کد خبر: 4021335
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۰
برخط جامعه/

جای خالی پژوهش؛ نمایان‌تر از همیشه

مناسبت مهم هفته‌ای که گذشت بزرگداشت پژوهش در کشور بود؛ به همین منظور سرویس اجتماعی ایکنا خروجی گفت‌وگوها و نشست‌های مختلفی را در باب پژوهش منتشر کرد اما آنچه در این میان خودنمایی می‌کرد، جای خالی و یا کمرنگ پرداختن به پژوهش در ابعاد مختلف بود که کارشناسان بدان اشاره کردند.

جمعه//////هفته‌ای با رنگ و بوی  پرستاران و روز ملی پژوهش در کشوربه گزارش ایکنا، گروه اجتماعی این خبرگزاری طی هفته‌ای که گذشت، اخبار مهمی با تیترهای؛ اخبار معلمی هنوز در ایران تخصص محسوب نمی‌شود، نظر وزیر آموزش و پرورش در مورد دو کنکور در سال، بنیاد برکت امسال هزار مدرسه ثابت می‌سازد، یک قدم تا تست رایگان HIV و ایدز، جشنواره «همام» در سطح بین‌‌المللی برگزار می‌شود، جای خالی پژوهش در برنامه‌ریزی‌های اجتماعی کشور، پیشتازی دانشگاه‌های آمریکا در حج‌پژوهی، برگزاری پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی، امضای تفاهم‌نامه همکاری بین جهاددانشگاهی و دانشگاه حلب، تحقق تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بر من واجب است، زائران عتبات سجاده شخصی همراه داشته باشند، بانوان چه نقشی در تعالی جامعه دارند، چالش‌های سند ملی حقوق کودکان و نوجوانان، برگزاری نشست تخصصی ابعاد زیست عفیفانه از نگاه اسلامی، برگزاری نشست «زنان و چالش‌های پوشش»، برگزاری اولین دوره آموزشی «در مسیر فلسفه و اخلاق نیکوکاری» را منتشر کرد که در ادامه به برخی از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

معلمی هنوز در ایران تخصص محسوب نمی‌شود

مراسم روز ملی پژوهش، روز ۲۰ آذرماه، با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از دانش‌آموزان خلاق و خانواده‌های آنها در تالار فرهنگ برگزار شد.

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طی سخنانی در ین مراسم هفته پژوهش را تبریک گفت و اظهار کرد: بنیان علم و آموزش و نوآوری در وزارت آموزش و پرورش است به همین دلیل کشورهایی که آموزش و پرورش را قدر می‌دانند، در عرصه‌های علمی پیشتاز هستند.

وی با اشاره به سخن رئیس جمهوری که گفته‌اند، هزینه کردن برای آموزش و پرورش بهترین سرمایه‌گذاری است، گفت: یک معلم وقتی می‌خواهد وارد کلاس درس شود، باید باور داشته باشد که در یک جمع فرهیخته حضور پیدا می‌کند و رؤسای جمهور، وزیران، دانشمندان و ...آینده همان کسانی هستند که در کلاس درس نشسته‌اند؛ اگر با این نگاه وارد کلاس شویم، رفتار ما متفاوت خواهد بود.

همچنین، در این مراسم که با هدف معرفی و تجلیل از دانش‌آموزان و هنرجویان پیشگام در حوزه پژوهش و خلاقیت و مربیان و دبیران برتر این حوزه برگزار شد، به صورت همزمان در تهران و سراسر کشور از ۶۵ دانش‌آموز و هنرجوی خلاق و پژوهشگر کشور تقدیر به عمل آمد.

برای دریافت کامل این گزارش اینجا کلیک کنید!

جمعه//////هفته‌ای با رنگ و بوی  پرستاران و روز ملی پژوهش در کشور

نظر وزیر آموزش و پرورش در مورد دو کنکور در سال

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش روز شنبه ۲۰ آذرماه در حاشیه مراسم روز ملی پژوهش در پاسخ به اینکه سرانه پژوهش دانش‌آموزان کشور چقدر است؟ گفت: در قانون تصویب شده است که یک درصد اعتبارات برای پژوهش مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه قبلاً سرانه پژوهش بسته شده بود، گفت: اکنون سرانه خاصی را برای دانش‌آموزان قرار نداده‌اند، اما سرانه اصلی که در قوانین بودجه سنواتی دیده شده یک درصد برای پژوهش است. اکنون باید بررسی کنیم که چه میزان آن هزینه شده است اما از این پس بنا بر این است که سرانه خاصی را برای پژوهش اختصاص دهیم.

