کد خبر: 4023752
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۷
گزارش ایکنا از اولین روز نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی؛

یک نمایشگاه؛ صدها افتخار ملی

بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از نمایندگان مجلس، امضای دو تفاهم‌نامه همکاری و رونمایی از کتاب روایت یک رویش بخش از رخدادهای اولین روز نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی ۱۴۰۰ بود.

یک نمایشگاه برای افتخار ملی

به گزارش خبرنگار ایکنا، نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی ۱۴۰۰  امروز یک‌شنبه پنجم دی‌ماه با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی در بوستان گفت‌وگو آغاز به کار کرد.

ادای احترام به 103 شهید جهاددانشگاهی و بازدید از 850 محصول و خدمت جهاددانشگاهی اولین برنامه رئیس مجلس بود. در این بازدید 90 دقیقه‌ای، رئیس مجلس با بخشی از توانمندی‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌های ایجاد طرح‌های پیشرو در توانمندسازی و توسعه اشتغال، ارائه سندهای گفت‌وگوی سیاستی آینده کسب‌وکار در ۹ مرکز با همکاری پژوهشکده‌ها، فعالیت طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مبتنی بر الگوی نوی مشاغل، توانمندی‌های سازمان اتتشارات جهاددانشگاهی که بارها کتاب‌های منتشر شده توسط جهاددانشگاهی به عنوان کتاب برتر سال کشور انتخاب شده است، آشنا شد.

بازدید از خبرگزاری علم و فرهنگ(سینا پرس)، خبرگزاری ایسنا و خبرگزاری ایکنا که با انتشار اخبار به ۲۰ زبان زنده دنیا توانسته است پوشش ۸۰ درصدی جهان در حوزه زبان‌ها را داشته باشد، تشریح طرح‌های فرهنگی از جمله مسابقه مناظره‌های دانشجویی و خدماتی از قبیل اعطای وام توسط صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان و برنامه‌های معاونت گردشگری نیز بخش دیگری از توانمندی‌های جهاد بود که برای رئیس مجلس تشریح شد.

یک نمایشگاه برای افتخار ملی

در ادامه این بازدید دستاوردهای منحصر به فرد جهاد در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، نمونه دکل‌های نفتی و مواد مخصوص مورد استفاده در صنعت نفت توسط رئیس جهاددانشگاهی تشریح شد. این محصولات قابل رقابت با نمونه‌های خارجی بوده و در اثر تحریم به شدت مورد نیاز کشور بود که جهادگران جهاددانشگاهی با تکیه بر توانمندی‌های داخلی موفق به تولید آنها شدند.

در این مراسم سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی ضمن عرض خیرمقدم به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه فرهنگی، علمی و فناورانه و آموزش‌های مهارتی از زیرساخت‌های اساسی پیشرفت هر کشوری است. ما این احساس را قبل از انقلاب به عنوان دانشجویانِ وقت داشتیم که غربی‌ها عمدتاً می‌خواهند در همه این حوزه‌ها ما را عقب نگه دارند؛ چراکه آنان اهمیت علم و فناوری و نقش اقتصاد دانش بنیان در توسعه و اقتدار دفاعی را به خوبی می‌دانستند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز طی سخنانی ضمن تشکر از جهادگران جهاددانشگاهی، از جمله ویژگی‌های مهم این نمایشگاه را موضوعات علمی و فناورانه بودن حوزه‌های مختلف دانست و گفت: این نمایشگاه نمادی از امکان اطمینان به نیروها و متخصصان داخلی است. همچنین در زمینه بومی‌سازی نیز موفق عمل کردیم و متخصصان ما توانستند فناوری‌های مورد نیاز را بومی‌سازی کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحقیقات پزشکی که جهاددانشگاهی انجام داده انصافاً از اقدامات ماندگار است، افزود: بخش پزشکی جهاد در جهت علمی در حال حرکت است و به صورت کاربردی در محیط‌های کاری و بیمارستانی مورد استفاده قرار گرفته است که سلول‌های بنیادی و موضوعات مرتبط با کووید۱۹ نمونه‌ای از این تلاش‌هاست.

یک نمایشگاه برای افتخار ملی

امضای تفاهم‌نامه همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و جهاددانشگاهی توسط رئیس جهاددانشگاهی و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و نیز تبادل موافقت‌نامه همکاری مشترک بین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی از دیگر رخدادهای امروز نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی ۱۴۰۰ بود.

یک نمایشگاه؛ صدها افتخار ملی

در ادامه نیز مراسم رونمایی از «کیک فراسودمند حاوی آرد و شیره عناب» با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و طالبیان، مدیرعامل شرکت نان قدس رضوی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، طالبیان، مدیرعامل شرکت نان قدس رضوی طی سخنانی با بیان اینکه استان خراسان رضوی دارای مزیت‌های فراوانی همچون موقعیت کشت عناب است، اظهار کرد: به دنبال انجام فعایت‌های عملیاتی هستیم یعنی الگویی که بتوانیم آن را توسعه داده و فراگیر کنیم.

وی افزود: پروژه «کیک فراسودمند حاوی آرد و شیره عناب» از جمله طرح‌هایی است که به دنبال حل مسئله جمعیت بوده و می‌تواند نسبت به رفع فقر آهن در میان جمعیت کشور کمک‌رسان باشد. مجموعه شرکت نان قدس رضوی خود را موظف و مکلف به خدمت به مردم می‌داند و امیدواریم بتوانیم طی هر سال نسبت به ارائه یک محصول جدید در کشور اقدام کنیم.

سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی نیز در سخنانی با بیان اینکه برای حل بسیاری از مشکلات حوزه‌های مختلف از جمله حوزه امنیت غذایی باید به سراغ علم و فناوری برویم، گفت: نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی به نوبه خود اثبات کننده ظرفیت‌های فراوان این نهاد انقلابی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری است.

وی ضمن اعلام آمادگی برای توسعه همکاری‌ها با مجموعه آستان قدس رضوی، بیان کرد: یکی از حوزه‌های مهمی که امکان همکاری فراوان بین نهادهایی همچون جهاددانشگاهی و آستان قدس رضوی در آن وجود دارد، حوزه کشاورزی است که هر دو نهاد نیز از ظرفیت‌های فراوانی برای تعامل در این زمینه برخوردار هستند.

بازدید حجت‌الاسلام دیرباز عضو مجلس خبرگان رهبری و رونمایی از کتاب روایت یک رویش با محوریت زیست جهادی مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیانگذار پژوهشگاه رویان نیز از دیگر رخدادهای اولین روز از نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی 1400 بود.

انتهای پیام
captcha