به گزارش ایکنا، در منابع روایی، شاهد وصف علی(ع) از زبان علی(ع) هستیم. برای نمونه در برخی منابع آمده است:
منِ علی صبر و سکوت کردم: من برای بازپسگیری حقم منازعه نکردم؛ زیرا میدانستم جمعی با من همراهی و در مقابل، جمعی مخالفت خواهند کرد و این دوگانگی به زد و خورد کشیده خواهد شد و نهال نورستۀ اسلام که هنوز فاصلۀ چندانی با دوران جاهلیت نداشت و با اندک تندبادی بیم ریشهکن شدنش میرفت. با خطر جدی مواجه خواهد شد و اساس دین با این جدالها، در معرض نابودی قرار خواهد گرفت.
آری جمعی از خواص و یاران رسول خدا(ص) که خیراندیش بودند و صفا و اخلاصشان را در راه خدا و رسول و قرآن و دین به خوبی میشناختم، پیوسته در رفت و آمد با من بودند.
اینان در آشکار و نهان، مرا به گرفتن حق خویش تشویق کرده و برای یاری من تا پای جان اعلام آمادگی میکردند و بدین وسیله میخواستند حق بیعتی را که با من داشتند، ادا کنند.
اما من در پاسخ آنان میگفتم: کمی آرام و شکیبا باشید. امید است خداوند با آسانی و بدون درگیری و خونریزی حق مرا به مردم بازگرداند؛ زیرا امروز اوضاع اینگونه است که بسیاری از مردم بعد از رحلت رسول خدا(ص) گرفتار شک و شبهه شدهاند.
کسانی به جانشینی آن حضرت(ع) چشم طمع دوختهاند که هیچ شایستگیش را ندارند. از هر گروهی فریاد سهمخواهی و مشارکت در این کارزار به گوش میرسد و هر قبیلهای تنها خود را لایق حکومت و زمامداری میداند و البته روشن است که این همه تفرقه و تشتت آراء و طمع به دلیل خارج شدن زمام کار از دست من و تسلط یافتن افراد دیگر بر حکومت به وجود آمده است.
منبع: الخصال، ص 372. الاختصاص، ص 171. ارشاد القلوب، ج 2، ص 350
انتهای پیام