وزیر آموزش و پرورش با اعلام این مطلب که از هفته جاری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور بررسی می‌شود، گفت: باید ببینیم آیا زمینه برگزاری دو بار کنکور در سال وجود دارد یا خیر؛ نباید کاری کنیم این مسئله از اول استرس‌زاتر شود.

بنیاد برکت امسال هزار مدرسه ثابت می‌سازد

همزمان با آغاز پانزدهمین سال فعالیت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، نشست خبری محمد ترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکت صبح روز ۲۰ آذرماه در محل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش کلیپی از برنامه بنیاد برکت، محمد ترکمانه، مدیرعامل این بنیاد طی سخنانی با بیان اینکه بنیاد برکت چهاردهمین سال فعالیت‌ خود را می‌گذراند، اظهار کرد: این بنیاد تاکنون خدمات گسترده‌ای را تحت عنوان برکت در حوزه‌های زیربنایی و اقتصادی و با هدف توانمندسازی اقتصادی مردم در نقاط محروم انجام داده است.

وی افزود: بسیاری از افراد با شنیدن نام بنیاد برکت به یاد خدمات این بنیاد در حوزه مدرسه‌سازی می‌افتند، ولی بنیاد برکت خدمات فراوانی را در حوزه‌های مختلف انجام می‌دهد. امروز تعداد دو هزار و ۵۰۰ مدرسه در دستور کار بنیاد قرار دارد که از این تعداد هزار و ۷۰۰ مدرسه تکمیل شده و ۸۰۰ مدرسه نیز تا پایان سال بنا می‌شود.

برای دریافت گزارش کامل این نشست اینجا کلیک کنید!

یک قدم تا تست رایگان HIV و ایدز

انجمن احیای ارزش‌ها با راه‌اندازی پایگاه سیار ارائه مشاوره و انجام تست رایگان اچ.آی.وی/ ایدز از داوطلبان تست رایگان می‌گیرد؛ حمایت از افراد اچ.آی.وی مثبت از لحظه مشخص شدن نتیجه تست آنها آغاز می‌شود.

مراحل انجام تست اچ‌آی‌وی / ایدز برخلاف گذشته بسیار ساده است و در کل کمتر از ۱۰ دقیقه زمان می‌برد. ابتدا به شما مشاوره‌ای در خصوص این بیماری داده شده و سؤال‌هایی از شما پرسیده می‌شود(پاسخ‌های شما کاملاً محرمانه بین شما و مشاور باقی می‌ماند). انگشت شما ضدعفونی می‌شود، با یک سوزن بسیار کوچک یک‌بار مصرف، یک قطره خون از انگشت شما گرفته شده بر روی کیت تشخیص چکانده می‌شود، بعد از ۱۵ دقیقه شما می‌توانید از نتیجه آزمایش خود مطلع شوید.

اگر آزمایش شما منفی باشد به این معناست که ویروس اچ.آی.وی در بدن شما نیست اما باز هم باید مراقب باشید؛ اگر خودتان یا شریک زندگیتان اعتیاد دارید هرگز از سوزن‌های مشترک برای تزریق مواد استفاده نکنید، خودتان(در صورتی که همسر یا شریک زندگی دارید او هم باید از لوازم محافظتی در روابط جنسی استفاده کند تا هر دو ایمن باشید) در هرگونه رابطه جنسی حتماً از لوازم حفاظتی پیشگیری استفاده کنید و در آرایشگاه‌ها، مراکز دندانپزشکی، مراکز تتو و هر جایی که در آن از لوازمی استفاده می‌شود که با خون شما تماس ایجاد می‌شود حتماً از لوازم یک بار مصرف استفاده شود.

جمعه//////هفته‌ای با رنگ و بوی  پرستاران و روز ملی پژوهش در کشور

جشنواره «همام» در سطح بین‌‌المللی برگزار می‌شود

اولین جلسه هم‌اندیشی هیئت داوران دومین جشنواره ملی هنری همام با حضور سیدجواد شوشتری، مدیرعامل مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا(ع) برگزار شد.

