به گزارش ایکنا، بسیاری از روزهداران در ماه رمضان سردرد را تجربه کردهاند اما اغلب آنها بروز سردرد در این ماه را امری طبیعی میدانند و به دنبال روشهای رفع و یا پیشگیری از آن نیستند.
دریافت نکردن کافئین به مدت طولانی، ترکیبات کتونی ناشی از گرسنگی طولانی(هنگامیکه مواد غذایی به بدن نرسند (کربوهیدرات و چربی) بهجای آن اگزالواستات برای تشکیل گلوکز مصرف شده و با استیل کوآنزیمA ترکیب میشود. در این شرایط استیل کوآنزیمA در میتوکندری شروع به ساخت اسید بتاهیدروکسی بوتیریک، اسید استواستیک و استون یا همان اجسام کتونی میکند)، مصرف مواد غذایی شیرین در سحر، افت قند خون، کم آبی بدن و کم خوابی از دلایل بروز سردرد در روزهداران است.
برای پیشگیری و کاهش بروز این سردردها نوشیدن دم نوشها و شربتهای خانگی کم شکر، مصرف مسکن در صورت لزوم در سحری، قرار نگرفتن در معرض گرما و نور خورشید، خواب کوتاه روزانه و خواب در ساعات اولیه شب، مصرف میوههای آبدار بین افطار تا سحر، افطار با نوشیدنیهای گرم و کم شیرین، کم کردن مصرف چای قبل از ماه مبارک رمضان (تا بدن به مصرف کم کافئین عادت کند) و سحری خوردن از سوی متخصصان توصیه شده است.
به خاطر داشته باشید برای داشتن روزهداری صحیح که منجر به سلامتی جسمی شما شود، حتماً باید وعده سحری داشته باشید.