کد خبر: 4157391
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰

چند ساعت بعد از کاشت ایمپلنت می‌توان غذا خورد؟

بعد از کاشت ایمپلنت شما می‌توانید بلافاصله غذا بخورید و محدودیتی در خوردن غذا ندارید اما در نوع غذایی که انتخاب می‌کنید باید دقت کافی داشته باشید. توصیه می‌شود تا زمان بهبودی کامل پس از کاشت ایمپلنت به سراغ خوردن غذاهای بسیار سفت، غذاهای داغ و و غذاهایی با حالت چسبناک نروید.

به گزارش ایکنا؛ ایمپلنت دندان بهترین درمان برای دندان‌های از دست رفته است که به کمک یک جراحی پایه ایمپلنت در درون استخوان قرار می‌شود. بعد از جراحی مراقبت‌های خاصی در نگهداری و تغذیه وجود دارد که در صورت انجام ایمپلنت شما بهتر خواهد بود. پس طبیعی است که همه متقاضیان کاشت ایمپلنت نگران این باشند که تا چند ساعت بعد از کاشت ایمپلنت نمی‌توانند غذا بخورند؟

بعد از کاشت ایمپلنت شما می‌توانید بلافاصله غذا بخورید و محدودیتی در خوردن غذا ندارید اما در نوع غذایی که انتخاب می‌کنید باید دقت کافی داشته باشید. توصیه می‌شود تا زمان بهبودی کامل پس از کاشت ایمپلنت به سراغ خوردن غذاهای بسیار سفت، غذاهای داغ و و غذاهایی با حالت چسبناک نروید.

بیشتر بخوانید » ایمپلنت چیست؟

 چند ساعت بعد از کاشت ایمپلنت می‌توان غذا خورد؟
پزشکان جراح معمولا توصیه می‌کنند تا چند ساعت بعد از عمل یا حداقل تا پایان از بین رفتن مواد بی‌حسی یا بیهوشی صبر کنید و از مایعات بیشتر استفاده کنید، سپس اقدام به خوردن غذاهای نرم بپردازید. با توجه به اینکه مراقبت ایمپلنت خود باشید زمان زیادی را برای صرف کردن غذا نباید صبر کنید.

پزشکان متخصص در واقع پیشنهاد می‌کنند که این مراقبت‌ها را انجام دهید زیرا با دریافت مواد مغذی روند بهبودی سرعت میابد و زودتر بهبود میابید. به خصوص وقتی در حال شفا هستید به شدت توصیه می‌شود که رژیم غذایی مقوی خود را حفظ کنید. با همه این حرف‌ها و مطالب در طول درمان مصرف رژیم غذایی مناسب و مغذی موجب می‌شود تا احساس بهتری را تجربه کنید و درد کمتری را داشته باشید و سریعتر بهبود پیدا کنید. به احتمال زیاد نیازی به مکث زیاد نیس اما برای قبل از عمل جراحی توصیه می‌شود به مدت شش ساعت قبل هیچ غذایی جز آب میوه و نوشیدنی نباید استفاده کنید.


غذاهای مناسب بعد از ایمپلنت شامل چیست؟

توصیه می‌شود بعد از کاشت ایمپلنت دندان از مواد غذایی نرم و ولرم استفاده کنید. رژیم غذایی محدود که در آن از غذاهای نرم استفاده می‌شود بسیار مناسب ایمپلنت تازه کاشته شده است. در واقع یک رژیم غذایی نرم شامل غذاهایی است که به ندرت نیاز به جویدن دارند. در این رژیم غذایی از مصرف مواد غذایی مانند ذرتی که روی بلال است، گوشت‌هایی که سفت هستند، ته دیگ و سیب زمینی‌های زیاد سرخ شده، غذاهایی که نیاز به چندبار جویده شدن دارند یا آب نبات‌های چسبناک اجتناب کنید. نوع رژیم خاص شما را پزشکی که عمل جراحی کاشت ایمپلنت شمارا انجام می‌دهد برای شما تعیین می‌کند از همین رو بهتر است بدانید تخم مرغ، انواع پاستا، سوپ و اسموتی‌ها و… از مواد غذایی هستند که بسیار مقوی هستند و در رژیم شما قطعا جای داده می‌شوند. 

 چند ساعت بعد از کاشت ایمپلنت می‌توان غذا خورد؟
اکنون، ممکن است فکر کنید که رژیم غذایی نرم برایتان محدود کننده است و پیروی از آن دشوار خواهد بود، اما باید به خاطر داشته باشید که این امر، رژیم غذایی بعد از ایمپلنت، کاملا موقتی است و تنها در پروسه بهبودی مجاز به استفاده از آن هستید. حتی اگر رژیم غذایی‌تان شامل غذاهای نرم باشد، گزینه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید از خوردن آنها لذت ببرید. حفظ یک رژیم غذایی متعادل برای سلامت عمومی بدن نیز بسیار مهم است و قطعا می‌تواند به بهبودی بعد از کاشت ایمپلنت کمک بسیار بزرگی کند.