در ابتدای این جلسه محمدرضا مشهدی، دبیر دومین جشنواره همام به ارائه گزارش از اهم اقدامات انجام شده برای برپایی دومین جشنواره همام پرداخت و اهداف، برنامه‌‌ها و تغییرات این دوره از جشنواره را تشریح کرد.

مشهدی یكی از ویژگی‌های این دوره از جشنواره را توجه به ابعاد بین‌المللی آن برشمرد و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده، جشنواره همام همزمان با ایران در چند کشور دیگر برگزار خواهد شد. البته در سایر کشورها این جشنواره به صورت مجازی خواهدبود.

جای خالی پژوهش در برنامه‌ریزی‌های اجتماعی کشور

گروه اجتماعی ایکنا طی هفته‌ای که گذشت و همزمان با هفته پژوهش به گفت‌وگو با سیدحسین سراج‌زاده، جامعه‌شناس ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در رابطه نظر او در مورد نیاز‌های موجود در مقوله پژوهش و چالش‌های پیش روی پژوهشگران پرداخت.

رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که «تا چه اندازه تصمیمات اجتماعی و فرهنگی کشور مبنای پژوهشی دارد؟» اظهار کرد: متأسفانه تصمیمات اجتماعی و فرهنگی دستگاه‌های اجرایی مبنای پژوهشی ندارد و توجه کمی به پژوهش‌ها و نظرات کارشناسی درباره موضوعات اجتماعی و فرهنگی می‌شود. البته این موضوع بدان معنا نیست که درباره موضوعات مدنظر، پژوهش و تحقیق انجام نمی‌شود بلکه گاهی پژوهش هم انجام می‌شود یا به دستگاه‌های اجرایی سفارش پژوهش داده می‌شود، اما در زمان تصمیم‌گیری توجه چندانی به نتایج پژوهش‌ها نمی‌شود.

برای مشاهده کامل این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید!

پیشتازی دانشگاه‌های آمریکا در حج‌پژوهی

همزمان با هفته پژوهش و در راستای بررسی وضعیت حج‌پژوهی در کشورهای مختلف، نشست علمی «حج‌پژوهی در جهان امروز: روندها، اقدامات و آثار نوپدید» با سخنرانی پیمان اسحاقی، پژوهشگر حج در پژوهشکده حج و زیارت برگزار شد.

وی در بخش نخست سخنان خود این پرسش را مطرح کرد که حج برای عرصه دانشگاهی چه اهمیتی دارد؟ و افزود: سه دلیل برای توجه دانشگاهیان به حج وجود دارد. دلیل اول اینکه در حدیث معروفی که اهل سنت مطرح می‌کنند حج یکی از ارکان پنجگانه اسلام است، مسئله تاریخ حج و افزایش تعداد حج‌گزاران و حضور زائران از کشورهای مختلف دلایل دیگر توجه دانشگاهیان به حج است.

پژوهشگر حوزه حج با اشاره به اینکه بیش از نیمی از پژوهش‌های مربوط به حج در دانشگاه‌های آمریکا انجام شده است، گفت: پژوهش‌های حج در جهان در حال گسترش است.

برای دریافت کامل این نشست علمی اینجا کلیک کنید!

جمعه//////هفته‌ای با رنگ و بوی  پرستاران و روز ملی پژوهش در کشور

برگزاری پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی

پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی روز ۲۴ آذرماه، با حضور آیت‌الله محمدی ری‌شهری، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، حجت‌الاسلام والمسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین کلانتری، تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع)، حجت‌الاسلام محمدحسن رحیمیان، تولیت مسجد مقدس جمکران، حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی، تولیت آستان حضرت معصومه(ع)، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت در محل هتل کرامت ری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، آیت‌الله محمدی ری‌شهری، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) ضمن خیر مقدم به حضار در اجلاسیه طی سخنانی کوتاه اظهار کرد: هدف از برگزاری چنین اجلاسیه‌ای هم‌افزایی فرهنگی میان آستان‌های مقدس است. از زمانی که حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی، تولیت سابق آستان رضوی پیگیری برگزاری چنین اجلاسیه‌ای را به صورت جدی در دستور کار قرار داد، این اجلاسیه به طور مطلوبی تداوم پیدا کرد.

