کد خبر: 4182023
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۱
حجت‌الاسلام سعیدی تشریح کرد:

چهارده اصل حاکم بر اندیشه دفاعی رهبری؛ از دفاع مردم‌پایه تا توجه به عمق راهبردی

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا ضمن تشریح 14 اصل حاکم بر اندیشه دفاعی رهبر انقلاب، با مردم‌پایه خواندن دفاع در نگاه ایشان گفت: حضور و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به واسطه تفکر عمیق و راهبردی مقام معظم رهبری است که موجب تقویت مقاومت شده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی سعیدی
به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علی سعیدی، رئیس‌ دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا، در دومین کنگره بین‌المللی «اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای(مدظله العالی)» که صبح امروز، چهارشنبه 24 آبان، در مرکز همایش‌های کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد با موضوع «اصول حاکم بر اندیشه دفاعی رهبر معظم انقلاب» به سخنرانی پرداخت. 
 
وی با اشاره به تدابیر دفاعی موفق مقام معظم رهبری در طول دوران زعامت گفت: همه این تدابیر دارای مبانی و مبادی قرآنی است که باید استخراج شده و از درون آن دکترین و نظریه دفاعی ایشان روشن شود.   
 

تأکید رهبری بر  اعتماد به وعده‌های الهی

 
سعیدی اعتماد و اتکال به وعده‌های الهی را اولین اصل حاکم بر اندیشه‌های دفاعی رهبری خواند و گفت: قرآن بارها وعده‌های الهی را برشمرده و بر ضرورت اعتماد مؤمنان بر آنها تأکید کرده و رهبر انقلاب هم براین مبنا بر نقش ایمان، تقوا و عمل صالح و نقش قطعی آن در پیروزی تصریح کرده‌اند. رهبر انقلاب با حق و صدق دانستن وعده‌های الهی معتقدند ملت ایران بر دشمنان پیروز خواهد شد.

بیشتر بخوانید  و ببینید:


رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا بیان کرد: آمادگی همه جانبه دومین اصل است که برای دفاع از کیان اسلام در ابعاد مهارتی، دفاعی و تجهیزاتی است که در آیه شریفه «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة» به این اصل اشاره شده است. ظاهر این آیه ناظر یه سخت‌افزار نظامی است اما بسیاری از مفسرین قرآن آن را اعم از سخت‌افزار و نرم‌افزار معنا کرده‌اند. رهبر انقلاب نیز معتقدند آمادگی ما دشمن را نه فقط از تجاوز بلکه از ایستادگی و فکر به حمله به ما بیمناک می‌کند و ملتی از آسیب محفوظ می‌ماند که ثابت کند آماده دفاع است و نیروهای مسلح ما این را ثابت کرده‌اند.
 
وی با اشاره به بصیرت و هوشمندی در برابر دشمن به منزله سومین اصل گفت: بصیرت از اوصاف خداوند و مبنای دعوت همه انبیاست. رهبری هم بر این باورند بصیرت به معنای تشخیص دادن خط درگیری با دشمن است و لذا باید این نقطه را به خوبی شناخت و دچار خطا نشد. براین اساس ایشان اهمیت زیادی برای قدرت تحلیل قائل هستند و ضربه‌های وارد شده به مسلمانان را ناشی از ضعف قدرت تحلیل می‌دانند.
 

اهمیت دفاع مردم‌پایه

 
سعیدی اظهار کرد: چهارمین اصل حاکم بر اندیشه دفاعی رهبر انقلاب، اتکا به مردم در دفاع است. نگاه رهبر انقلاب در مسئله دفاع، مردم‌پایه است و این را برگرفته از آیات قرآن می‌دانند. امروز هم اگر مشکلی برای نظام اسلامی ایجا شود راه حل آن حضور مردم است. در واقع انقلاب مردمی، نظام مردمی، دولت مردمی و دفاع مردمی چهار تأکید اساسی رهبر انقلاب در خصوص اتکا به مردم است. ایشان براین مبنا بسیج را تجلی حضور مردمی در دفاع از نظام و انقلاب می‌دانند.
 
سعیدی نفی سلطه بیگانگان با تکیه بر قاعده «نفی سبیل» را پنجمین اصل حاکم بر اندیشه دفاعی رهبری دانست و گفت: این قاعده هرگونه سلطه کفار را بر مسلمانان در هر زمینه و هر حوزه‌ای اعم از سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و ... رد و نفی می‌کند که از آیه 41 سوره «نسا» استخراج شده است.
 

رسیدن به پیشرفت در گرو تکیه بر قاعده «نفی سبیل» 

 
وی افزود: در اندیشه رهبر انقلاب پیشرفت و رسیدن به کمال در بندگی خدا و قرار نگرفتن زیر سلطه اجنبی و بیگانگان است و لذا ایشان شاخص سیاست خارجی جمهوری اسلامی را نفی رابطه «سلطه‌گرـ سلطه‌پذیر» و مقابله عاقلانه و هوشمندانه با نظام سلطه تعریف کرده‌اند.
 
