به گزارش خبرنگار ایکنا، اولین نشست هماندیشی و هماهنگی ستاد بزرگداشت هفته وحدت، صبح امروز، دوشنبه 30 مرداد در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین عرب انصاری معاون حقوقی، امورمجلس و هماهنگی استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این نشست به عنوان سخنران نخست گفت: وحدت در حالی به عنوان موضوعیترین و مهمترین برنامه در میان کشورهای اسلامی مطرح هست که امروزه استکبار جهانی به دنبال تفرقه در میان مسلمانان بوده و در این راستا حمایت از اهانت به قرآن کریم در دستور کار دشمنان اسلام قرار گرفته است.
وی افزود: باید به منظور نهادینه کردن وحدت اسلامی همه نهادها وارد میدان شوند و از ظرفیت تمامی کشورهای مسلمان بهره برد. امسال با توجه به هجمههایی که به محوریتری عامل وحدت جهان اسلام یعنی قران کریم صورت گرفته لازم است تحرکاتی در رابطه با تحقق وحدت صورت گیرد و لذا امیدواریم دستگاههای ناظر بینالمللی و دستگاههای داخلی در جهت محکومیت این اقدام خبیثانه وظیفهشان را به خوبی انجام دهند و خاطیان به سزای عملشان برسند.
معاون حقوقی، امورمجلس و هماهنگی استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تأکید کرد: تلاش کنیم در هفته وحدت یک جشن فراگیر داشته باشیم و حضور گسترده مردم رقم بخورد. مردم از برنامههای مذهبی و فرهنگی که به حضرات معصومین(ع) مربوط میشود استقبال میکنند که نمونه آن در جشن عید غدیر ظهور و بروز یافت. همچنین در هفته وحدت باید رسیدگی به مناطق محروم در دستور کار قرار گیرد. استفاده از ظرفیت مساجد، پایگاههای بسیج، صداوسیما و دیگر نهادهای فرهنگی مدنظر قرار داشته باشد و از همه مهمتر اینکه توجه به قرآن کریم در مناطق شیعهنشین و سنینشین مورد توجه باشد و برنامههایی حول این محور تولید شوند.
آیتالله محمدحسن اختری، دبیرکل سابق مجمع جهانی اهل بیت(ع) و رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت سخنران دوم این نشست بود که گفت: این ایام، ایام حزن و اندوه و ایام ورود اهل بیت(ع) به شام است و مصائبی که اهل بیت امام حسین(ع) در شام تحمل کردند.
وی افزود: در هفته وحدت باید همفکری داشته باشیم و تلاش کنیم از ظرفیتهای انسانی و علمی برای برگزاری هرچه باشکوه این مراسم استفاده شود. با بهرهمندی از تجارب گذشته میتوان بهترین راهکارها و برنامهها را به دست آورد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت با بیان اینکه هفته وحدت میتواند طوفانها و امواج ضدوحدت را خنثی کند، ادامه داد: ما با دشمنان آشکار و دشمنان پنهان اسلامی مواجه هستیم که منافقین و جریانهای تندروی متحجارانه دینی و سیاسی بخشی از دشمنان وحدت اسلام هستند و ما باید بتوانیم از این موانع گذر و آرمان و اندیشه واقعی اسلام را پیاده کنیم.
اختری بیان کرد: در طول چهار دهه گذشته اقدامات خوبی برای وحدت جهان اسلام انجام شده و این حرکت باید ادامه یابد و بدانیم که تحقق جامعه و امت اسلامی صالح در سایه وحدت اتفاق میافتد و اصلاً عبادت خدای متعال شکل نخواهد گرفت مگر در سایه وحدت و بدانیم وحدت امت اسلامی زمینهای برای تحقق عبادت الهی است. تحقق جامعه اسلامی توحیدی در گروی وحدت بوده و پیامبر اسلام(ص) و معصومان در این راستا گام برداشتهاند.
وی یادآور شد: با برگزار شدن اولین کنفرانس وحدت در ایران، امام راحل نخستین گامهای عملیاتی شدن وحدت امت اسلام را برداشتند. برخی از ما میپرسند برای وحدت مسلمانان چه کردهاید؟ قرار نیست نگرشها و آرا را متحد کنیم همانطور که خلفا هم نتوانستند تمام اندیشهها را یکسان کنند بلکه آنچه مهم است مقابله با اندیشههای تفرقهانگیز است. امام راحل در راستای تحقق وحدت چند کار انجام دادند که برگزاری نماز جماعت میان شیعیان و اهل سنت در شهرهای مختلف ایران و برگزاری اجتماع علمای جهان اسلام بخشی از این اقدامات هستند.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت، آشنایی به معارف و مبانی اصولی و فقهی مسلمانان را راهکاری عنوان کرد که راه را برای نحقق گفتمان وحدت و رفع شبهات هموار میکند.
به گفته وی، سازمان همکاریهای اسلامی تأسیس شد تا همافزایی میان مسلمانان را به وجود آورد ولی در اصل کارآیی ندارد چرا؟ چون اعتقادی به آن ندارند.
اختری در محکومیت اتفاقات مرتبط با قرآنسوزی که در غرب چندین بار صورت پذیرفته است، گفت: سوزاندن قرآن برای جامعه اسلامی انگ است و با بیانیه کار درست نمیشود. علمای اسلام و مفتیها باید تلاش کنند برنامههای اجتماعی و راهکار متحد ارائه دهند. حدود دو میلیارد نفر مسلمان در جهان وجود دارند که اگر اقدام جدی صورت گیرد غرب فلج خواهد شد ولی متأسفانه پارلمانهای کشورهای اسلامی کار خاصی انجام نمیدهند و سکوت کردهاند و از سوی دگیر در سطح دانشگاههای جهان اسلام هم باید اقداماتی انجام گیرد.
وی تأکید کرد: باید از ظرفیت رسانهها برای مقابله با چنین اقداماتی بهره برد و باید مدنظر داشته باشیم که بدون استفاده از ظرفیت رسانهای، نخبگانی و حکومتی نمیتوان از وقوع چنین اتفاقاتی جلوگیری کرد.
دبیرکل سابق مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان چند پیشنهاد حول محور نشان دادن اتحاد و خشم مسلمانان در برابر قرآنسوزان و حامیانشان گفت: زائران امام حسین(ع) اگر میتوانند در پیادهروی اربعین قرآن را در دست بگیرند یا آیهای از قرآن را در پوستری بنویسند و در راهپیمایی اربعین در دست داشته باشند و یا اینکه در کولهپشتی یا لباس خود عکس قرآن را هک کنند.
اختری در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد، وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در زمینه مقابله با اقدامات توهینآمیز به ساحت مقدس قرآن اقدامات محکمتر و ویژهتری اتخاذ کنند.
لازم به ذکر است در پایان این نشست نمایندگان شوراهای استانی نقطه نظرات خود را مطرح و هریک به نوبه خود بر ضرورت وحدت میان اهل سنت و تشیع تأکید کردند.
انتهای پیام