کد خبر: 4013760
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۴

برپایی نمایشگاه «دستاوردهای مشاغل خانگی» در جهاددانشگاهی همدان

نمایشگاه «دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی» به همت مرکز اشتغال جهاددانشگاهی استان همدان در محل این واحد برگزار شده است.

نمایشگاه «دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان همدانبه گزارش ایکنا از همدان، ربیعه علی‌محمدی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان‌، امروز، 25 آبان‌ماه در پی بازدید از نمایشگاه «دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان همدان» که به همت مرکز اشتغال جهاددانشگاهی همدان در محل این واحد و از سوی بانوان پیشران در این طرح برگزار شده است، اظهار کرد: یکی از نکات مثبت طرح مشاغل خانگی که با همکاری خوب جهاددانشگاهی و ارتباط و هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها صورت گرفت بیمه شدن این بانوان در طرح بیمه روستایی و مشاغل است.

وی با بیان اینکه بیمه شدن این افراد پشتوانه خوبی برای ادامه و پیشرفت مشاغل خانگی در سطح استان است، افزود: با توجه به حضور گسترده زنان در اجتماع برای هر قشر از این بانوان مشکلاتی وجود دارد. در حال حاضر مهم‌ترین مشکل شناسایی شده که از سوی دفتر امور بانوان استانداری ارائه شده حمایت از اشتغال دختران تحصیل‌کرده در سطح کارشناسی ارشد و دکتری است، تا ورودی دانشگاه‌ها متناسب با نیاز جامعه صورت بگیرد و از طرفی این بانوان در کنار تحصیلات آکادمیک تجربه لازم را در حرفه مورد نظر به دست بیاورند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان گفت: ‌یکی از اقدامات خوب در حوزه اشتغال بانوان که طی دو سال اخیر به آن توجه شد اجرای طرح مشاغل خانگی بود که از سوی جهاد دانشگاهی و با همکاری دستگاه‌های دیگر کلید خورد. استاندارد مشاغل خانگی در سال 98 ایجاد شد به این صورت که برای بانوان، با تعداد کمتر از پنج نفر که در منزل خود می‌توانند تولیداتی را راه‌اندازی کنند مجوز صادر می‌شود.

علی‌محمدی ادامه داد: افراد دارای مجوز مشاغل خانگی این توانایی را دارند که درخواست استاندارد داده و با دریافت ایزو حتی صادرات انجام دهند.

وی به دیگر مزایای این طرح اشاره کرد و گفت: محله محور شدن مشاغل اقدام دیگری در این حوزه بود، به‌طور مثال در روستای محمدآباد کارخانه کفشی وجود دارد که تمام مواد اولیه و قطعات لازم در خود روستا تولید می‌شود، از این رو این طرح قدمی شد تا به تولید و اقتصاد کشور کمک کند.

علی‌محمدی با اشاره به اینکه مشاغل خانگی از دیرباز در بین زنان ایرانی وجود داشته است، یادآور شد: زنان ما در روستاها در تولید تغذیه سالم نقش مؤثری داشتند بسیاری از محصولات مورد نیاز خانواده را خود تهیه می‌کردند و برخی در سطح گسترده‌ تولیداتی را داشتند، در دوران دفاع مقدس نیز زنان در امدادرسانی به جبهه‌ها و تهیه اقلام خوراکی مورد نیاز یا پوشاک رزمندگان نقش مهمی داشتند، حتی پس از اتمام جنگ تحمیلی اقداماتی شبیه دوخت لباس و بافتن لباس‌های گرم از سوی بانوان انجام می‌شد لذا ورود به مشاغل خانگی از سوی بانوان نیازی به فرهنگ‌سازی در جامعه ندارد و مشکل خاصی از این نظر برای بانوان استان تاکنون دیده نشده است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان یادآور شد: تنها مشکل موجود در این فضا انتظاری است که یک خانم پس از گرفتن مدرک تحصیلی برای اشتغال در یک محیط اداری دارد، درصورتی‌که یک خانم در حوزه‌های هنری و اقتصادی می‌تواند خود به تولید بپردازد و شغلی را برای خود بیافریند.

برپائی نمایشگاه «دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی» در جهاد دانشگاهی همدان

وی ادامه داد: طی 10 سال گذشته این تصورات تا حدود زیادی از بین رفت که حتما ورود به یک اداره و اشتغال در آن جزء مشاغل محسوب می‌شود، افراد تحصیل کرده در رشته‌های هنری و گرافیک وارد هنرهای ایرانی و ارائه تولیداتی داشتند.

علی‌محمدی با اشاره به طرح قبلی یعنی توانمندسازی 158 بانوی همدانی که از سوی جهاد دانشگاهی انجام شد، بیان کرد: در زمینه آموزش بانوان زیر دیپلم مشکلی وجود ندارد اما در طرح جدید که درگیر آن هستیم و ویژه افراد تحصیل‌کرده و با تخصص خاص هست مشکلاتی وجود دارد که باید برای این افراد متخصص شغل ایجاد کرد.

وی در پایان گفت: امیدوارم در نمایشگاه‌های بعدی شاهد تولیدات انیمیشنی، طراحی‌، معماری‌های داخلی و تولیداتی در حوزه فناوری‌های نوین و it باشیم و خروجی‌های خوبی را در سایر رشته‌ها ببینیم.