 

رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

در روزهای ابتدایی به مدت حداقل 10 روز پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت به شما پیشنهاد می‌شود که از نی برای نوشیدن هرگز استفاده نکنید زیرا موجب تحریک و افزایش شدید خونریزی در نواحی اطراف کاشت ایمپلنت دندان می‌شود. در این مطلب لیستی از غذاهایی که باید بعد از جراحی ایمپلنت خود مصرف کنید ارائه داده شده است :

چند ساعت بعد از کاشت ایمپلنت می‌توان غذا خورد؟

  • آب
  • آب میوه‌ها، از جمله شهد و آب میوه با پالپ
  • شیر
  • قهوه / چای با دمای ولرم
  • سوپ
  • میوه‌ها و سبزیجات
  • میوه‌های نرم مانند موز، انبه، هلو و گلابی (از خوردن میوه‌هایی با دانه مانند تمشک، توت فرنگی و غیره خودداری کنید)
  • سبزیجات بخار پز شده
  • گوشت و سایر منابع پروتئینی
  • ماهی کبابی
  • سوپ با تکه‌های نرم کوچک سبزیجات و گوشت
  • نان، پاستا یا برنج
  • کلوچه
  • پنکیک
  • کلوچه
  • اسپاگتی، ماکارونی، پاستا برنج
  • غلات پخته شده، مانند خامه برنج، بلغور، جو، دوسر، بلغور گندم یا فارینا (کرم گندم)
    و ...

 

چه مدت بعد از جراحی ایمپلنت دندان می‌توانیم به طور معمول غذا بخوریم؟

رعایت کردن رژیم غذایی بدون جویدن سرگرم کننده نیست و به همین دلیل بیماران مشتاق هستند تا در سریعترین زمان ممکن به عادت و رژیم غذایی خود بازگردند. به طور معمول، حدود یک هفته طول می‌کشد تا بیماران پس از جراحی ایمپلنت دندان به عادات غذایی منظم خود برگردند. اما اگر شما طول درمان سریع‌تری دارید یا به اصطلاح خوش‌زخم هستید، ممکن است بتوانید 24 تا 48 ساعت پس از جراحی به غذاهای جامد (اما نه سفت یا ترد) برگردید.

جویدن غذا در طول بهبودی باید آسان باشد برای مثال اگر می‌خواهید استیک گوشت قرمز استفاده کنید بهتر است به جای آن از فیله مرغ و حبوبات استفاده کنید. همچنین باید به این نکته توجه کنید که اگر در رژیم غذایی خود از غلات استفاده می‌کنید این غلات هسته نداشته باشند که ناگهان به ایمپلنت‌های شما آسیب برسانند.

 

خطرات عدم رعایت رژیم غذایی پس از کاشت ایمپلنت چیست؟

خوردن غذاهایی که جویدن آنها سخت است موجب افزایش درد می‌شود و می‌تواند موجب این شود که میزان خونریزی از آنچه که هست بیشتر شود. اگر از طریق نی بنوشید، ممکن است یک حفره خشک ناشی از لخته خون داشته باشید. این می‌تواند بهبودی را طولانی کند، بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است نوشیدنی‌ها را با استفاده شیشه بنوشید. پس از گذشت چند هفته که زخم بهبود یافت می‌توانید از نی برای نوشیدن استفاده کنید. نهایتا می‌توانید به همان روشی که در گذشته غذا می‌خوردید برگردید و از همان رژیم غذایی که دوس دارید استفاده کنید. اگر به اندازه صبور باشید و بتوانید به صورت دقیق دستورالعمل‌ها را رعایت کنید می‌توانید دوره نقاهت اولیه را کاهش دهید و مطمئنا ایمپلنت‌های دندانی شما به اندازه دندان‌های طبیعی شما قوی می‌شود و مستحکم می‌شود.

برای دریافت مشاوره رایگان، اقساط بلندمدت و کسب اطلاع از هزینه ایمپلنت می‌توانید از صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) دیدن فرمایید.

نهایتا چیزی که باید بدانید دلیل رعایت رژیم غذایی است که دلیل آن جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت است که این فرایند را استئواینتگراسیون می‌نامند و در جهان تحت این عنوان شناخته می‌شود و یک درمان امن را ارائه می‌دهد. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که با ایمپلنت‌های دندانی خود مانند دندان‌های طبیعی رفتار کنید. سایر روش‌های جایگزینی موقت دندان فاقد ریشه هستند و به استخوان طبیعی چسبانده نمی‌شوند، به همین دلیل است که ایمپلنت‌های دندانی مطلوبترین راه‌حل مطمئن و دائمی هستند. پس حتما برای رعایت رژیم غذایی پس از انجام جراحی کاشت ایمپلنت دندان با دندانپزشک جراح خود مشورت کنید و از او یک رژیم غذایی مناسب خود تهیه کنید.

انتهای پیام
captcha