کد خبر: 4171763
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۱
در وبینار کنفراس وحدت اسلامی مطرح شد؛

امنیت از مهم‌ترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی با سخنرانی شخصیت‌هایی از ایران و کشورهای اسلامی با عنوان «همکاری‌های اسلامی برای دستیابی به ارزش‌های مشترک» درحال برگزاری است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی، تصریح کرد: سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی را در حالی شروع می‌کنیم که بسیاری از مفاهیم و مسائل نظری در حوزه وحدت اسلامی در طی چند دهه اخیر از طرف دانشمندان و فرهیختگان و علما تبیین شده و تمرکز امسال ما در کنفرانس بر جنبه‌های عملی وحدت است. به همین جهت عنوان کنفرانس وحدت امسال را «همکاری‌های اسلامی برای دستیابی به ارزش‌های مشترک» انتخاب کردیم. ارزش‌های مشترکی که می تواند جهان معاصر را دچار تغییر و تحولات اخلاقی کند و ما شاهد جامعه اسلامی و جهانی سرشار از صلح و آرامش باشیم.

وی اظهار داشت: گسترش گفتمان امت واحده، هدف اصلی ما در کنفرانس‌های وحدت بوده و هست؛ چرا که امت واحده یک مفهوم اسلامی و ذکر شده در قرآن است. این مفهوم را به عنوان آرمانی که جوامع اسلامی به سمت آن حرکت می‌کنند، انتخاب کردیم و در نهایت می‌توانیم امیدوار باشیم که طرح‌هایی مثل اتحادیه کشورهای اسلامی این امکان را پیدا کند تا در صحنه حقیقی نمود یابد و شاهد آن باشیم که مرزهای کشورهای اسلامی کمرنگ می‌شود، این کشورها دارای پول واحد و نظام بانکی واحدی هستند، همچنین مجلس واحدی دارند که در آن می‌توانند قوانین مشترک و مورد اجماع خود را به تصویب برسانند.

دکتر شهریاری گفت: ما نظریه امت واحده را بر مبنای پنج مرحله مطرح کردیم که مرحله پنجم آن دستیابی به اتحادیه کشورهای اسلامی است و آن را در کتابچه‌ای توصیف کرده‌ایم که در سایت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام قابل دسترسی است.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین ارزش‌های مشترکی که جوامع اسلامی با همکاری می‌توانند به آن دست پیدا کنند، امنیت است؛ امنیت در سه لایه ملی، منطقه‌ای و اسلامی مد نظر بوده است.به همین جهت ما با تمرکززدایی از کنفرانس وحدت اسلامی و طراحی کنفرانس‌های منطقه‌ای و موضوعی و محتوایی این توفیق را داشته ایم که بتوانیم کنفرانس‌های متنوعی را در سطح استانی و در سطح کشورهای منطقه و اسلامی و جهانی، طراحی و اجرا کنیم.

رئیس جمعیت علمای پاکستان: اتحاد مسلمانان یک ضرورت است

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

مولوی صاحب زاده ابوالخیر زبیر، رئیس جمعیت علمای پاکستان، در نخستین وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی تأکید کرد: بدون شک وحدت امت اسلامی در هر برهه‌ای از تاریخ ضروری بوده است اما امروز ضرورت آن بیش از هر زمان دیگر احساس می‌شود. وقار و عزت و آبروی امت اسلامی در گروی همین اتحاد اسلامی است و دشمن این را می‌داند، به همین دلیل همیشه به دنبال ایجاد اختلاف در میان امت اسلامی است زیرا اگر مسلمانان متحد شوند، کل جهان را خواهند گرفت.

 رئیس جمعیت علمای پاکستان ادامه داد: بر اساس وحدت اسلامی است که مسلمانان می‌توانند پیشرفت اقتصادی، سیاسی، فناورانه و علمی داشته باشند. اگر مسلمانان باهم متحد شوند، به هیچ‌کس نیازمند نخواهند بود، نه به سازمان ملل برای برقراری امنیت محتاج خواهند بود و نه در زمینه اقتصادی از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی خیرات خواهند خواست. چون خداوند متعال معدن ها و ذخایر زیادی به جهان اسلام داده است.

