به گزارش ایکنا، اولین نشست از دور جدید سلسله نشستهای مهدوی موسسه موعود عصر(عج) پنجشنبه 26 اسفندماه 1400 مصادف با نیمه شعبان برگزار شد.
اسماعیل شفیعی سروستانی در ابتدای این برنامه گفت: موسسه موعود عصر(عج) اولین موسسه مهدوی در کشور است که در سال 1374 با انتشار اولین پیش شماره فعالیت خود را آغاز کرد و در ادامه در بخش پژوهش و انتشارات به کار خود ادامه داد. 254 شماره از مجله «موعود» تاکنون ارائه شده است؛ همچنین مجله «الصراط» به زبان عربی و مجله «نوعهدان» برای نوجوانان. در بخش کتاب بیش از 200 عنوان کتاب تاکنون در دو عرصه مطالعات فرهنگی و مطالعات مهدوی ارائه شده است. در سایت mouood.org نیز مجموعه مفصلی از محتوا برای همگان قابل دسترس است. در فضای مجازی نیز کانالهای متعدد وجود دارد و اپلیکیشن تاریخ فردا نیز از دیگر محصولات موعود است.
مدیر موسسه موعود افزود: اما مهمتر از همه مجموعه دایرهالمعارف موعود آخرالزمان است که طی سالهای گذشته منتشر نمودهایم که در 8 جلد مأخذشناسی مهدوی اراده شده است. همچنین معرفی مؤلفین حوزه مهدوی در جهان اسلام از ابتدا تاکنون در این دایرهالمعارف در دستور کار است و در میانه راه است و به احتمال قوی بیش از 5 جلد را در بر خواهد گرفت. همچنین شناسایی و جمعآوری شاعران و سخنوران مهدوی از قرن 3 هجری تا امروز و همچنین مجموعه مقالات مهدوی در دست انجام است.
وی در پایان گفت: از آنجایی که موسسه موعود به جایی وابسته نیست میبایست تمامی این فعالیتها را با تکیه بر توان خود انجام دهد بنابراین طبیعی است که بخشی از این فعالیتها به کندی پیش برود. کتابخانه تخصصی موعود نیز با 18 هزار عنوان کتاب برای همگان قابل دسترس و استفاده است. امیدواریم مجموعه دایرهالمعارف هم به زودی به اتمام برسد و به محضر مبارک صاحبالزمان ارواحنا فداه تقدیم شود.
حجتالاسلام علوی تهرانی در ادامه این برنامه گفت: هدف رسالت پیامبر (ص) در آیه 151 سوره بقره اینگونه بیان شده است: پیامبری از جنس خودتان در میان شما فرستادیم تا آیات ما را بر شما تلاوت کند و شما را تزکیه کند و قرآن و حکمت و علمی که هرگز نمیتوانستید آن را بدانید را به شما بیاموزد. علمی که انسان را به سعادت میرساند آن علمی است که ما اگر بخواهیم هم خودمان نمیتوانیم به تنهایی به آن برسیم. در آیات دیگر قرآن نیز میفرماید: دین کامل اسلام است و بعد از آن دین دیگری نمیآید و بعد از محمد(ص) پیامبر دیگری فرستاده نمیشود.
وی افزود: برخی از انبیا تنها برای خانواده خود و یا قوم خود فرستاده شده بودند اما دین اسلام برای هدایت همه بشریت فرستاده شده است. در آخرت غیر از اسلام دینی قبول نمیشود و پیروان دینی به غیر از اسلام جزو زیانکاراناند. روایتی که میفرماید هر کس بمیرد و امام زمان خود را نشناسد به مرگ جاهلی مرده است در منابع متعددی از اهل سنت آمده است. در روایت داریم که امامت، تمامکننده دین است.
حجتالاسلام علوی تهرانی ادامه داد: دوران دینداری ارثی تمام شده است. به دلیل این همه هجمه که علیه شیعه وجود دارد باید تمام دینداران و شیعیان، دینداریشان را درسی کنند. در روایت آمده است که دینداری مبتنی بر نادانی، وجود نازنین امام عصر(ع) را مورد آزار و اذیت قرار میدهد. امام علی(ع) میفرماید دو گروه کمر مرا شکستند: یکی عالم گستاخ و دیگری متدین کمخرد و نادان.
وی سپس عنوان کرد: ما در قبال امامت 5 وظیفه داریم. وظیفه اول ما معرفت است. در گام دوم بر اساس این معرفت، محبت پیدا میکنیم. سومین وظیفه آن است که ولایت ائمه را بپذیریم. چهارمین مرحله اطاعت محض است و مرحله پنجم این است که شباهت به آنها و میل به حرکت به مانند آنها پیدا کنیم. مانند شخصیتی همچون سلمان فارسی که توانست به این مرحله برسد.
حجتالاسلام علوی تهرانی در پایان گفت: به واسطه امامت است که خدا شناخته میشود. پیامبر اکرم(ص) به حضرت علی(ع) میفرماید اگر بندهای هزار سال خدا را بپرستد، خداوند این هزار سال عبادت را نمیپذیرد مگر آنکه ولایت تو و فرزندان تو را قبول داشته باشد.
انتهای پیام