وی با بیان اینکه از ابتدا اصرار داشتم که دبیرخانه اجلاسیه در آستان قدس رضوی ایجاد شود، تصریح کرد: با حضور تولیت جدید آستان قدس رضوی و پیگیری برگزاری چنین اجلاسیه‌ای، آستان‌های مقدس دیگر ایران اسلامی از این مسئله پیروی کردند؛ بنابراین حرم مقدس امام رضا(ع) در راستای برگزاری این اجلاسیه محوریت دارد.

برای مشاهده کامل گزارش این نشست اینجا کلیک کنید!

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین جهاددانشگاهی و دانشگاه حلب

حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و هیئت همراه سه‌شنبه ۲۳ آذرماه ۱۴۰۰ از دانشگاه حلب بازدید و جلسه‌ای با هیئت‌رئیسه این دانشگاه برگزار کردند که در این مراسم به‌منظور توسعه فعالیت‌های فناورانه و دانشجویی تفاهم‌نامه همکاری بین این نهاد و دانشگاه حلب به امضا رسید.

طیبی در این رابطه با اشاره به اینکه همکاری جهاددانشگاهی با دانشگاه حلب به‌عنوان یکی از دو دانشگاه برتر سوریه با ۱۳۰ هزار دانشجو از دو سال پیش آغاز شده است، گفت: سوابق خوب همکاری سبب شده تا نگاه خوبی نسبت به فعالیت‌های جهاددانشگاهی در این دانشگاه وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: این تفاهم‌نامه به‌منظور توسعه و تبادل فعالیت‌های فناورانه، دانشجویی و خدمات علمی مشترک به امضا رسید.

جمعه//////هفته‌ای با رنگ و بوی  پرستاران و روز ملی پژوهش در کشور

تحقق تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بر من واجب است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی در جمع پرستاران با تأکید بر اینکه با توجه به پیام مقام معظم رهبری، تحقق تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بر من واجب و حکم شرعی است، گفت: از سلامت معنوی باید برای درمان و روحیه دادن به بیماران استفاده کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی در مراسم بزرگداشت روز پرستار که روز یکشنبه ۲۱ آذرماه در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور جمعی از پرستاران برتر کشور برگزار شد، با اشاره به جایگاه ارزشمند حضرت زینب(س)، گفت: چون روز میلاد ایشان به اسم پرستاران نامگذاری شده است، همه ما باید زینبی باشیم.

وی با تأکید بر اینکه احتیاح به ایران قوی داریم، خطاب به پرستاران گفت: ایران قوی یعنی شما؛ با همه فعالیت‌هایتان می‌توانید ایران را قوی کنید. تاریخ را ما می‌سازیم و رسالت هر کس در تاریخ در همان لحظه اتفاق می‌افتد.

زائران عتبات سجاده شخصی همراه داشته باشند

با آغاز سفرهای کاروانی زائران ایرانی به اعتاب مقدس عراق و سوریه لزوم آموزش مسائل بهداشتی مرتبط با شرایط ویژه کرونایی به این زائران به شدت احساس می‌شود. بر همین اساس خبرگزاری ایکنا مجموعه آموزشی «سلامت در زیارت» را با هدف ارائه دستورالعمل‌های بهداشتی در سفرهای زیارتی تهیه کرده است.

در چهارمین جلسه این بسته آموزشی، طاهر درودی، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به بیان لوازم ضروری که زائران باید همراه داشته باشند و مدارک پزشکی که برای انجام دیالیز در عراق لازم است پرداخت و گفت: همه کسانی که به حرم‌های مطهر مشرف می‌شوند باید تست PCR منفی همراه داشته و حداقل دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند.

اگر بیماری خاصی غیر از بحث کرونا مانند سابقه بیماری قلبی، فشار خون، دیابت و یا هر بیماری مزمن دیگری دارند که در طول سفر ممکن است موجب ایجاد مشکل برای آنها شود، حتماً قبل از سفر باید به مدیر کاروان اطلاع بدهند.

بانوان چه نقشی در تعالی جامعه دارند

سلسله وبینار علمی تخصصی «زنان و نقش‌آفرینی در تعالی جامعه در راستای بیانیه گام دوم انقلاب» با محوریت «زنان و نقش‌آفرینی در ایجاد سبک زندگی اسلامی (خودسازی)» روز شنبه ۲۰ آذرماه از سوی جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) با همکاری اداره بانوان سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد.