 این عالم پاکستانی تصریح کرد: اگر مسلمانان با هم متحد شوند و تصمیم بگیرند که به یکدیگر کمک کرده و باهم همکاری و تجارت کنند، نیاز به هیچ کشور یا مؤسسه ای نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه ایجاد این اتحاد نیاز به تلاش دارد، افزود: این تلاش‌ها در چارچوب کنفرانس وحدت اسلامی ادامه دارد و رهبران و علمای کشورهای اسلامی درباره اتحاد اسلامی تبادل نظر می‌کنند. آنها باید دولت‌های خود را هم زیر فشار قرار دهند که برای اتحاد اسلامی برنامه داشته باشند و از آنها بخواهند که با کشورهای اسلامی تجارت کنند.

 این عالم پاکستانی پیشنهاد داد که بر مشترکات مسلمانان یعنی وحدانیت خداوند، رسالت حضرت محمد(ص)، روز قیامت، قرآن؛ آخرین کتاب آسمانی، نماز، روزه و حج تأکید کرده و آنها را برجسته کنیم و نگذاریم کسی به مسائل اختلافی دامن بزند. باید سعی کنیم امت مسلمان بر اساس آن متحد شود تا اسباب و عوامل تفرقه از بین رفته و امت اسلامی بر اساس یک دستور کار برای احقاق حقوق خود تلاش کند.

رئیس جامعة امام أحمد بن عرفان شهيد؛ مسلمانان بدون هیچ تردیدی برادر یکدیگرند

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

شیخ سید سلمان حسیني ندوی، رئیس جامعة امام أحمد بن عرفان شهيد در هند، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار می‌شود، گفت که بدون شک مسلمانان امت واحده و برادر یکدیگر هستند.

وی افزود: مسلمانان باید با یکدیگر همراه، همکار و دوست و مهربان باشند تا بتوانند وحدت را در خدمت اسلام و تمام مسلمانان قرار دهند.

ندوی تاکید کرد: همکاری مسلمانان با یکدیگر و حفظ وحدت‌شان، تکلیف و وظیفه‌ای بر دوش تمامی مسلمین است. بنابراین لازم است که مسلمان به برادر مسلمان خود اعتماد کند و نسبت به او حسن ظن داشته باشد، نه اینکه با دید سوء ظن به او بنگرد.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم در رابطه با تمسخر و عیب‌جویی نکردن مسلمانان از یکدیگر، ادامه داد: آنچه در کتاب خداوند آمده، در سنت پیامبر اکرم(ص) و سیره اهل بیت(ع) نیز بر آن تأکید شده است. حتی این مفاهیم در سیره صحابه گرانقدر پیامبر اکرم(ص) وجود دارند.

این عالم هندی در پایان گفت: ایران، به عنوان کشور سرآمد، سپس کشورهای امت اسلامی و سپس کشورهای دارای اقلیت مسلمان باید گردهم آیند تا اینگونه امت اسلامی دور هم جمع شوند و همکاری و برادری میان‌شان شکل گیرد. این چیزی است که ما می‌خواهیم و نسبت به تحقق آن امیدواریم تا بدین ترتیب مورد رحمت خداوند قرار گیریم.

مفتی دارالسلام تانزانیا: وحدت میان مسلمانان هدف نهایی امت اسلامی است

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

شیخ موسی سالم مفتی دارالسلام تانزانیا در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اظهار داشت: نزدیک شدن مذاهب اسلامی به یکدیگر در  این برهه از زمان یکی از موضوعات بسیار مهم است. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «وأعتصموا بحبل الله جميعا ولا تفرقوا» همه ما باید به قرآن کریم و دین اسلام چنگ بزنیم، به آن تمسک جوییم و متفرق نشویم.

وی افزود: خداوند متعال امت اسلامی را به وحدت و یکپارچگی دعوت کرده؛ وجود اختلاف میان مسلمانان امری طبیعی است اما وحدت میان مسلمانان مقصود و هدف نهایی است.

مفتی دارالسلام تانزانیا با اشاره به آیه «وَلَا تَكُونُوا مِنَ الْمُشْرِكِينَ مِنَ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ» اظهار کرد: خداوند در این آیه شریفه کسانی را که دین خود را بخش‌ بخش کردند، به مشرکان تشبیه کرده و تعصب‌گرایی در اسلام را حرام دانسته است.

شیخ موسی سالم با بیان این که مقصود از تقریب مذاهب این نیست که از عقاید خود دست بکشیم، گفت: اینکه تصور کنیم، مردم عقاید خود را رها می‌کنند، اشتباه است و تحقق چنین چیزی تقریبا محال است. گفت‌وگو و ارتباط میان ادیان و مذاهب از قدیم الایام وجود داشته و دارد و همواره در عرصه دین، مناقشه، مناظره، مجادله میان ادیان و مذاهب وجود داشته است.

