کد خبر: 3981454
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۴
امام جمعه قم:

بعضی از متولیان فرهنگی قم به وظایف خود به درستی عمل نمی‌کنند

امام جمعه قم با اشاره به اینکه 26 دستگاه متولی ساماندهی وضعیت فرهنگی قم هستند، تأکید کرد: برخی از دستگاه‌های فرهنگی قم به وظایف خود درست عمل نمی‎‌کنند و از ارائه یک برنامه قابل اجرا ناکارآمد هستند.

بعضی از متولیان فرهنگی قم به وظایف خود به درستی عمل نمی‌کنندبه گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله سید محمد سعیدی امام جمعه قم، در خطبه‌های امروز ۱۱ تیرماه نماز جمعه قم بیان کرد: انسان در مسیر بندگی هرگاه به نقطه وصل نائل می‌شود همان زمانی است که از غیر خدا جدا شده و اگر انسان مومنی این توانمندی را پیدا کند که با ممارست بر تقوا از خواسته‌های نفسانی خویش جدا شود، جداشدن از جریان‌های غیر خدا برای او آسان می‌شود زیرا هیچ وابستگی برای انسان نزدیک‌تر از شدیدتر از وابستگی انسان به خودش نیست.

وی در خصوص اهمیت فرصت‌های زندگی برای انسان‌ها تصریح کرد: فرصت یک عمر زندگی آن‌قدر اهمیت دارد که خداوند متعال در سوره عصر می‌فرماید:« وَالْعَصْرِ ؛ سوگند به عصر [غلبه حق بر باطل]»، برای انسان هر نوع رشد و کمال و سرمایه‌اندوزی منحصرا در مدت عمر زندگی اوست.

سعیدی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) اشاره کرد و  گفت: امام محمد باقر(ع) از پدرش علی بن حسین(ع) و ایشان از پدرشان حسین بن علی(ع) و ایشان از پدر خود علی بن ابی طالب(ع) نقل فرموده‌اند که فرمودند:«خدای تبارک و تعالی چهار چیز را در چهار چیز پنهان داشته است.».

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت ادامه داد: اولین چیز آن است:«رِضَاهُ فِی طَاعَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیْئاً مِنْ طَاعَتِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ رِضَاهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ؛ خوشنودی خود را در میان طاعتها. پس هیچ طاعتی را کوچک مشمار که بسا خوشنودی خداوند در همان باشد و تو ندانی».

وی بیان کرد: دومین چیز آن است:« وَ أَخْفَی سَخَطَهُ فِی مَعْصِیَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیْئاً مِنْ مَعْصِیَتِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ سَخَطُهُ مَعْصِیَتَهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ؛ وخشم خود را در میان گناهان پنهان کرده. پس هیچ گناهی را کوچک مپندارد که شاید خشم خدا در همان باشد و تو ندانی».

استاد حوزه علمیه گفت: سومین چیز آن است:« وَ أَخْفَی إِجَابَتَهُ فِی دَعْوَتِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَ‏شَیْئاً مِنْ دُعَائِهِ فَرُبَّمَا وَافَقَ إِجَابَتَهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ؛ و اجابت خویش را در میان دعاهایش پنهان نموده. پس هیچ دعائی را کوچک مدار که بسا همان دعای مستجاب باشد و تو ندانی».

وی ادامه داد: آخرین مورد آن است که :« وَ أَخْفَی وَلِیَّهُ فِی عِبَادِهِ فَلَا تَسْتَصْغِرَنَّ عَبْداً مِنْ عَبِیدِ اللَّهِ فَرُبَّمَا یَکُونُ وَلِیَّهُ وَ أَنْتَ لَا تَعْلَمُ.؛ و ولی خود را در میان بندگان خود پنهان داشته پس به هیچ بنده‏ ای از بندگان خدا با چشم حقارت منگر که شاید همان ولی خدا باشد و تو ندانی».

بی‌برنامگی و پراکنده‌کاری آفت عمر انسان است

سعیدی با بیان اینکه بی‌برنامگی و پراکنده‌کاری آفت عمر انسان است، تصریح کرد: کسانی که در رشته‌های مختلف ورود پیدا می‌کنند در امور پراکنده به موفقیت چشمگیری نمی‌رسند و علت آن است که هرکاری تدبیر خاص خود را می‌طلبد و اگر در همان رشته‌ای که وارد شدند هدفمند برنامه‌ریزی کنند به موفقیت می‌رسند اما متاسفانه انسان نظم‌ناپذیر این فرصت‌های خدادادی خداوند را می‌سوزاند.

اقدام شایسته رئیس جمهور منتخب

وی ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله صدوقی به سالروز افشای حقوق بشر آمریکایی نیز اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور منتخب در اقدامی شایسته از تمام رقیبان انتخاباتی خود دعوت کرد و از سخنان آنان بهره‌مند شد و این امر علاوه بر اینکه یک حرکت اسلامی و مدیریتی بود سبب خنثی‌سازی توطئه دشمنان انقلاب اسلامی شد.

سعیدی ضمن تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تصریح کرد: اگر دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت نشود شاهد موج جدیدی در استان قم هستیم.

ناکارآمدی برخی دستگاه‌های فرهنگی قم

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به اینکه ۲۶ دستگاه متولی وضعیت فرهنگی قم هستند، تأکید کرد: برخی از دستگاه‌های فرهنگی قم به وظایف خود به درستی عمل نمی‎‌کنند و از ارائه یک برنامه قابل اجرا ناکارآمد هستند.

وی تصریح کرد: مدت‌هاست رهبر معظم انقلاب اسلامی دغدغه‌های خود را نسبت به قم به طور صریح در خصوص مسائلی از جمله عفاف و حجاب، انقلابی بودن و انقلابی ماندن شهر قم اعلام کردند لذا باید همه دستگاه‌های قم به خصوص بزرگان و خانواده‌ها و صنوف قم به طور جدی وارد عمل شوند.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه قم عش آل محمد(ص) است، یادآور شد: مساجد قم در حوزه فرهنگی می‌توانند نقش محوری داشته باشند اگر هر مسجدی با عنایت امام مسجد، نمازگزاران و بسیجی‌ها در امور مختلف از جمله عفاف و حجاب اطرافیان و همسایگان مساجد را تحت پوشش بگیرند مسلما وضع سیمای قم بهتر از این می‌شود.

وی نقش روحانیون و دانشجویان را در بهبود وضعیت فرهنگی شهر قم مورد توجه قرار داد و افزود: صنوف قم، جوانان و خانواده‌های قمی با امر به معروف و نهی از منکر بازوان خوبی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری هستند.

امام جمعه قم در پایان با اشاره به اینکه قرارگاه 19 دی برای حفظ و حراست از حیثیت قم در خدمت همه مردم است، تاکید کرد: این کار یک عزم جدی و ملی می‌خواهد و باید همه وارد عمل شوند و در این حوزه همکاری، هماهنگی و برنامه‌ریزی کنند.

انتهای پیام
captcha