به گزارش ایکنا، مراسم افتتاحیه نشستهای معرفی اندیشه آیتالله مصباح یزدی، 20 اسفندماه با حضور آیتالله عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین، آیتالله رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی مصباح یزدی، فرزند آیتالله مصباح یزدی همچنین با پیام تصویری حجتالاسلام والمسلمین سیدهاشم صفیالدین، رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان، برگزار شد.
آیتالله عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین، در این مراسم گفت: علامه مصباح یک مدرسه و منار راهی برای ما در مسیر التزام به اسلام بود و افراد زیادی را تربیت کردند که این راه توحیدی را پیمودهاند و به دیگران نشان میدهند. مدرسه توحید مدرسه کمال است و کسانی که وارد این مدرسه شوند، به اندازه معرفت و استعداد بهره میبرند، گرچه کسی نمیتواند به کمال مطلق برسد؛ زیرا کمال مطلق مخصوص خداوند است.
وی تصریح کرد: یکی از شاگردان این مدرسه علامه مصباح بود؛ به این مدرسه عشق ورزید و علم آموخت تا به خدا نزدیک شود. وقتی انسان وارد مدرسه توحید شود در برابر آن سر تواضع فرود میآورد و علامه هم تلاش کرد تا به مرتبه اعلایی در این مدرسه برسد. ایشان در تمامی رفتار و کردار خود تجلی این مدرسه بود و از آن خروج نکرد.
رهبر شیعیان بحرین افزود: ایشان نمونه بارز در این مسیر و علامه به تماممعنا بود و شاگردان وی هم از او الگو گرفتند. هنگامی که تجلی مدرسه و مکتب توحید را در وجودش میبینیم، مشاهده میکنیم در جایی که باید نرم باشد نرم بود و در جایی که قرار است باصلابت باشند این صلابت را داشتند. مواضع وی برای خدا بود و هیچ وقت چیزی را برای خود نخواست و در تساهل، تساهل داشت و در امور جدی، جدیت به خرج میداد.
وی بیان کرد: دشمنی ایشان با دشمنان برای حق بود نه خصومت در امور شخصی؛ اگر دشمنان با او ناملایمتی میکردند تحمل میکرد و اگر دشمنی با کسی داشت برای خدا بود. اینکه میگوییم او عالم است صرفاً اشاره به فراگیری برخی علوم نیست بلکه به روش علمی پایبند بود و اگر کسی دلیل قانعکننده و برهان داشت قبول میکرد و اگر اقناع میشد راه را به دیگران نشان میداد.
عیسی قاسم با بیان اینکه در مباحثات علمی، برای وی دلایل علمی مهم بود و حتی دلیل را از دشمن خود هم میپذیرفت، اضافه کرد: او تربیت شده مدرسه توحید بود و به قول معروف ابناءالدلیل بود. البته همه کسانی که اهل توحید هستند عالماند؛ ایشان خیلی اعتقاد شدیدی در علم به دلیل داشت و ظن و گمان را قبول نداشت و این سختگیری او در امور دینی بسیار بیشتر بود.
وی تأکید کرد: او طالب علم بود و علوم جدید مانند علوم انسانی را فراگرفته و نکات مثبت علوم انسانی غربی را اخذ و نکات منفی را کنار زد. بین علامهای که کتاب مینویسد و سخنرانی میکند، تفاوت است، او میداند مخاطب چه میخواهد؛ لذا در سخنرانی با سادهترین کلمات منظور خود را القا کرده و از اصطلاحات پیچیده در سخنرانی استفاده نمیکند تا مخاطب گمراه نشود.
رهبر شیعیان بحرین افزود: ایشان به وسیله هر چیزی که میتوانست از اسلام دفاع میکرد، با قلم و سخنرانی دفاع کرد و همه عمر خود را در این مسیر صرف کرد، از دشمنیها و تهمتها نترسید و در هر جا دفاع از اسلام نیاز بود حضور داشت، گاهی با سکوت و گاهی با قلم و حضور دفاع میکردند و در تمامی این مواضع به فکر دفاع از دین بود.
عیسی قاسم تصریح کرد: ایشان جهاد اکبر را برگزید و بر هوای نفس خود مسلط شد و بعد توانست در میدان جهاد اصغر هم حضور داشته باشد؛ وی میدانست در این مسیر مشکلات و خطرات زیادی هست، ولی باز در این مسیر گام برداشت؛ وی در این مسیر تعارف و شوخی و مجامله نداشت و دشمنی او هم از چارچوب عدالت خارج نبود.
وی اضافه کرد: ایشان هیچگاه نگفت عقیده و فکر من برتر از دیگران است؛ مناظره علمی میکرد و اگر طرف مقابل وی کلمه مدلل و اقناعی داشت، میپذیرفت، فکر بازی داشت و نکات مثبت را از همه ادیان، افکار و مذاهب میگرفت و نوشتن را فقط برای نوشتن انجام نداد و در آثارش ابتکار و نوآوری به چشم دیده میشود.
وی اضافه کرد: ایشان در مباحث علمی عجله به خرج نمیداد و با حوصله به ابعاد مختلف آن توجه داشت، سپس دست به قلم میشد؛ لذا انسان به راحتی با نوشتار او انس پیدا میکرد و حتی مخالفان فکری وی وقتی همه اندیشههای او را میخواندند احساس نمیکردند که میخواهد به طرف مقابل خود طعنه بزند، بلکه نوشتههای علمی او سبب شد تا دوستان و دشمنان در برابر ایشان متواضع باشند.
عیسی قاسم گفت: علمای مدرسه توحید همگی یک ویژگی داشتند و آن تواضع بود که همین سبب شهرت آنها شد؛ برخی برای عقدههای نفسانی دنبال شهرت و علم میروند، ولی در مدرسه توحید این استکبار وجود ندارد و همه میدانند هر چه دارند از خداست و این سبب میشود تا عبد کامل خدا باشند.
رهبر شیعیان بحرین گفت: رهبر فرزانه انقلاب وقتی دید امت اسلامی به سبب دشمنان خارجی پیشرفتهایی را که در اوج تمدن اسلامی داشت، از دست داده تلاش کردند تا امت اسلامی به جای شایسته خود برسد؛ لذا علامه مصباح را به ریاست مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزیدند و این اعتماد رهبر فرزانه نشانه جایگاه علمی و اخلاقی و تقوایی علامه است.
عیسی قاسم تصریح کرد: از ریاست جدید مؤسسه امام خمینی(ره) میخواهم راه علامه را ادامه بدهند؛ راهی که ایشان میخواست تا امت اسلامی به جایگاه اصلی خود بازگردد. در خاتمه از نظام جمهوری اسلامی و مردم میخواهم یاد و خاطره علامه را فراموش نکنند و راه ایشان باید راهگشای مجامع علمی باشد. حوزه باید الگوهای علمی و ایمانی را به مردم معرفی کند تا پیشگام راه علامه باشند.
انتهای پیام