کد خبر: 3990046
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۵

بررسی نقش رهبری اخلاقی در وفاداری سازمانی در فصلنامه «فرهنگ در دانشگاه اسلامی»

سی‌ و هشتمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی «فرهنگ در دانشگاه اسلامی» به صاحب‌امتیازی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی منتشر شد.

به گزارش ایکنا؛ سی‌ و هشتمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی «فرهنگ در دانشگاه اسلامی» به صاحب‌امتیازی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی منتشر شد.

برخی از عناوین مقالات این شماره بدین قرار است: «بررسی تأثیر رهبری اخلاقی و نگرش مثبت مدیران بر ایجاد اصالت کار با لحاظ کردن نقش میانجی حمایت سازمانی درک‌شده (مورد مطالعه: کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی دزفول)»، «بررسی مؤلفه‌های مؤثر اخلاق در یادگیری الکترونیکی در راستای توسعه منابع انسانی»، «نقش رهبری اخلاقی در وفاداری سازمانی با میانجی‌گری فضیلت سازمانی»، «معنویت اسلامی و اثر آن بر سطوح بخشش بین فردی، شادکامی و بروز رفتارهای کاری ناکارامد در کارکنان دانشگاه».

در چکیده مقاله «نقش رهبری اخلاقی در وفاداری سازمانی با میانجی‌گری فضیلت سازمانی» می‌خوانیم: «هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش رهبری اخلاقی در وفاداری سازمانی با میانجی‌گری فضیلت سازمانی بود. روش: از روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و به طور خاص، مدل‌یابی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعۀ پژوهش، کلیۀ کارکنان دانشگاه بوعلی سینا به تعداد 735 نفر بود، که از این جامعه با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و بر مبنای جدول مورگان، نمونه‌ای به حجم 253 نفر انتخاب شد. از پرسشنامۀ رهبری اخلاقی براون، و همکاران(2005)، فضیلت سازمانی کامرون و همکاران(2004) و پرسشنامۀ وفاداری سازمانی محقق‌ساخته استفاده شد. برای تعیین پایایی و روایی ابزار، از تکنیکهای آلفای کرانباخ و تحلیل عاملی ‌تأییدی استفاده شد. نتایج بیانگر پایایی و روایی مطلوب ابزار بود. برای تحلیل داده‌ها از تحلیل مسیر ‌تأییدی با استفاده از نرم‌افزار لیزرل استفاده شد. یافته‌ها: متغیّر رهبری اخلاقی دارای اثر مستقیم مثبت(26/0)، اثر غیر مستقیم مثبت(396/0) و اثر کل مثبت(656/0) و معنادار بر متغیّر وفاداری سازمانی در سطح 05/0 بود. متغیّر فضیلت سازمانی دارای اثر مستقیم مثبت (62/0) و معنادار بر متغیّر وفاداری سازمانی در سطح 05/0 بود. متغیّر رهبری اخلاقی با ضریب مسیر غیر مستقیم به واسطۀ فضیلت سازمانی(396/0) و مقدار تی(14/3) دارای اثر غیر مستقیم، مثبت و معنادار بر متغیّر وفاداری سازمانی در سطح 05/0 بود. نتیجه‌گیری: متغیّر رهبری اخلاقی به واسطۀ متغیّر فضیلت سازمانی قادر به تببین 35 درصد واریانس متغیّر وفاداری سازمانی بود.»

در طلیعه مقاله «معنویت اسلامی و اثر آن بر سطوح بخشش بین فردی، شادکامی و بروز رفتارهای کاری ناکارامد در کارکنان دانشگاه» آمده است: «هدف: این پژوهش با هدف بررسی معنویت اسلامی در سازمان و اثر آن بر سطوح بخشش بین فردی، شادکامی و رفتارهای کاری ناکارامد در کارکنان دانشگاههای مشهد انجام شد. روش: پژوهش حاضر، کاربردی، کمّی و از نوع پیمایشی بود. جامعۀ آماری، کارکنان رسمی سه مورد از دانشگاههای مشهد بودند و تعداد نمونۀ تحقیق، 300 نفر از کارکنان بود. شرکت‌‌کنندگان به پرسشنامۀ معنویت اسلامی، مقیاس بخشش بین فردی، شادکامی و رفتارهای کاری ناکارامد پاسخ دادند. داده‌ها از طریق تحلیل عاملی تأییدی و نرم‌افزار آموس تحلیل شدند. از آزمونهای سوبل برای اندازه‌گیری آمارۀ تی متغیّرهای میانجی استفاده شد. یافته‌ها: معنویت اسلامی از طریق وجود واکنشهای مثبت در بخشودگی و رویکردهای شادکامی، با شدت بیشتری نسبت به تأثیر از طریق نبود واکنشهای منفی در بخشودگی و رویکردهای شادکامی، رفتارهای ناکارامد را مهار کرد. نتیجه‌گیری: توجه به معنویت اسلامی در سازمان‌ها، رفتارهایی همچون بخشش بین فردی و شادکامی را گسترش می‌دهد و موجب کاهش رفتارهای ناکارامد می‌شود.»

انتهای پیام
captcha