شهر می‌شویم، می‌بینیم که تمامی افراد بهداشت فردی، عمومی و حرفه‌ای را برای سلامت عموم رعایت می‌کنند. نه تنها برای کرونا حتی برای یک بیماری فصلی نیز فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند. در این راستا شرکت‌های دانش بنیان از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری می‌توانند محصولاتی را برای جلوگیری از ابتلا به کرونا طراحی کنند.
انتهای پیام
captcha