علیرضا غفاری؛ کارشناس و برنامهساز سینما و تلویزیون در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه فیلمهای ایرانی مصرف بینالمللی ندارند، اظهار کرد: به یاد ندارم فیلمهایی که در آن موضوعات انقلابی محور بوده در مجامع جهانی با بازتاب چشمگیری روبهرو شده باشند. البته آثاری که در آن بخشی از تاریخ انقلاب روایت شده کم نبودند، اما بحث ما درباره کمیت نیست، بلکه میخواهیم بحث کنیم آیا این تولیدات توانستهاند در گیشههای دیگر کشورها نمود عینی داشته باشند؟
وی درباره کمیت فیلمهای انقلابی نیز توضیح داد: در ابتدای انقلاب فیلمهایی تولید میشدند که در آنها موضوعات اینچنینی مطرح بود. در دوران دفاع مقدس نیز چنین کارهایی (انقلابی) به همراه فیلمهای جنگی، آموزههای انقلاب را مد نظر قرار میدادند، اما با گذشت زمان از این دست موضوعات فاصله گرفتیم و امروز بیشتر تولیداتی رواج دارند که در آنها سیاستهای جاری مدنظر قرار گرفتهاند.
غفاری با بیان اینکه ما نتوانستیم بازار مناسبی برای فیلمهای ایرانی پیدا کنیم گفت: از دوره بیستم جشنواره فجر که به آن عنوان بینالمللی نیز اضافه شد بازار فیلمی برپا شد تا بتوان به واسطه آن آثار ایرانی را به فروش رساند. من از مسئولان آن بازارها تقاضا دارم اعلام کنند چند فیلم آنها در کشورهای دنیا توانستهاند فروش و اکران مناسبی داشته باشند؟ جواب مشخص است. زیرا حتی ما در کشورهای همزبان خود نیز نتوانستیم فیلمهایمان را به شکلی که باید در سینماهایشان اکران کنیم.
وی در پایان اعلام کرد: از سخن فوق میتوان نتیجه گرفت وقتی فیلمهای ایرانی در بازار خارجی خریداری ندارند چگونه باید انتظار داشته باشیم آن تولیدات بتوانند فرهنگ انقلاب را به دیگر نقاط دنیا منتقل کنند.
گفت و گو: داوود کنشلو
انتهای پیام