این نشست با حضور زهرا نقی‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی واحد دانشگاه الزهرا؛ مریم رحیمی‌سجاسی، دکترای تخصصی مطالعات زنان، مدرس دانشگاه، پژوهشگر و مؤلف حوزه زنان؛ حمیده طائب، دکترای تخصصی مطالعات زنان، مدرس دانشگاه و پژوهشگر این حوزه برگزار شد.

در ابتدای این نشست زهرا نقی‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی واحد دانشگاه الزهرا(س) ضمن بیان دستاورد‌های این دانشگاه در حوزه زنان از ضرورت توجه به بیانیه گام دوم انقلاب سخن به میان آورد و گفت: گام دوم انقلاب، مرحله مهم پیش رو در نگهداشت، تحکیم و تعالی انقلاب اسلامی ایران مبتنی بر رفع مشکلات و موانـع گذشـته و ریل‌گذاری دقیق و صحیح برای تحقق اهداف در آینده است.

برای مشاهده گزارش کامل این وبینار علمی اینجا کلیک کنید!

جمعه//////هفته‌ای با رنگ و بوی  پرستاران و روز ملی پژوهش در کشور

چالش‌های سند ملی حقوق کودکان و نوجوانان

گرچه حدود سه ماه از ابلاغ سند ملی حقوق کودک و نوجوان می‌گذرد، اما صف‌آرایی مخالفان و موافقان آن همچنان ادامه دارد. فعالان حقوق کودک به محتوای این سند انتقاداتی دارند و آن را عقب‌گردی برای حقوق کودکان و نوجوانان تلقی می‌کنند. بسیاری دیگر تصور می‌کنند که این سند قرار است جایگزین بی‌سروصدایی برای پیمان‌نامه حقوق کودک و نوجوان شود و گروهی دیگری معتقدند که این سند به ابهامات قبلی درباره سن کودکی در قانون دامن زده است. در مقابل موافقان نظر دیگری دارند و معتقدند که سند ملی کودک و نوجوان از جامعیت لازم و کافی برخوردار است. موافقان می‌گویند کودکان و نوجوانان سرمایه‌های مهم کشور هستند که کمتر در سندهای ملی به آنان پرداخته شده است.

در همین راستا ایکنا به سراغ فرشید یزدانی، فعال حقوق کودک و مدیرعامل سابق انجمن حمایت از حقوق کودکان رفت. یزدانی، به‌عنوان دبیر شورای برنامه ریزی راهبردی سازمان تامین اجتماعی فعالیت می‌کرد. وی بیش از ده‌ها مقاله معتبر در مجلات و کنفرانس‌های معتبر داخلی و بین‌المللی ارائه کرده است. یزدانی عضو هیئت‌مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان است.

وی در بخش نخست این گفت‌وگوی تصویری، به لزوم بازنگری در تمام مواد سند ملی حقوق کودک و نوجوان پرداخت. یزدانی در بخش دوم به چالش‌های جدی سند در مسیر احقاق حقوق کودکان و چرایی ظهور پدیده کار کودک اشاره‌ کرده است.

برای مشاهده کامل این گفت‌وگوی ویژه اینجا کلیک کنید!

برگزاری نشست تخصصی ابعاد زیست عفیفانه از نگاه اسلامی

نشست تخصصی ابعاد زیست عفیفانه از نگاه اسلامی به همت کارگروه مد و لباس کشور با سخنرانی حجت‌الاسلام مهدی بیاتی، پژوهشگر سبک زندگی عفیفانه روز سه‌شنبه ۲۳ آذرماه در بستر فضای مجازی برگزار شد.

حجت‌الاسلام مهدی بیاتی، پژوهشگر سبک زندگی عفیفانه در ابتدای این نشست از ضرورت تفکیک دو واژه حجاب و عفاف سخن به میان آورد و گفت: اساساً ما درک روشنی از معنی عفاف نداریم و خیلی از افراد جامعه فکر می‌کنند عفاف همان حجاب است. البته به دلیل اینکه دو واژه عفاف و حجاب در کنار یکدیگر بسیار فراوان استفاده می‌شوند مردم درک صحیحی از معنی واحد این دو واژه پیدا نمی‌کنند. در ادبیات دینی لفظ عفاف به تنهایی و پرتعداد‌تر از حجاب به کار رفته است. متأسفانه امروز عفاف را به اشتباه به حجاب و حجاب را به عفاف تعبیر می‌کنند؛ لذا بر همین اساس موضوع زیست عفیفانه مطرح می‌شود تا نگاه مردم از حجاب و عفاف خارج شود.

