حجتالاسلام والمسلمین ناصر نیکخو امیری، معاون پژوهشی مجتمع آموزش عالی فقه به مناسبت هفته پژوهش در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، اظهار کرد: درحال حاضر میزبان دانشپژوهان و اساتید حوزه و دانشگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی المصطفی هستیم و مجتمع عالی فقه در چند بخش علمی، پژوهشی آثار خود را به نمایش گذاشته است.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه افزود: مجتمع آموزش عالی فقه دارای ۲۳ نشریه است که نشریه «مطالعات فقه تربیتی» دارای رتبه علمی- پژوهشی و ۳ نشریه «مطالعات فقه امامیه»، «مطالعات اصول فقه امامیه» و «مطالعات تطبیقی قرآن و حدیث» دارای رتبه علمی- ترویجی، یک نشریه به زبان اردو است. مابقی نشریات به صورت تخصصی توسط انجمنهای علمی مجتمع منتشر میشوند.
وی با بیان اینکه دارای ۱۸ انجمن علمی هستیم، ادامه داد: انجمنهای علمی به عنوان یکی از مهمترین بخشهای نه تنها مجتمع آموزشی عالی فقه، بلکه المصطفی محسوب میشوند که شتابدهنده حرکت علمی میباشند. در حال حاضر محققین، طلبهها، فارغالتحصیلان و طلاب در حال تحصیل مجتمع، مقالاتی را تدوین کرده و در قالب مجلات تخصصی با عنوان «فقه تخصصی» به جامعه علمی تقدیم میکنند.
حجتالاسلام نیکخو به برگزاری موفق کرسیهای علمی مجتمع عالی فقه اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱(یکسال پژوهشی مجتمع) موفق به برگزاری ۱۷ کرسی علمی شدهایم و طی برنامهریزی صورت گرفته تا پایان سال ۹ نشست علمی دیگر برگزار خواهیم کرد.
وی به چاپ کتب و آثار جدید مجتمع عالی فقه اشاره کرد و افزود: بخش دیگر فعالیت پژوهشی ما، آثاری است که توسط اساتید و پژوهشگران مجتمع در داخل و خارج از المصطفی آن را نشر دادهاند که از این میان ۳۹ اثر در خارج از المصطفی و ۳۵ اثر توسط المصطفی منتشر شده است.
استاد جامعةالمصطفی العالمیه به معرفی بخش رسالههای علمی دانشپژوهان مجتمع عالی فقه پرداخت و گفت: در حال حاضر رسالههای به روز و متناسب با نیازهای منطقهای را تهیه کردهایم که تاکنون کمتر به نمایش گذاشته شدهاند. رسالههایی در رشتههایی اعم از؛ «فقه تربیتی»، «فقه قضایی»، «فقه مقارن»، «فقه محض» و رشتههای مختلف دیگر که به زبان فارسی و عربی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
ارسال ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش بینالمللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم
نیکخو در بخش دیگری از گفتوگوی خود به همایش بینالمللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب توسط مجتمع آموزش عالی فقه اشاره کرد و افزود: تاکنون برای این همایش بینالمللی بیش از ۳۰۰ مقاله ارسال شده است که ۵۵ مقاله آن به زبانهای دیگر است. برگزاری ۲۶ پیشنشست در جامعةالمصطفی و سایر مراکز از اقدامات دیگر در راستای برگزاری هر چه بهتر این همایش است که امید است تا زمان برگزاری این همایش بینالمللی که سوم خرداد ۱۴۰۲ میباشد، ۱۵ پیشنشست علمی دیگر را نیز برگزار کنیم.
گفتوگو از اکبر پوستچیان
انتهای پیام