مفتی دارالسلام تانزانیا ضمن قدردانی از مجمع جهانی تقریب پیرامون برگزاری کنفرانس وحدت و اهتمام به این مسئله اظهار داشت: این مجمع تلاش دارد تا دیدگاه‌های مختلف را به یکدیگر نزدیک کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را با هدف وحدت امت اسلامی، تأسیس کردند. یکی از مهمترین اهداف مجمع جهانی ایجاد احترام متقابل میان علماء، مسلمانان و مؤمنان از مذاهب مختلف و دیدگاه های دیگران است.
 
وی با بیان اینکه مسلمانان مشترکات بسیاری با یکدیگر دارند که می‌توانند به یکدیگر نزدیک شوند، گفت: از جمله این مشترکات، قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم(ص) است که منشأ اتحاد و یکپارچگی مسلمانان هستند.

مفتی دارالسلام تانزانیا تصریح کرد: برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی باعث می‌شود تا علما و اندیشمندان با یکدیگر مباحثه و گفت‌وگو کنند. در قرآن کریم آمده است، اگر مسلمانان با برادر دینی خود به مباحثه بپردازد از این طریق افراد می‌توانند با یکدیگر آشنا شوند و می‌توانند به یک «ید واحد» تبدیل شوند.

عضو ارشد جنبش امل اسلامی لبنان: هدف دشمن، ایجاد تشکیک در ارزش‌های مشترک است

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

خلیل حمدان، عضو ارشد جنبش امل اسلامی لبنان، اظهار داشت که امام خمینی (ره) پایه و اساس وحدت اسلامی را بنا نهاد و پس از ایشان، امام خامنه‌ای این راه را با قدرت و بدون وقفه ادامه دادند.
 
وی افزود: وجود اختلاف لزوما به معنای وجود شکاف و جدایی میان اقشار مختلف انسان‌ها و یا مذاهب اسلامی نیست. شکاف زمانی ایجاد می‌شود که خبری از همکاری اسلامی و ارزش‌های مشترک نباشد. قاعده حاکم در علوم سیاسی این است که جنگ و درگیری میان کسانی اتفاق می‌افتد که نقطه مشترکی با یکدیگر ندارند.
 
حمدان با اشاره به دشمنان که با استفاده از جنگ نرم تلاش می‌کنند تا فرزندان امت اسلامی را از یکدیگر جدا سازند، گفت: هدف آن‌ها ایجاد تشکیک در مفاهیم دینی و ارزش‌های مشترک است و در این مسیر با صرف هزینه‌های هنگفت، فعالیت‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای انجام می‌دهند. غایت اصلی از رهگذر این فعالیت‌ها، ایجاد مفاهیم جدید و از بین بردن مفاهیم اسلامی و دینی است.
 
وی اظهار داشت که دشمن تلاش می‌کند، جامعه‌ای را که در آن خانواده اهمیت دارد و روابط زن و مرد مطابق احکام اسلامی بر اساس ازدواج و طلاق تعریف می‌شود، هدف قرار دهد تا روابط حرام را جایگزین کرده و فساد را در جوامع [اسلامی] ترویج کند.
 
این عضو جنبش امل اسلامی لبنان خاطرنشان کرد: جانبداری از حق، چیزی است که امام سید موسی صدر بر آن تاکید داشت. این مسیری است که ما در جنبش «أمل» لبنان، آن را همواره در پیش گرفتیم؛ جنبشی که به انبیا و اولیا و صالحین تعلق دارد.

وی تاکید کرد که بشریت جز از طریق تمسک جستن به عدالت و مرجعیت قرار دادن حق نمی‌تواند به صلح دست یابد و حل و فصل مشکلات و معضلات مستضعفان و مظلومان نیز از همین مسیر است.
 
رئیس اوقاف جعفری بحرین: باید با توطئه‌ها علیه امت اسلامی مقابله شود

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

شيخ محسن آل عصفور، رئیس مجلس اوقاف جعفری بحرین، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت که از سوی مجمع جهانی تقریب برگزار می‌شود، اظهار داشت: ارزش‌های روانی، اخلاقی و رفتاری از جمله غیرت، حمیت، آزادگی، عزت، همدردی و همبستگی و تبدیل آنها به واقعیت عملی در زندگی با مواضع شجاعانه باید ریشه‌یابی شود.
 