وی در ادامه با طرح این پرسش که «چه ضرورتی دارد در مورد حجاب صحبت کنیم زمانی که کشور درگیر شرایط سخت اقتصادی است؟» به سخنان خود ادامه داد و گفت: این پرسش که برخی از مردم مطرح می‌کنند، منطقی و دقیق نیست البته گویا این حرف طرفداران خاص خود را دارد. اما این سؤال بسیار اشتباه است و در پاسخ به کسانی که این سوال را مطرح می‌کنند باید گفت، هر یک از دستگاه‌های جامعه در شرایط کنونی اقتصادی وظایف خود را انجام می‌دهند. شما نمی‌توانید از یک نانوا بخواهید که پخت نان را به دلیل مشکلات اقتصادی متوقف کند یا نمی‌توانیم عنوان کنیم که در شرایط کنونی وزارت ارشاد را باید تعطیل کنیم؛ البته که مسئله اقتصادی بسیار مهم است، اما این مسئله دلیل نمی‌شود تا به سایر ابعاد جامعه توجه نکنیم.

برگزاری نشست «زنان و چالش‌های پوشش»

نشست «زنان و چالش‌های پوشش» روز چهارشنبه ۲۴ آذرماه با سخنرانی سمیه خراسانی، دکترای علوم اجتماعی و محقق و پژوهشگر حوزه زنان پژوهشکده زن و خانواده به صورت آنلاین از سوی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برگزار شد.

در این نشست، خراسانی با اشاره به اینکه مسئله پوشش در چند دهه اخیر به یکی از مسائل پرچالش و تنش در جامعه ایرانی بدل شده و نیاز به گفت‌وگو برای روشن شدن ابعاد و پیدا کردن راهکار برای وضعیت جدیدی که زنان در جامعه کنونی تجربه می‌کنند، وجود دارد، گفت: محافظت از بدن به وسیله پوشش یک امر تاریخی محسوب می‌شود که با گذشت زمان پیچیده شده و از جایی به بعد هنر به مسئله پوشش اضافه می‌شود. در ادامه آراستگی و تعیین طبقه اجتماعی افراد نیز توسط لباس ایجاد شد و افراد در طبقه بالا از لباس‌های پیچیده‌تر و پرزرق و برق‌تر استفاده می‌کردند و سپس صنعت وارد مقوله پوشش شد.

وی ادامه داد: سپس دو نوع فرایند پوششی یکی برای مردان و یکی برای زنان ایجاد شد. پوشش در جوامع نوعی از ندیدن را ایجاد می‌کند که این ندیدن می‌تواند دو پیامد همزمان داشته باشد؛ یکی اشتیاق به دیدن آنچه مخفی است که کارکرد آن در حوزه خانواده و ایجاد امکان دیدن مشروع بدن زنان است. این اشتیاق افراد را به سمت ازدواج و ارضای آن در محیط مشروع خانواده سوق می‌دهد.

برگزاری اولین دوره آموزشی «در مسیر فلسفه و اخلاق نیکوکاری»

اولین دوره آموزشی از مجموعه جلسات «در مسیر فلسفه و اخلاق نیکوکاری» با حضور مصطفی ملکیان، اندیشمند و فیلسوف اخلاق، روز ۲۴ آذرماه از سوی آکادمی آگاپه برای فعالان اجتماعی، فرهیختگان، دانشجویان و علاقه‌مندان به مباحث فلسفی در فضای مجازی برگزار شد.

در این دوره آموزشی که به همت آکادمی آگاپه و با همکاری مرکز آموزش کاربردی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد، مباحث نیکوکاری از بُعد فلسفی و اخلاقی بررسی شد.

مصطفی ملکیان، اندیشمند و فیلسوف اخلاق در این جلسه اظهار کرد: بحث ما بر سر اخلاق است و بر سر بقیه منابع هنجارگذار اجتماعی ورود پیدا نمی‌کنیم چرا که فقط اخلاق نیست که به من امر و نهی می‌کند بلکه همه منابع هنجارگذار اجتماعی امر و نهی می‌کنند و به من دستور می‌دهند که چگونه زندگی کنم و چه باید و نباید‌هایی را به کار گیرم.

انتهای پیام
captcha