کد خبر: 3928294
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰

جایگزین کردن نفت بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور است

امام جمعه نیکشهر گفت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که مانع پیشرفت ما شده و به‌گونه‌ای آن روحیه تلاش و نوآوری را از ما گرفته، اتکا به اقتصاد تک محصولی است و در حال حاضر، کاهش این وابستگی و جایگزین کردن نفت، بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور است.

جایگزین کردن نفت بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور است

حجت‌الاسلام احمد لطفیان‌سرگزی، امام جمعه شهرستان نیکشهر در گفت‌وگو با ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، گفت: وجود مشکلات اقتصادی در کشور، یک واقعیت انکارناپذیر است؛ اما سؤال اینجاست که ریشه این مشکلات چیست و چه راه حلی برای آن وجود دارد.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در جلسات خصوصی و عمومی مختلف، این مسائل را به مسئولان کشور گوشزد کرده‌اند و راه حل مشکلات اقتصادی را نیز بازگو کرده‌اند، اما آن‌طور که لازم بوده، مسئولان به این توصیه‌ها جامه عمل نپوشانده و به همین دلیل است که مشکلات همچنان وجود دارد و هر روز بر شدت آن افزوده می‌شود.

امام جمعه نیکشهر بیان کرد: ما معتقدیم که مشکلات اقتصادی کشور، حتماً راه حل دارد، اما نسخه علاج آن، داخلی است؛ ریشه مشکلات در داخل بوده و راه حل آن نیز در داخل است، پس نباید ذهن‌ها را متوجه بیرون از مرزهای کشورمان کنیم.

وی افزود: اقتصاد کشور را نباید به اخم و لبخند غربی‌ها، نتیجه انتخابات آمریکا و یا مسائلی از این دست گره بزنیم؛ اقتصاد ما باید به چنان ثباتی برسد که کوچک‌ترین تغییر در سایر کشورها، اساس اقتصاد کشور را بر هم نزند و معیشت مردم را دچار مشکل نسازد.

لطفیان‌سرگزی اظهار کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، بسیاری از مشکلاتی که امروز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، نتیجه غفلت و بی‌توجهی خود ماست، مثلاً کمتر به تولید اهمیت داده‌ایم، به‌دنبال خودکفایی و خوداتکایی در همه حوزه‌ها نبوده‌ایم و بیش از حد روی درآمد نفتی حساب کرده بودیم.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که مانع پیشرفت ما شده و به‌گونه‌ای آن روحیه تلاش و نوآوری را از ما گرفته، اتکا‌ به اقتصاد تک‌محصولی است و در حال حاضر، کاهش این وابستگی و جایگزین کردن نفت، بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور است.

امام جمعه نیکشهر اضافه کرد: نفت یک سرمایه بزرگ است، اما خام‌فروشی آن، ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زند؛ نباید این سرمایه ارزشمند را با این قیمت اندک، از دست بدهیم و صادرات کنیم و از آن طرف نیز غربی‌ها بتوانند به‌راحتی با تحریم کردن آن، اقتصاد ما را فلج کنند.

وی بیان کرد: در همین استان سیستان‌و‌بلوچستان، چه ظرفیت‌هایی وجود دارد که از آن غفلت شده، مانند ظرفیت معادن، جاذبه‌های گردشگری، دسترسی به آب‌های آزاد و وجود منطقه آزاد چابهار. توسعه سواحل مکران و تقویت منطقه آزاد چابهار از جمله کارهایی است که می‏‌تواند این وابستگی به نفت را کاهش دهد.

لطفیان‌سرگزی افزود: اقتصاد مقاوتی که توسط رهبر انقلاب به‌عنوان تنها راه برون‌رفت از این مشکلات اقتصادی مطرح شد، یک اقتصاد درون‌زا و برون‌گراست؛ یعنی از ما نمی‌خواهند که دور خود حصار بکشیم، بلکه باید با دنیا تعامل داشت، اما تعاملی که معنایش درون‌زایی اقتصاد باشد، چون اگر اقتصاد ملی از درون نجوشد و فوران نکند، به جایی نخواهد رسید.

امام جمعه نیکشهر اظهار کرد: درون‌زایی به معنای درون‌گرایی، انزوا و محروم شدن از فرصت‌های جهانی نیست، بلکه به این معناست که مسیر پیشرفت خود را با تکیه بر عوامل مولد داخلی و بازارهای داخلی خود آغاز کنیم که لازمه آن، خودباوری ملی و تلاش مضاعف برای جبران عقب‌ماندگی‌هاست.

انتهای پیام
captcha