برپائی نمایشگاه «دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی» در جهاد دانشگاهی همدان

علی کلانترنیا، رئیس جهاددانشگاهی واحد همدان نیز در حاشیه برپایی این نمایشگاه، اظهار کرد: طرح مشاغل خانگی به‌عنوان یکی از ظرفیت‌ها در حوزه اشتغال در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفت، در استان همدان با توجه به ظرفیت‌های بومی خوبی که وجود داشت فراتر از تصور مورد استقبال قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح ملی به همت جهاددانشگاهی در حال انجام است، توضیح داد: تاکنون در بین 31 استان 20 هزار فرصت شغلی پایدار و 450 شبکه ایجاد شده است، همچنین 200 برند در این طرح ثبت شده، هزار فروشگاه و 16 هزار اطلاع‌رسانی در این زمینه صورت گرفته است.

رئیس جهاددانشگاهی همدان با اشاره به اتمام دوره‌های آموزشی، بیان کرد: در حال حاضر از سهمیه دو هزار و 100 نفری برای اتصال به بازار حدود 600 نفر در همدان به بازار متصل شده‌اند.

کلانترنیا ادامه داد: این طرح علاوه بر برکات مادی، فواید معنوی نیز برای جهاد دانشگاهی به همراه داشت، یکی از این برکات معنوی اعتماد کمیته امداد به جهاد برای اجرای طرحی دیگر در زمینه اشتغال است.

وی توضیح داد: با همکاری کمیته امداد هفت هزار و 500 هدایت شغلی در دست انجام است و در این عرصه تجربه خوبی به دست آمد.

برپائی نمایشگاه «دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی» در جهاد دانشگاهی همدان

مصطفی قربان‌فر، معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی همدان، نیز با حضور و بازدید از این نمایشگاه، اظهار کرد: استحکام بنیان خانواده، پایین آمدن هزینه تمام شده کالا از جمله مزایای طرح اشتغال خانگی است که نه تنها در کشورهای در حال توسعه بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز بخشی از اشتغال آن کشور در حوزه خانگی رقم می‌خورد، هم‌چنین این طرح می‌تواند در بحث‌های محیط زیستی و ترافیکی کمک‌کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه لزومی ندارد تمام فرآیندهای تولید در محل کارخانه‌ها انجام شود، توضیح داد: با برون‌سپاری این اقدامات می‌توان در پایین آوردن هزینه تولیدات گام برداشت، در استان ما این طرح که پس از تصویب قانون ساماندهی مشاغل خانگی در مجلس فعلی و انجام تبلیغات و اطلاع‌رسانی انجام گرفت با رشد و توسعه همراه بود.

قربان‌فر به استفاده از قانون بیمه روستایی و عشایر برای افراد شاغل در حوزه مشاغل خانگی به‌عنوان اقدام خوب و اثرگذار در این زمینه اشاره کرد و گفت: با رفع مسئله بیمه این افراد در حال حاضر مهم‌ترین مشکل در این طرح بازاریابی و فروش محصولات است تا این شغل پایدار بماند.

وی ادامه داد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در دو مقوله آموزش و توانمندسازی افراد و اتصال به بازار ورود پیدا کرد، آموزش این افراد به‌خوبی انجام شد و در بحث اتصال این افراد و پیشرانان به بازار نیز لازم است اقدامات کلیدی انجام شود.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی همدان با اشاره به اینکه تسهیلات ارزان‌قیمت از سوی اداره کار به پیشرانان و پشتیبانان این طرح ارائه شد، گفت: برگزاری نمایشگاه‌های مشاغل خانگی باید در سطح گسترده‌تری انجام شود که البته کرونا در این زمینه محدودیت‌هایی ایجاد کرد در این صورت فرصتی مهیا می‌شود تا بانوان محصولات خود را عرضه کنند.

قربان‌فر افزود: یکی دیگر از مشکلات این طرح بسته‌بندی محصولات به‌خصوص برای صنایع دستی همچون سفال و میناکاری و... است، شناسایی نیاز بازار و طراحی لازم برای ارائه محصولات نیز از سوی این اداره در حال پیگیری است.

وی به ورود شهرداری در این طرح اشاره کرد و گفت: برای اتصال به بازار ورود شهرداری می‌تواند بسیار اثرگذار باشد تا با در اختیار قرار دادن یک مکان پرتردد و توریستی برای معرفی و عرضه محصولات مشاغل خرد خانگی قدم برداشت که این مهم با شیوع کرونا تحت تأثیر قرار گرفت، در نمایشگاه‌ها تولیدکنندگان با فروشنده‌های عمده روبرو می‌شوند که این گامی برای پایدار شدن این مشاغل است.

رئیس اداره اشتغال اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی همدان تصریح کرد: امیدوارم سهمیه دو هزار و 100 نفری در نظر گرفته شده تا پایان سال برای اتصال به بازار انجام شود.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین جهاددانشگاهی و اداره کار ابراز کرد: بیمه اجتماعی روستائیان و عشائیر که دارای مجوز مشاغل خانگی هستند از بیمه تخفیف دار می‌توانند استفاده کنند.

انتهای پیام
captcha