کد خبر: 3954022
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸

مسئولیت تبلیغ و ترویج قرآن را به عهده نهادهای تخصصی قرار دهیم

مسئولیت تبلیغ و ترویج قرآن را به عهده نهادهای تخصصی قرار دهیم قائم مقام صدا و سیمای فارس ضمن انتقاد از برخی مفاد آیین‌نامه شورای عالی قرآن این استان گفت: در این آیین‌نامه ریاست كارگروه تبلیغ و ترویج به عهده ارشاد است اما ارشاد برای رشد و ارتقای فعالیت‌های قرآنی طی 40 سال بعد از انقلاب چه كار كرده است كه بخواهیم ریاست این كارگروه را به آن بدهیم لذا باید دستگاهی را مسئول تبلیغ و ترویج قرآن كنیم كه نشر معارف قرآن حوزه تخصصی آن است.

به گزارش ایكنا از فارس، ابوالحسن حقایقی، قائم مقام صدا و سیمای فارس امروز، 26 بهمن‌ماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی این استان كه با دو دستور جلسه راه‌اندازی شورای عالی قرآن و بررسی برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی برگزار شده بود، با اشاره به تدوین آیین‌نامه شورای عالی قرآن این استان به بیان نكاتی درباره این آیین‌نامه و نقاط ضعف آن پرداخت.


بيشتر بخوانيد:


وی افزود: این آیین‌نامه دارای یكسری نقاط ضعف است به‌عنوان مثال در تبصره 9 آیین‌نامه كارگروه برنامه‌ریزی، هماهنگی و اجرا متشكل از 9 كارگروه دیگر است و رئیس آن‌ها هم نمایندگان امام جمعه یا مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این یعنی چند مدیریتی برای یك كارگروه و هر جا تمركز مدیریت نباشد، با خلل مواجه می‌شویم لذا باید دقیقاً مشخص شود كه چه كسی مسئولیت اجرایی این كار را به عهده دارد.

حقایقی با تأكید بر اینكه باید مسئول مشخص و پاسخ‌گو برای هر كارگروه تعیین شود، گفت: نكته دیگر درباره تبصره 10 است كه در آن انتخاب ریاست كارگروه‌ها وظیفه ذاتی و حاكمیتی دستگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه لحاظ شده است و این یك اشكال است به‌عنوان مثال ریاست كارگروه تبلیغ و ترویج به عهده اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته شده است، اما سئوال اینجا كه این اداره برای رشد و ارتقای فعالیت‌های قرآنی طی 40 سال بعد از انقلاب چه كار كرده است كه بخواهیم ریاست این كارگروه را به آن بدهیم.

قائم مقام صدا و سیمای فارس با بیان اینكه باید دستگاهی را مسئول تبلیغ و ترویج قرآن كنیم كه نشر معارف قرآن حوزه تخصصی آن است، گفت: استان فارس قطب علمی كشور است كه بخش عمده‌ای از این جایگاه مرهون خدمات حوزه‌های علمیه است اما نقش حوزه‌های علمیه در كارگروه‌های شورای عالی قرآن استان كجاست. شاید آن را در كارگروه روحانیون كه به عهده سازمان تبلیغات اسلامی است، قرار داده‌اند در صورتی كه حوزه باید اول باشد.

وی خواستار شفاف‌سازی نقش حوزه‌های علمیه آقایان و بانوان در شورای عالی قرآن استان شد و گفت: به نظر می‌رسد آیین‌نامه‌ای كه در اختیار اعضای شورای فرهنگ عمومی قرار گرفته است بیشتر برای آموزش قرآن است تا توسعه فرهنگ قرآنی. با گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی ما همچنان در این حوزه در كف مانده‌ایم و می‌خواهیم روخوانی قرآن را آموزش دهیم و این یك بحث جداگانه از توسعه فرهنگ قرآنی است.

حقایقی بیان كرد: به نظر می‌رسد كه آیین‌نامه مذكور بیشتر درگیر بروكراتیك اداری است و ساز و كارهای آن دقیقاً مشخص نیست كه چه كسانی در این آیین‌نامه قرار دارند و پراكندگی در دستورالعمل وجود دارد.

انتهای پیام
captcha