کد خبر: 4014589
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۳
علیرضا کاظمی تأکید کرد:

ضرورت تغییر برنامه درسی نظام آموزشی کشور

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی از بنیادی‌ترین تشکل‌ها در تولید سرمایه انقلاب، بسیج دانش‌آموزی است، گفت: باید برنامه درسی نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی را تغییر داد و از تک بُعدی بودن و تمرکز بر آموزش خارج کنیم.

ضرورت تغییر برنامه درسی نظام آموزشی کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا، هفتمین اجلاسیه کنگره ملی همفکری بسیج دانش‌آموزی امروز، 29 آبان‌ماه در محل لانه جاسوسی با حضور علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش و مجتبی باستان، رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم و پس از پخش کلیپی از جان‌فشانی‌های دانش‌آموزان بسیجی، علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش طی سخنانی با بیان اینکه بسیج دانش‌آموزی از ابتدای شکل‌گیری در عرصه‌های مختلف افتخارآفرین بوده است، گفت: 36 هزار دانش‌آموز شهید از دل این تشکل بزرگ برخاستند و سلام و درود خدا به رهبر و مقتدا و معمار کبیر انقلاب باد که شکل‌دهنده این حکومت بزرگ و مؤثر در گیتی بود.

وی ضمن آرزوی سلامتی برای ادامه دهنده راه پرافتخار امام(ره) و سکاندار نظام اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: امیدواریم با پیروی از فرامین رهبری و پیوند عاشقانه و عمیق بتوانیم راه شهدا و امام(ره) در دستیابی به آرمان‌های نظام و شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی برقرار کنیم.

کاظمی ضمن قدردانی از مجموعه بسیج دانش‌آموزی تصریح کرد: این مجموعه تاکنون برنامه‌های مختلفی را طراحی کرده است که از آخرین فعالیت‌های آن می‌توان به طراحی در عرصه انتخابات و نیز آغاز سال تحصیلی اشاره کرد که زمینه حضور حداکثری دانش‌آموزان رأی‌اولی و جامعه را در انتخابات فراهم کرد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به نکاتی از قرآن کریم در رابطه با مسئله خودسازی بیان کرد: به عنوان کسانی که طلایه‌دار ارزش‌های انقلاب، شهدا و دفاع مقدس هستیم، باید بیش از هر فرد دیگری در جامعه به فکر ساختن خود باشیم. زمانی می‌توانیم در جامعه مؤثر باشیم که خود را بسازیم و زمانی می‌توانیم مروج ارزش‌های انقلابی باشیم که جلوه‌هایی از آموزه‌های قرآنی در رفتار و گفتارمان وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه خداوند متعال شاخصه‌های موفقیت را در قرآن کریم به ما ارزانی کرده است اظهار کرد: زمانی که نبی مکرم اسلام(ص) به پیامبری مبعوث شد، تمامی این ابزار نیز از طریق قرآن کریم برای مسلمانان و بشریت ارائه شد. در کنار تمامی امکانات و نعمت‌های الهی که در اختیار انسان قرار گرفته است، زمانی موفقیت نصیب انسان می‌شود که این شاخصه‌های قرآنی را به عنوان راه‌های میان‌بر موفقیت با امکانات مختلفی که در دسترس دارد ممزوج کند.

کاظمی با اشاره به برخی‌ شاخص‌های موفقیت در قرآن کریم، گفت: پایبندی به نماز اول وقت، نماز جماعت، نماز با توجه، انس با قرآن، فهم در قرآن و عمل به آموزه‌های قرآنی از جمله این شاخص‌هاست. لذا هر کدام از افراد می‌توانند خود را با این شاخص‌ها و مؤلفه‌ها ارزیابی کنند؛ طلایه‌داران ارزش‌های انقلاب در مجموعه بسیج سازندگی باید به این شاخص‌ها توجه کافی داشته باشند. نکته مهم دیگر در این زمینه اهمیت کار بسیج دانش‌آموزی به عنوان تشکلی پیشران در بخش‌های مختلف کشور است. هیچ قشری از اقشار جامعه انقلاب به اندازه بسیج دانش‌آموزی در شکل گیری، استمرار و دفاع از آرمان‌های انقلاب ایفای نقش نکرده است.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دوران دفاع مقدس یکی از درخشان‌ترین دوران بسیج دانش‌آموزی است، تصریح کرد: یکی از بنیادی‌ترین تشکل‌ها در تولید سرمایه انقلاب بسیج دانش‌آموزی است. اگر قرار باشد برای آینده انقلاب نیرو تربیت کنیم و به فکر ایجاد تمدن نوین اسلامی باشیم، قطعاً این کار به دست اعضای تشکل بسیج دانش‌آموزی کشور رقم خواهد خورد. امید رهبر معظم انقلاب اسلامی در شکل‌گیری در تمدن نوین اسلامی دستان توانمند و افکار بلند دانش‌آموزان بسیجی است.

