به گزارش ایکنا، با حضور حجتالاسلام والمسلمین حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و حجتالاسلام سیدعلی تهامی، سرپرست دفتر فرهنگی ـ تربیتی زندانهای کشور، اقدامات فرهنگی در اربعین حسینی تشریح شد.
حجتالاسلام احمدی با اشاره به اینکه برای اولین بار در اربعین سال جاری اقدامات فرهنگی در زندانهای کشور صورت گرفت که بسیار موفقیتآمیز بود و میتواند الگویی برای اقدامات فرهنگی در سایر نهادها باشد، گفت: مردم ایران در اربعین سال جاری از حضور در پیادهروی اربعین محروم بودند اما فضایی ایجاد شد که در داخل کشور یاد و نام امام حسین(ع) زنده نگه داشته شود.
وی اعلام کرد: به مناسبت اربعین، 41 نشست، هماندیشی و همایش به صورت مجازی به زبانهای مختلف و برای مخاطبان کشورهای مختلف در تمام قارهها برگزار شد. این برنامهها به کمک گروههای مردمی، حوزههای علمیه و دانشگاهها اجرا شد و مقالههای ارائهشده در حال تدوین برای انتشار است. همچنین 12 نشریه الکترونیک به زبانهای مختلف و دو مجله برای شبهقاره و اروپا تهیه و منتشر شد.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین از برپایی 15 پویش اربعینی نیز سخن گفت و اظهار کرد: بیش از 40 محفل قرآنی نیز برگزار شد که در آنها علاوه بر عموم مردم و سازمانها، 72 هزار زندانی نیز شرکت کردند که در نوع خود بیسابقه است. تولید انیمیشن، نرمافزارهای اربعینی، موشنگرافی، عکس و راهاندازی شبکه اینترنتی عبرات، که در روزهای اربعین 24 ساعته فعالیت میکرد و از این پس در طول سال نیز فعال خواهدبود، از دیگر برنامههای اربعین امسال بود. در سال جاری تأکید ما بر این بود که اربعین تعطیل نیست، بلکه به دلیل شرایط خاص متفاوت برگزار میشود.
حجتالاسلام احمدی اربعین را یک سرمایه اجتماعی، فرهنگی و انسانی بیان و اظهار کرد: این سرمایه میتواند برای حل بحرانها به کمک مردم بیاید. امسال فعالان اربعین در نقاط محروم به توزیع بستههای معیشتی، گوشت، پخت نان، ارائه بستههای بهداشتی و ... پرداختند. همچنین با مبنا قرار دادن سخن مقام معظم رهبری که فرمودند امسال شکوههای خود را نیز به امام حسین(ع) بگویید مسابقه شکوههای عاشقانه اربعین برگزار و هفت هزار دلنوشته ارسال شد.
وی با انتقاد از رسانهها برای عدم پوشش مناسب مراسم اربعین عراق، گفت: اصل این مراسم باید پوشش داده میشد و فرهنگسازی در خصوص اربعین برعهده رسانههاست.
در ادامه حجتالاسلام سیدعلی تهامی یکی از وظایف زندانها را اقدامات تربیتی برای بازگشت شرافتمندانه مددجویان به جامعه بیان و اظهار کرد: برای این مهم از ابزارهای مختلف از جمله اشتغال، حرفهآموزی، ورزش، هنر و فعالیتهای مذهبی استفاده میکنیم که به برکت وجود امام حسین(ع) امسال اتفاق جدیدی در این حوزه رخ داد و به تبع امضای تفاهمنامه همکاری با کمیته فرهنگی اربعین 192 ستاد اربعین در زندانهای سراسر کشور راهاندازی شد.
وی اعلام کرد: به مناسبت اربعین 87 هزار غذای نذری در زندانهای کشور توزیع شد، یعنی 40 درصد زندانیان از غذای نذری امام حسین(ع) بهرهمند شدند. 242 موکب نیز شبیه موکبهای عراقی با همان سبک پذیرایی در زندانها راهاندازی شد که مورد استقبال قرار گرفت. 440 روحانی نیز از ستادهای اربعین به زندانهای کشور اعزام شدند و 81 هزار زندانی بیعتنامهای با امام حسین(ع) قرائت و با امام خود عهد بستند که این بیعتنامهها متناسب با شرایط هر زندانی بود. در کنار هیئتهای دائمی که در زندانها وجود دارد 144 هیئت عزاداری به زندانها اعزام شدند.
تهامی از جمعآوری سه میلیارد و 600 میلیون تومان کمک مردمی به مناسبت اربعین برای آزادی زندانیان خبر داد و گفت: به احترام امام حسین(ع) شاکیان بخشی از بدهیهای زندانیان را بخشیدند و با کمک خانواده زندانیان این پول جمعآوریشده صرف آزادی 608 زندانی شد. 72 هزار زندانی نیز در طرح قرائت قرآن و هدیه ثواب قرائت قرآن به شهدای کربلا و شهدای ایران شرکت کردند. در سایت ستاد اربعین نیز بخشی به نام موکب «حر» راهاندازی شد که اخبار مربوط به اقدامات زندانها در آنجا منتشر میشد.
وی از مشارکت داوطلبانه دو هزار و 642 نفر در برگزاری مراسم مربوط به اربعین در زندانها سخن گفت و اعلام کرد: این برنامهها با مشارکت زندانیان، زندانبانان و مردم در ایام اربعین برگزار شد.
انتهای پیام