به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه جشنواره کشوری «دلنوشتههای من و نهجالبلاغه»، صبح امروز، 11 بهمنماه، از سوی دانشگاه پیام نور تهران برگزار شد.
غلامرضا بخشی خانیکی، رئیس دانشگاه پیام نور استان تهران و رئیس این جشنواره، در ابتدای این مراسم، با بیان اینکه لازم است در این ایام یاد و خاطره پیروزی انقلاب اسلامی را زنده نگه داریم، اظهار کرد: این جشنواره برای اولین بار برگزار شده و شاید به همین دلیل همه استانها در آن مشارکت نداشتند. استارت این جشنواره در اردیبهشتماه زده شد و یکی از دلایل اصلی که استان تهران مجری این جشنواره ملی شد وجود انجمن علمی نهجالبلاغه در واحد تهران جنوب دانشگاه پیام نور است.
وی افزود: برای جشنوارهای که قبلاً اجرای آن سابقه نداشته نیازمند متخصصان فن هستیم؛ لذا جلسات متعددی در سطح کارشناسی و مدیران برگزار و پوسترهایی در این راستا تهیه شد. قرار بر این شد که جشنواره در سه حوزه شامل خطبهها، نامهها و حکمتهای حضرت علی(ع) برگزار شود، لذا در این سه محورها اطلاعرسانی شد.
خانیکی بیان کرد: با هماهنگی با سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور سطح جشنواره را بالا بردیم و با همه محدودیتها استقبال خوبی صورت گرفت. دو بار نیز فرصت را تمدید کردیم تا مقالات بیشتری ارسال شود. پس از پایان، داوری جشنواره شروع شد. در این جشنواره از دوازده شعبه دانشگاه پیام نور و برخی دانشگاهها و مؤسسات غیر انتفاعی آثاری را دریافت کردیم، لذا معتقدم اگر برای دورههای بعد دانشگاه پیام نور بخواهد میزبانی این جشنواره را بر عهده داشته باشد قطعاً موفقیتهای بیشتری خواهد داشت.
رئیس دانشگاه پیام نور استان تهران تصریح کرد: معتقدم جامعه ما تشنه فرهنگ ناب نهجالبلاغه است و هر چقدر در این زمینه کار کنیم باز هم جا برای کار بیشتری در راستای آشنایی جوانان ما با سیره امیرالمؤمنین(ع) وجود دارد. اگر قرار شد این جشنواره در استانهای دیگر هم برگزار شود، از همین الان اعلام آمادگی میکنم که با سایر دانشگاهها همکاری لازم را خواهیم داشت.
محمدهادی ناجی، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور، در ادامه به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: ابتدا وظیفه دارم ایام مبارک و خجسته فرهنگی ولادت ام الائمه فاطمه زهرا(س) و روز زیبای زن و گرامیداشت مقام زن و مادر را گرامی بدارم. همچنین در ایام دهه مبارکه فجر هستیم؛ لذا یاد معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) را گرامی میداریم و برای مقام معظم رهبری آرزوی عزت و سلامتی داریم. نهجالبلاغه در کنار قرآن کریم دارای جایگاه والایی در میان مردم اسلام طلب ایران بوده و از آغاز گردآوری نهجالبلاغه در قرن پنجم توسط سیدرضی، آغازین حلقههای نهجالبلاغه خوانی در خراسان بزرگ و سبزوار اتفاق افتاده است؛ به گونهای که در سال 1430 این حلقه در آن شهر علم پرور گزارش شده است.
وی افزود: نکته دیگر اینکه نهجالبلاغه پس از قرآن کریم به عنوان کتاب زندگی و چگونگی مواجهه مردم با حاکمان و چگونگی مواجهه حاکمان با مردم مورد اقبال قرار گرفته است. علاوه بر این به عنوان کتابی که رشد عقلانی انسانها را هدف قرار داده، باز هم شاهد گزارهها و خطبهها و حِکَم مختلفی است که میتواند مرجع بسیاری از حقطلبان و انساندوستان باشد؛ لذا در وصف این کتاب شریف هرچقدر بگوییم کم گفتهایم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور یادآور شد: دانشگاه پیام نور از مهمترین دانشگاههایی است که قطب نهجالبلاغه بوده است؛ به این دلیل که این دانشگاه در دو حوزه آموزشی و پژوهشی و اشاعه فرهنگ نهجالبلاغه در میان عموم مردم فعالیت جدی داشته است. دانشگاه پیام نور به عنوان مجری رشته معارف نهجالبلاغه در دوره کارشناسی ارشد در این راستاها گامهای بلندی برداشته و متعاقب تأسیس کارشناسی ارشد، اولین دانشگاههایی بوده که رشته دکترای معارف نهجالبلاغه را راهاندازی کرده است.
ناجی تصریح کرد: از سوی دیگر درباره قابلیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه پیام نور در همین راستا میتوان به اولین نشریه نهجالبلاغهپژوهان کشور به زبان عربی در این دانشگاه اشاره کرد. همچنین برگزاری دو همایش ملی در زمینه نهجالبلاغه از دیگر اقدامات ماست که مورد توجه و اقبال نیز قرار گرفته است. اقدام دیگر مشارکت با نهجالبلاغهپژوهان و حمایت از فعالیت آنها در راستای انجمن علمی ایرانی مطالعات نهجالبلاغه است. این وظیفه ما را برای اشاعه و ترویج این فرهنگ در میان مخاطبان بیش از پیش میکند.
وی افزود: بخشی از این وظیفه را در قالب تربیت نیروی انسانی انجام دادهایم و بخشی دیگر را در زمینه فعالیتهای ترویجی پیگیری خواهیم کرد. در همین راستا کانونهای نهجالبلاغه برای دانشجویان تأسیس شده است. هدف از جشنواره «دلنوشتهها من و نهجالبلاغه» نیز این بود که دانشجویان، فارغ از تخصص خود، متن نهجالبلاغه را در سه بخش مطالعه و ببینند که چگونه با نهجالبلاغه انس و الفت پیدا میکنند. الحمدلله با اینکه این جشنواره اولین مورد آن است و علیرغم مواجهه با ویروس کرونا و گسترش آن در سطح جهان اقدامات ارزندهای در این راستا انجام شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور در پایان سخنان خود گفت: حاصل این برنامهریزیها پذیرش و استقبال دانشگاههای مختلف کشور از این جشنواره بود. امیدوار هستم در سال 1400 دومین جشنواره «دلنوشتههای من و نهجالبلاغه» را با بهرهگیری از تجارب جشنواره اول با کیفیت بهتری برگزار کنیم و شاهد آیین پایانی آن و استمرار این آیین زیبای دانشجویی باشیم. همچنین لازم است از مجموعه متسابقین در رشتههای گوناگون، دبیرخانه این جشنواره و اداره کل فرهنگی دانشگاه پیام نور تشکر کنم.
در پایان این مراسم از برندگان این جشنواره تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام