به گزارش ایکنا، محسن ابراهیمزاده، متخصص بیماریهای عفونی با حضور در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه در برخی ممکن است واکسن آن ایمنی لازم را ندهد مثل افرادی با سن بالا یا افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، اظهار کرد: مراقب باشیم کرونا از غفلت ما به بهانه تزریق واکسن سوءاستفاده نکند که در این صورت به جای کاهش آمار ابتلا، شاهد گسترش ویروس خواهیم بود.
ابراهیمزاده تأکید بر اینکه تنها به تزریق واکسن اطمینان نکنید، عنوان کرد: واکسن زمانی میتواند تأثیربخش باشد که واکسیناسیون جمعی اتفاق بیفتد. رسیدن به این نقطه هم زمانبر است و در این راه همچنان باید مراقب باشیم؛ چون هنوز هم ما با مواردی مواجه هستیم که با وجود تزریق دو دز واکسن همچنان بیمار شدند.
وی ادامه داد: حالا اگر این ویروس با بیماری زمینهای دیگری همراه شود حتی ممکن است منجر به فوت هم بشود، ضمن اینکه در برخی ممکن است واکسن آن ایمنی لازم را ندهد، مانند افرادی با سن بالا یا افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، لذا باید مراقب باشیم که کرونا از غفلت ما به بهانه زدن واکسن سوء استفاده نکند که در این صورت به جای کاهش آمار، شاهد گسترش ویروس خواهیم بود.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه افراد ممکن است حتی بین دو دز واکسن به بیماری مبتلا شوند، افزود: ایمنی بین دو تا چهار هفته بعد از دز دوم حاصل میشود و در این مدت هنوز بدن ایمن نیست. برخی نیز اذعان دارند بعد از زدن واکسن علائم کرونا ظاهر شد که این هم به دلیل این است که بدن با ویروس تماس داشته و با زدن واکسن بدن دچار آن استرس و تحریک شده و علائم به صورت ناگهانی ظاهر شده است. حال اگر این فرد واکسن نمیزد، ممکن بود علائم چند روز دیرتر بروز پیدا کند، اما در هر صورت بدن آلوده شده بود.
ابراهیمزاده همچنین، تصریح کرد: فردی که کرونا گرفته، بهتر است بین شش تا هشت هفته، حدود دو ماه بعد از کرونا واکسن تزریق کند؛ چون بدن به واسطه کرونا آنتیبادی خود را دارد و در نتیجه پس از واکسن آنتیبادی حاصل از بیماری، آنتیژن واکسن را خنثی میکند و واکسن بیتأثیر میشود، البته افراد در این دو ماه هم ایمنی لازم را دارند.
وی با هشدار در زمینه مصرف بیش از حد ویتامینها نیز گفت: ما بهویژه در این دو سال شاهد مصرف بیش از حد ویتامینها هستیم و درصدی از مردم به ما مراجعه میکنند که عوارض ویتامینی دارند، یعنی دچار مشکلات گوارشی مثل تهوع یا اسهال شدند؛ در حالی که اصلا مصرف اضافه ویتامین هیچ نقشی در پیشگیری بیماریها ندارد و بهتر است که ما به جای مصرف ویتامین از خوراکیهای طبیعی و رژیمهای متنوع استفاده کنیم.
این پزشک متخصص بیماریهای عفونی اضافه کرد: البته نقش مؤثر ویتامینهای «دی» و «سی» در زمان ابتلای به کرونا ثابت شده، اما اینکه آنها را به صورت مرتب و همیشگی ادامه دهیم و به رژیم غذاییمان اضافه کنیم نیز خطرناک است. برای مثال ویتامینهایی مثل ویتامین «ای» محلول در چربی است و در بدن تجمع پیدا میکند و حتی برای قلب مضر است یا ویتامین «آ» روی سیستم اعصاب مرکزی تأثیر منفی دارد و مغز را دچار فشار میکند. پس نباید به همین سادگی و به طور مرتب و خودسرانه مصرف شوند.
وی در پایان یادآور شد: توصیه پایانی این است که مردم به تستهای اکسیژن خون اعتماد نکنند؛ چراکه بیماران بسیاری داریم که در هفته دوم بیماری با وجود اکسیژن خون 97 درصد و بدون سرفه و تنگی نفس دارای 70 درصد درگیری ریه هستند، لذا باید توجه داشته باشیم که عدد ضربان یا نبض چند است؟ اگر اکسیژن 97 است اما ضربان 140 است یعنی که ریه درگیر است؛ چون نبض طبیعی بین 75 تا 65 و نهایتاً 80 است و عدد بالا نشاندهنده درگیری ریه است، پس نباید عدد اکسیژن خون را به تنهایی معیار قرار دهند.
انتهای پیام