وی با بیان اینکه امروز نیز مأموریت سنگینی بر عهده بسیج دانش‌آموزی است، افزود: حضور در یک جنگ بزرگ یعنی جنگ در فضای مجازی و سایبری از مصادیق این مأموریت سنگین است. جنگ امروز به مراتب دشوارتر از جنگ دیروز است و ارزش کار دانش‌آموزانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند، چندین برابر دوران دفاع مقدس است. پیروزی زمانی در این جنگ بسیار پیچیده به دست خواهد آمد که خود را بسازیم تا از شر دشمنان مصون بمانیم.

کاظمی با بیان اینکه باید خود را به شدت توانمند کنیم تا در این میدان نابرابر پیروز باشیم، گفت: در این زمینه نیازمند یک قرارگاه فرماندهی بزرگ با پشتیبانی وسیع هستیم و باید هم‌افزایی گسترده‌ای بین تشکل‌های دانش‌آموزی شکل گیرد. در نظام تعلیم و تربیت با مشکلات زیادی مواجه هستیم و برای رفع این مشکلات نیازمند این هستیم که سیستم آموزش و پرورش از سیستمی آموزش زده و کنکورزده خارج شود.

وی با بیان اینکه در این زمینه نیازمند تحولات ساختاری عمیق هستیم، اظهار کرد: باید برنامه درسی نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی را تغییر داد و از تک بُعدی بودن و تمرکز بر آموزش خارج کنیم. سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت به خوبی مشخص کرده است که برای دستیابی دانش‌آموزان به مراتب حیات طیبه باید دو کار مهم تعلیم و تربیت در چهارچوب ساحت‌های مختلف و ایجاد موقعیت‌های تربیتی رشد دهنده برای دانش‌آموزان را انجام دهیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این زمینه هیچ موقعیت و تمرینی بهتر از بسیج دانش‌آموزی وجود ندارد، افزود: فعالیت و حضور بسیج دانش‌آموزی فعل و موقعیتی تربیتی است و باید از طرح‌ها و برنامه‌های بسیج دانش‌آموزی حمایت کنیم که این برنامه سیاست مشخص وزارت آموزش و پرورش است. آینده نظام جمهوری اسلامی و تحقق اهداف نظام با دستان توانمند دانش‌آموزان بسیجی محقق خواهد شد.

کاظمی در پایان ضمن دعوت از تمامی تشکل‌های دانش‌آموزی برای تعامل، همفکری و مشارکت‌جویی، تصریح کرد: بسیج معجزه امام(ره) و انقلاب بود و مجموعه بسیج دانش‌آموزی که کارنامه پرافتخاری در دوران انقلاب داشته است، می‌تواند گام‌های بلندی در راستای توسعه روزافزون کشور بردارد.

در ادامه این مراسم و پس از اجرای سرود از سوی گروه رایةالزهرا(س)، باستان، رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی نیز طی سخنانی اظهار کرد: در دوره سوم برگزاری کنگره همفکری، با تعامل با دلسوزان ساختار و فضای دوره‌های قبل را تنظیم کردیم. در این دوره تعداد 25 کمیسیون که در گذشته در ساختار بسیج دانش‌آموزی و کنگره همفکری وجود داشت به پنج کمیسیون تبدیل شد.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان عضو کنگره قصد دارند تا قدم‌های بلندی برای انقلاب و اسلام بردارند، گفت: از نظر ما تمامی نزدیک به 15 میلیون دانش‌آموز و معلم کشور بسیجی هستند و حضار در این مراسم نیز نه تنها نماینده مجموعه بسیج دانش‌آموزی، بلکه نمایندگی دانش‌آموزان سراسر کشور را نیز بر عهده دارند.

رئیس بسیج دانش‌آموزی با اشاره به وظیفه پیشگامان یعنی دانش‌آموزان بسیجی در گام دوم انقلاب، اظهار کرد: دانش‌آموزی با نگاه پیش‌دستانه و خلاقانه به سمت حل مسائل می‌روند. در کمیسیو‌ن‌های مربوط به کنگره راه حل‌های مختلف برای مشکلات دستگاه تعلیم و تربیت به مسئله تبدیل شده و ارائه می‌شوند.

باستان با اشاره به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با گام دوم انقلاب اظهار کرد: توصیه به علم، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، تأکید بر استقلال و آزادی، عزت ملی، روابط خارجی و مرز بندی با دشمن و نیز سبک زندگی توصیه‌های هفتگانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با حرکت جوانان در گام دوم انقلاب اسلامی است.

در پایان این مراسم و پس از اجرای سرود رایة‌الزهرا(س) یکی از ایثارگران و راویان دفاع مقدس به روایت صحنه‌های ایثار و ازخودگذشتگی دلیرمردان دفاع مقدس پرداخت و در ادامه نیز مسئولان حوزه بانوان و آقایان سازمان بسیج دانش‌آموزی به ارائه گزارش کار از فعالیت‌های حوزه خود پرداختند.

انتهای پیام
captcha