کد خبر: 3927818
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۸
استاد حوزه و دانشگاه تشریح کرد:

4 علمی که فراگیری آن انسان را همنشین پیامبر(ص) می‌کند

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه موحد بودن خود را مدیون حضرت زینب(س) هستیم، به تشریح چهار علمی پرداخت که براساس روایات، فراگیری آن سبب هم‌نشینی انسان در قیامت با پیامبر(ص) و ائمه(ع) خواهد شد.

معصومه السادات صادقیبه گزارش ایکنا، معصومه السادات صادقی، استاد حوزه و دانشگاه، امروز، 16 مهرماه، در نشست علمی «تأثیر اربعین در کشف هویت حقیقی زنان» در فضای مجازی که از سوی حوزه خواهران برگزار شد، گفت: عده‌ای قصد داشته و دارند چراغ پرفروغ امام حسین(ع) را خاموش کنند، ولی «چراغی را که ایزد برفروزد، هر آن کس پف کند ریش» و ریشه‌اش بسوزد.

وی افزود: حضرت امام صادق(ع) فراگیری چهار علم را بر هر انسانی ضروری می‌دانند و آن را مایه همجواری با پیامبر(ص) و ائمه(ع) در قیامت برشمرده‌اند؛ اول تلاش برای خداشناسی و معرفت توحیدی، زراره نقل کرده که حضرت فرمودند: در آخرالزمان فتنه‌ها مانند امواج به سوی مردم سرازیر می‌شود؛ از امام(ع) پرسیدم که اگر من بودم و آن را درک کردم چه کنم از فتنه‌ها در امان باشم، حضرت فرمودند: زراره دعای مأثوره را زیاد بخوان. وقتی از محتوای دعا سؤال کردم، ایشان فرمودند: «اللهم عرفنی نفسک و ان لم تعرفنی نفسک ...».

صادقی تصریح کرد: باید خدا در رأس همه امور ببینیم، از امام حسین(ع) سؤال شد که اشقیاء جهنم چه کسانی هستند، حضرت جواب دادند: کسانی هستند که رضای مخلوق را بر خالق ترجیح می‌دهند؛ بنابراین خداشناسی اولین جایگاه را در زندگی مؤمنان دارد و باید داشته باشد. اگر انسان خداشناس نشود نبی‌شناس نمی‌شود و اگر نبی‌شناس نباشد ولی‌شناس هم نمی‌شود و در این صورت از دین گمراه خواهد شد. 

شناخت و شکرگزاری نعمت‌ها

وی اضافه کرد: دومین علمی که امام(ع) فرمودند که برای هر انسانی لازم است تا شناخت نعمت‌ها و شکرگزاری آن است؛ باید نعمت‌ها را بشناسیم و تلاش کنیم از این نعمت‌ها در راه خدا استفاده کنیم؛ زیرا هر چه داریم از علم و قدرت و ثروت برای خداست و خدا هم بازار غضب و هم بازار رضایت دارد و باید ببینیم در کدام بازار گام برمی‌داریم؛ ما مالک نعمت‌ها نیستیم و باید در همان راهی که خدا می‌خواهد خرج کنیم.

صادقی اظهار کرد: علم سوم وظیفه‌شناسی است، هر انسانی دو چشم در سر و دو چشم در دل دارد و کسانی که تکلیف‌محور و وظیفه‌محور هستند، چشم دلشان باز شده و بصیرت برای آنان رخ می‌دهد و حقایقی را می‌بینند و می‌شنوند که دیگران نمی‌بینند و نمی‌شنوند. اگر می‌خواهیم متخلق به اخلاق الهی باشیم باید وظیفه‌گرا باشیم.

وی ادامه داد: امروز وظیفه ما این است که در روز اربعین به تعبیر رهبری شِکوه کنیم و در منزل زیارت اربعین بخوانیم؛ شکوه خیلی معنا دارد؛ باید به این بیندیشیم که نکند ما در مسیر وظیفه خود در قبال امام حسین(ع) کوتاهی کرده‌ایم که از نعمت حضور در پیاده‌روی اربعین محروم هستیم؛ بنابراین عمل به وظیفه دل امام زمان(عج) را مسرور می‌کند.

دو بال رشددهنده شیعه

صادقی تصریح کرد: علم چهارم هم این است که ببینیم چه چیزی ما را از مسیر دین خارج می‌کند؛ روایت است در آخرالزمان اسباب جدایی از دین زیاد است؛ انسان دشمن بیرونی و درونی دارد و همه در تلاشند تا ما را از مسیر خدا و دین بیرون کنند؛ گاهی یک ندا، عکس، پیام و شبهه می‌تواند انسان را از دین بیرون ببرد. فوکویاما بیان می‌کند که شیعه پرنده‌ای است که دو بال سرخ و سبز دارد که به ولایت‌پذیری پیوند خورده است. امروز دشمنان ولایت‌مداری را نشانه گرفته‌اند و قصد دارند این دو بال را بزنند.

صادقی با اشاره به برخی سخنان که امام حسین(ع) نمی‌دانستند عاقبت حضور در کربلا چیست؟ تأکید کرد: این طور نبود که حضرت عاقبت عاشورا را ندانند، بلکه زینب(س) و امام در هر عرصه‌ای با خطبه خواندن، استقامت و شهادت به وظیفه عمل کردند؛ اگر امروز ما موحدیم مدیون زینبیم و اگر اسلام در کره زمین طنین‌‌انداز است، باز مدیون زینب هستیم.

وی در توصیه به بانوان برای گرامیداشت روز اربعین اظهار کرد: حتماً زیارت اربعین را قرائت کنید و به مفاهیم زیارت اربعین توجه کنیم و هزینه‌هایی را که سال‌های قبل می‌شد، در مسیر رفع مشکلات نیازمندان به کار ببریم و با همدلی و سلاح دعا زیاد برای فرج دعا کنیم.

انتهای پیام
captcha