کد خبر: 4020400
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲
محمد میرزابیگی:

پرستاران در بخش خصوصی حامی ندارند

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در مراسم بزرگداشت روز پرستار، اجرای درست قوانین پرستاری را خواستار شد و گفت: پرستاران در بخش خصوصی حامی ندارند و باید از آنها حمایت شود.

قانون برخورداری پرستاران از امتیازات ایثارگری باید پیگیری شود

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم بزرگداشت روز پرستار امروز یکشنبه 21 آذر، با حضور بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از پرستاران کشور در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزارشد.

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اولین سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به دیدار پرستاران با مقام معظم رهبری، گفت: ایشان چه خوب از زبان ما فرمایشات‌شان را فرمودند؛ درکی بالاتر و والاتر از آنچه حتی خود ما تصور می‌کردیم.

وی با تأکید بر اینکه ضرورت دارد مدل‌های جدید در نظام سلامت ارائه شود که بر اساس آنها بر مشکلات پیش رو فائق شویم، گفت: پرستاران بیشترین سهم نیروی انسانی را در نظام سلامت دارند که می‌توانند به تحقق عدالت در سلامت نقش بیشتر از آنچه امروز ایفا می‌کنند، کمک کنند.

عبادی لزوم تغییر عرصه ارائه خدمات از مراکز درمانی به شکل صرف به بطن جامعه را متذکر شد و گفت: پرستاران در پوشش همگانی سلامت شامل حفظ و ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان، توانبخشی و مراقبت تسکینی می‌توانند ایفای نقش کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به راهبرد جدید وزارت بهداشت، توجه به نیروهای خط اول و نیروهای حد واسط به جای ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی گران‌قیمت راهکار و راهبرد ارزشمندی برای مواجهه با چالش‌های پیش رو است و گسترش مراکز درمانی و افزایش تخت‌های بیمارستانی نیاز به خدمات سلامت و پرستاری را افزون خواهدکرد.

اقدامات پیش روی معاونت پرستاری

عبادی با تأکید بر اینکه افزایش ظرفیت‌ها در دوره تحصیلات تکمیلی نظیر phd و رشته‌های 12گانه در مقطع کارشناسی ارشد می‌تواند راهگشای تخصصی‌سازی خدمات پرستاری و تأمین کادر هیئت علمی باشد، به بیان اقدامات پیش روی معاونت پرستاری پرداخت و گفت: تدوین آئین‌نامه پرستاری تخصصی و یا تخصصی‌سازی پرستاری، تدوین و ابلاغ آیین‌نامه مراکز جامع آسپیچ و تأمین بسته‌های خدمتی مرتبط، طرح پرستار پیگیر که پایلوت آن در 28 دانشگاه در حال انجام است، تدوین آئین‌نامه‌های کلینیک‌های مراقبت زخم، تأسیس مراکز مراقبت تسکینی، توسعه مراقبت‌ها در منزل که امتحان خود را در دوران کووید به خوبی پس داد و به خصوص تجربه پایلوت مراقبت در منزل که به خوبی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین با نتایج ارزشمند به سرانجام رسید و توسعه نقش‌های اجتماعی پرستاری خارج از چارچوب‌های بیمارستان از جمله اقدامات پیش روی معاونت پرستاری است.

وی این طرح‌ها را نشانه تلاش برای اصلاح ساختار نظام سلامت و توسعه ساختار معاونت پرستاری با توجه به مأموریت‌های پیش رو دانست و گفت: خدامحوری و مردم‌محوری، رفع موانع خدمتی و ارتقای سلامت جامعه شعار اصلی و عمل اصلی ما در دوره جدید برای مقابله با چالش‌های پیش رو در دهه آینده خواهد بود.

در ادامه مراسم کلیپی از خانواده شهدای سلامت و انتظارات خانواده‌های آنها از نظام سلامت و وزیر بهداشت پخش شد؛ سپس محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری ضمن تقدیر از ایثار 150 شهید سلامت، 9 هزار پرستار آسیب دیده از کرونا و 145 هزار پرستاری که هر کدام بیش از یک بار به کرونا مبتلا شده‌اند، گفت: با مقاومت شما پرستاران نفس کرونا به شماره افتاده است.

وی با اشاره بر اینکه امروز روز تقدیر از صبرهای زینب‌گونه است، تصریح کرد: می‌خواهیم در مسیر فرمایشات مقام معظم رهبری حرکت کنیم و انتظار صد در صدی اجرای قانون، منویات مقام معظم رهبری و دستورات رئیس جمهور را داریم.

میرزابیگی خطاب به وزیر بهداشت، گفت: شما هم آسیب‌دیده از کرونا و هم جزو مدافعان سلامت هستید؛ امروز نباید دستگاه‌هایی که تمام کارشان در شبانه روز با یک ساعت کار پرستار قابل مقایسه نیست، از فوق‌العاده خاص برخوردار باشند اما پرستاران از این فوق‌العاده برخوردار نباشند.

وی بر لزوم ایجاد امنیت شغلی برای پرستاران بر اساس منویات مقام معظم رهبری تأکید کرد و گفت: احساس شرم می‌کنم که بگویم امسال نیز قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری هنوز اجرا نشده است؛ تمام زیرساخت‌ها مهیا است این قانون باید اجرا شود.

پرستاران در بخش خصوصی حامی ندارند

رئیس کل سازمان نظام پرستاری اجرای درست قوانین پرستاری را خواستار شد و گفت: پرستاران در بخش خصوصی حامی ندارند و باید از آنها حمایت شود. از 150 شهید سلامت نیز پرونده 66 نفر در کمیته تعیین مصادیق مورد قبول قرار گرفته و انتظار می‌رود بقیه پرونده‌‌ها زودتر تعیین تکلیف شوند.

وی در پایان خواستار اعطای امتیار ایثارگری برای 9 هزار جانباز کرونایی جامعه پرستاری شد و گفت: قانون برخورداری پرستاران از امتیازات ایثارگری باید پیگیری شود.

سخنران پایانی این مراسم نیز بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.

وزیر بهداشت درباره تعرفه‌های پرستاری از معاونان خود خواست این مسئله را پیگیری کنند و گفت: شدیداً موافق تعیین تعرفه‌های پرستاری هستیم اما نیاز به پیگیری دارد و با توجه به پیام مقام معظم رهبری، تحقق تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بر من واجب و حکم شرعی است.

وی با تأکید بر اینکه باید امتیاز ویژه به پرستاران بخش کرونا داده شود و مسئله شهدای سلامت در پیچ وخم بروکراسی اداری قرار نگیرد، بر لزوم آموزش مداوم پرستاری تأکید کرد و گفت: با سرعتی که در علوم روز هست ما هم باید به روز باشیم.

عین‌اللهی در ادامه با تأکید بر اهمیت سلامت معنوی، گفت: ما ریشه مذهبی قوی داریم که وصل به حضرت زینب(س) است اما از آن استفاده نمی‌کنیم. از سلامت معنوی باید برای درمان و روحیه دادن به بیماران استفاده کنیم. در سایر کشورها در بیمارستان‌ها کلیساهای مجهزی ایجاد شده که بیماران در آن دعا می‌کنند اما ما در بخش‌های درمانی نمازخانه‌های مناسب هم نداریم.

در پایان مراسم نیز از تعدادی از خانواده‌ شهدای سلامت و پرستاران برتر کشور تجلیل شد.

انتهای پیام
captcha