وی تاکید کرد که در چنین شرایطی رهبران جهان اسلام می‌توانند نقش خود را در ترسیم سیاست جهانی و کمک به رهایی مردم جهان از بردگی تحقیرآمیز استعمار امپریالیستی و استبداد نظامی حاکم ایفا کنند تا مردم بتوانند به آزادی و کرامت و عزت دست یابند.
 
وی در ادامه تصریح کرد که باید با توطئه‌های ضدبشری به طور عام و علیه امت اسلامی به طور خاص مقابله شود.
 
شيخ محسن آل عصفور اشاره کرد: ما امروز در فضای بی‌سابقه‌ای از تهاجم شدید جهانی، غربی و شیطانی به اصول و ارزش‌های ادیان آسمانی و قوانینی زندگی می‌کنیم که مردم جهان در طول تاریخ برای بقای خود در زیر سایه تمدن انسانی و آرمان‌هایشان، ایجاد کرده‌اند.

وی تاکید کرد: ما خواستار همبستگی مجامع بین‌المللی و اعمال فشار بر نهادها و سازمان‌های بین‌المللی برای ایجاد توازن در قوانینی هستیم که در خدمت منافع عمومی است.
 
استاد دانشگاه الجزایر: امروز بزرگترین جهاد، معرفی اسلام و نشرِ قرآن کریم است

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

دکتر نورالدین بولحیه، استاد دانشگاه باتنه الجزایر با تأکید بر ضرورت معرفی قرآن کریم گفت: تنها یک خشمِ گذرا و محدود نسبت به اهانت به قرآن کریم نمی‌تواند دفاع کاملی از جایگاه آن باشد.
 
دکتر بولحیه تأکید کرد: در برهه کنونی، ما دو ارزش اصلی و اساسی داریم که باید روی آن‌ها تکیه کنیم؛ این دو ارزش به یکدیگر مرتبط هستند. اولین ارزش، قرآن کریم و دومین ارزش، ائمه اطهار(ع) هستند.

وی افزود: طبیعتا همه ما امروز آنچه را که در کشورهایی نظیر سوئد، دانمارک و بسیاری دیگر از کشورهای غربی اتفاق می‌افتد، می‌بینیم و اهانت به قرآن کریم و مقدسات اسلامی را مشاهده می‌کنیم. از همین روی، ما نیازمند برخورداری از سازوکاری به منظور مقابله با اهانت به قرآن کریم هستیم.

استاد دانشگاه باتنه الجزایر گفت: قرآن کریم، در رأس مقدسات اسلامی قرار دارد. همه مسلمانانِ امت اسلامی بر روی تک تک حروف قرآن کریم اتفاق نظر دارند. البته اختلافات نیز میان مسلمانان وجود دارد اما این اختلافات قابل حل هستند. به هر حال، ما باید به بزرگترین و ارزشمندترین کتابی که جزو مشترکات‌مان است، توجه و اهتمام داشته باشیم.

وی تصریح کرد: قرآن کریم، کتابی است که اصلی‌ترین و بزرگترین عقاید مسلمانان را شامل می‌شود. اگر تمامی طوایف و مذاهب اسلامی، این کتاب را به عنوان مرجعیت اصلی خود برمی‌گزیدند، امروز حتی شاهد اختلاف دو فرد مسلمان با یکدیگر هم نبودیم.

این استاد الجزایری افزود: امروز بزرگترین جهاد، معرفی اسلام و نشرِ قرآن کریم است. بنابراین، به جای دعوا و مرافعه و برخی از گفت‌وگوهای بی‌فایده باید به معرفی قرآن کریم و گسترش فرهنگ آن بپردازیم. از تلاش برای گسترش تلاوت زیبای قرآن کریم نیز نباید غفلت شود.

رئیس شورای علمای اهل سنت استان الأنبار عراق؛ قدرت امت اسلامی در تمسک به قرآن است

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

شیخ جلال الکبیسي، رئیس شورای علمای اهل سنت استان الأنبار عراق در وبینار سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با قدردانی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به دلیل برگزاری نشست‌ها و کنفرانس‌های متعدد گفت: برگزاری سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی توسط مجمع بیانگر اراده جمهوری اسلامی ایران برای تقویت وحدت اسلامی است.

وی افزود: چنین اقدامی همچنین نشان می‌دهد که ایرانِ اسلامی برای جمع کردن امت اسلامی زیر یک پرچم واحد تلاش زیادی انجام می‌دهد. این همان چیزی است که خداوند متعال، رسول اکرم (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) از ما خواسته‌اند.

