کد خبر: 4013400
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
وزیر ارشاد در مراسم بزرگداشت روز کتاب:

وضع کتاب بهتر از سایر حوزه‌های فرهنگی است/ قدردانی از مختارپور و نیکزاد + فیلم

محمدمهدی اسماعیلی در بزرگداشت روز کتاب در تالار وحدت گفت: کتاب و کتابخوانی نسبت به دیگر حوزه‌های فرهنگی وضعیتی بهتر دارد.

وضع کتاب بهتر از سایر حوزه‌های فرهنگی است/ قدردانی از مختارپور و نیکزادبه گزارش ایکنا، محمد‌مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار که در تالار  وحدت امروز 24 آبان برگزار شد، اظهار کرد: هفته کتاب را به  همه افراد مرتبط با کتاب تبریک می‌گویم همچنین از علی‌رضا مختارپور و علی نیک‌زاد؛ نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی به واسطه تلاش‌هایی که در حوزه کتاب دارند قدردانی می‌‌کنم.

وی افزود: دولت مردمی رویکردش به فرهنگ، رویکرد ایجابی است. یعنی تلاش می‌کند به نهضت تولید فرهنگی دامن زند. به ویژه در حوزه کتاب، هنرهای نمایشی، موسیقی سنتی و... این تلاش‌‌ها بیشتر است.

اسماعیلی تاکید کرد: می‌خواهیم نهضت تولیدی راه بیندازیم. رسیدن به این خواسته اضلاع مختلف دارد که باید به همه آنها توجه کرد. همچنین باید فضای کار فرهنگی را در کشور به وجود آوریم تا حتی گفتمان مدیریتی کشور هم شکل فرهنگی به خود گیرد.

وی با بیان اینکه مسئله اقتصاد بدون توجه به فرهنگ قابل حل نیست، اظهار کرد: قبول دارم که مسئله مهم و اصلی امروز کشور، مسئله اقتصادی است اما باید بدانیم حل مسائل معیشتی بدون توجه به فرهنگ ممکن نیست. این نکته را مقام معظم رهبری بارها متذکر شده‌اند، البته باید توجه داشت کار فرهنگی نباید شکل تزئینی به خود گیرد، بلکه باید از آن استفاده کاربردی کرد.

اسماعیلی بیان کرد: انقلاب اسلامی بر پایه فرهنگ استوار شده است، بنابراین در چنین نظامی اصل باید مسائل فرهنگی باشد. در این میان حضور رئیس جمهور فرهنگی این فرصت را به وجود آورده تا از همنشینی فرهنگ و اقتصاد بیشتر حرف بزنیم.

وی با اشاره به اینکه مسئله کاغذ مشکلی جدی در حوزه کتاب است، تاکید کرد: این را همه می‌دانیم که مسئله کاغذ مشکل جدی در حوزه کتاب است. در جلسه‌ای که دیروز در هیئت دولت برگزار شد  قرار شد با آقای مخبر کارگروهی تشکیل دهیم تا یک در دوره‌ای یک تا دوساله به یک نقطه مطلوب رسیده و بتوانیم در این عرصه به خودکفایی رسیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی متذکر شد: ظرفیت‌هایی در اختیارمان است که می‌توانیم در حوزه کاغذ به خودکفایی دست یابیم. من از این امر به عنوان ملی شدن صنعت نشر نام می‌برم. در ملی شدن صنعت نشر این فرصت فراهم خواهد شد تا دیگر کاغذ به قیمت ارز ربطی نداشته باشد تا مجدد کتاب در سبد مردم جا گیرد.

وی توجه به کتابخوانی را در بین همه اقشار مردم ضروری دانست و گفت: وقتی فضای کتابخوانی در کشور ایجاد شد مردم نیز به فرهنگ کتابخوانی روی خواهند آورد البته در این میان نقش کتابداران در برپایی نهضت کتابخوانی بسیار مهم است. کتاب و کتابخوانی نسبت به دیگر حوزه‌های فرهنگی وضعیتی بهتر دارد.

وزیر در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: بحث تامین بودجه بر عهده ما و کتابخوان شدن مردم بر عهده کتابداران و افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، است. در سفرهایی که اخیراً به چند شهر و بازدید از کتابخانه‌ها داشته‌ام، مشاهده کردم برای تشویق مردم به کتابخوانی، تلاش‌های خوبی انجام شده است.

وی در پایان از نیروهای فرهنگی درخواست کرد به تلاش‌های خود ادامه دهند تا در دولت مردمی شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

انتهای پیام
captcha