شیخ الکبیسی تأکید کرد که باید به این مسئله توجه داشته باشیم که قدرت امت اسلامی در وحدت و تمسک به کتاب خدا و دوری جستن از اختلافاتی است که به منازعه می‌انجامد؛ زیرا تنها دشمنان و توطئه‌گران علیه اسلام و مسلمین هستند که از این اختلافات، شاد می‌شوند.

این عالم سرشناس اهل سنت عراق تصریح کرد: اولین کاری که دشمنان انجام می‌دهند، این است که بذر فتنه و اختلاف را در میان مذاهب اسلامی می‌پاشند ولی تا زمانی که مذاهب مختلف امت اسلامی زیر سایه کتاب واحد یعنی قرآن کریم و نیز زیر سایه رهنمودهای پیامبر اکرم(ص) گردهم می‌آیند، اختلاف‌افکنی‌ها راه به جایی نخواهند برد.

شیخ الکبیسی با بیان این که پیامبر اکرم(ص) همگان را به وحدت کلمه دعوت کرده و کسی نمی‌تواند منکر این دعوت شود، تاکید کرد: تا زمانی که کسی چنین دعوتی را قبول نداشته باشد، نمی‌تواند خود را یک مسلمان واقعی و پیروِ خط مشی حضرت محمد(ص) بداند.

وی با اشاره به این که قبله ما مسلمانان واحد است وما کتاب واحدی به نام قرآن کریم داریم، تأکید کرد: اختلافاتی که میان مذاهب اسلامی وجود دارد بر سَر مسائل حاشیه‌ای و فرعی است. این اختلافات به جنگ و منازعه منجر نمی‌شوند. این دشمنان هستند که از وجود اختلافات خوشحال می‌شوند و از بام تا شام برای نابودی اسلام و مسلمین تلاش می‌کنند.

معاون وزیر اوقاف سوریه: برادری اسلامی، عزت مسلمانان را به دنبال دارد

امنیت از مهمترین ارزش‌های مشترک مسلمانان است

علاء الدين زعتری، معاون وزیر اوقاف سوریه، بر برادری و اخوت اسلامی و اهمیت این برادری و نقش آن در ساخت تمدن انسانی تاکید کرد.
 
وی گفت: اسلام، دینی است که با هدف خوشبخت کردن انسان و حل مشکلات و گرفتاری او آمده است. این دین مختص به یک طایفه یا یک قوم خاص نیست. در عقاید اسلام و در شریعت اسلامی اثری از دعوت به قوم‌گرایی (ناسیونالیسم) یا نژادپرستی وجود ندارد.
 
زعتری ادامه داد: پدیده قوم‌گرایی در دوران جاهلیت در میان اعراب و همچنین در میان ملت‌های دیگر گسترش یافت. در میان ملت‌های مختلف در طول تاریخ نیز چنین بوده است و چه بسا تبلیغ قوم‌گرایی همچنان کم و بیش وجود داشته باشد و گویا تفاخر به گذشتگان عامل این قوم‌گرایی است.

وی با اشاره به اینکه دین اسلام در فضایی مملو از نژادپرستی و طایفه‌گری و قوم‌گرایی ظهور پیدا کرد، گفت: همان طور که قرآن کریم فرموده است: ای مردم، همانا ما شما را از زن و مرد خلق کردیم و شما را در قالب ملت‌ها و قبایل قرار دادیم تا با یکدیگر آشنا شوید. همانا گرامی‌ترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست.
 
وی تاکید کرد: از جمله عوامل عزت مسلمانان، برادری اسلامی است؛ زیرا عامل کثرت درصورتی که با عامل برادری یکی شود، عزت ایجاد خواهد کرد و عزت و بزرگی تنها با کثرت و زیادی حاصل نمی‌شود. از این روست که می‌بینیم رسول خدا (ص) در اعلانی عمومی، اخوت و برادری را دو بار میان مسلمانان اعلام کرد.
 
زعتری همچنین اشاره کرد که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید گرامی‌ترین شما نزد خداوند، پرهیزکارترین شماست و ادامه داد: این کرامت و این پاداش دادن برای افراد امتی است که با یکدیگر برادر شده‌اند، این پاداش و ثواب در نزد خداوند است، نه در امور دنیوی.
 
وی اظهار داشت: روزی که مسلمانان برادری را کنار بگذارند، عزت و بزرگی و هیبت و شکوه خود را از دست خواهند داد، در حالی که غیرمسلمانان با برادری با یکدیگر به قدرت و عزت رسیدند و صاحب جهان شدند.

انتهای پیام
captcha