 
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا بیان کرد: اصل ششم، نفی ظلم و ظلم‌پذیری است. این اصل، نه تنها ظلم کردن را نهی و منع می‌کند بلکه نشئت گرفته از آیه 279 سوره «بقره»؛ «لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ»، پذیرش ظلم را نیز محکوم می‌نماید. رهبر انقلاب برخاسته از این اصل قرآنی معتقد است در اسلام به همان میزان که بد و نامطلوب است، تسلیم ظلم شدن نیز بد و نامطلوب است و لذا ضمن نفی نظام سلطه، داعیه سلطه‌گری نیز ندارند.
 

بمب اتم جایگاهی در دکترین نظام ندارد

 
سعیدی اظهار کرد: تکیه بر سلاح‌های متعارف به مثابه هفتمین اصل حاکم بر اندیشه دفاعی رهبر معظم انقلاب است و معظم له به کرات فرموده‌اند بمب اتم و سلاح‌های کشتار جمعی جایی در دکترین نظامی جمهوری اسلامی ندارد. از جمله اصول مورد تأکید ایشان در دفاع تکیه بر سلاح‌های متعارف و پرهیز از ساخت و استفاده از سلاح‌های غیر متعارف و کشتار جمعی برگرفته از آیه 190 سوره «بقره» است: «وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ» (و در راه خدا، با كسانى كه با شما مى‌جنگند، بجنگيد، ولى از اندازه درنگذريد، زيرا خداوند تجاوزكاران را دوست نمى‌دارد.) در حقیقت بر پایه این اصل نباید جمعیت و مردمی که نقشی در جنگ ندارند، آسیب ببینند و اگر هم ناچار به اخریب و حمله به یک منطقه غیر نظامی باشیم باید مردم آن منطقه برای خروج از آن نقطه مطلع کنیم.
 
وی ابراز کرد: هشتمین اصل، دفاع از مظلومان و مستضعفان است. قرآن در آیات متعدد از جمله آیه 75 سوره «نسا» به این اصل اشاره کرده است: «وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَٰذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا» (و چرا شما در راه خدا [و در راه نجات‌] مردان و زنان و كودكان مستضعف نمى‌جنگيد؟ همانان كه مى‌گويند: «پروردگارا، ما را از اين شهرى كه مردمش ستم‌پيشه‌اند بيرون ببر، و از جانب خود براى ما سرپرستى قرار ده، و از نزد خويش ياورى براى ما تعيين فرما.»)
 
سعیدی تأکید کرد: مبنای راهبرد امام(ره) و رهبر انقلاب در دفاع از آرمان فلسطین و ملت‌های مظلوم مانند لبنان، یمن، سوریه، عراق و ... اتکا به همین اصل قرآنی است و برهمین مبنا رهبر انقلاب حمایت از فلسطین را واجب کفایی برای همه مسلمانان می‌دانند.
 

تأثیر توجه رهبر انقلاب به عمق راهبردی بر تقویت مقاومت 

 
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به عمق زیاد این نگاه راهبردی رهبر انقلاب گفت: ملت فلسطین با وجود هزینه فراوان در عملیات اخیر، دو دستاورد بزرگ کسب کرد؛ شکستن امپراتوری رسانه‌ای صهیونیسم و غرب و بیدار ساختن وجدان‌های خفته بشری که شاید هیچ عاملی جز جنایات اخیر صهیونیست‌ها نمی‌توانست چنین شوکی به این وجدان‌ها به ویژه در غرب وارد کند و موجب تظاهرات بزرگ 500 هزار نفری در لندن شود.
 
وی توجه به عمق راهبردی در دفاع را نهمین اصل در اندیشه دفاعی رهبر انقلاب دانست و گفت: حضور و نفوذ ما در منطقه به واسطه تفکر عمیق و راهبردی مقام معظم رهبری است که موجب تقویت مقاومت شده است.
 
سعیدی در ادامه تضمین امنیت جغرافیای جهان اسلام، دور کردن خطر از جهان اسلام، تقویت قدرت بازدارندگی و قطع دست قدرت‌های چپاولگر از منطقه را از جمله پیامدهای توجه به عمق راهبردی در اندیشه دفاعی رهبری ارزیابی کرد.
 
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا در تشریح اصل دهم؛ توجه به حقوق مردم، سرزمین و حیوانات گفت: مبانی جنگ ترکیبی در نگاه اسلام با نگاه غرب بسیار متفاوت است و ما باید این مبانی اسلامی را استخراج کنیم که یکی از این تفاوت‌ها، حساسیت و توجه اسلام نسبت جان انسان‌های بی‌گناه، اموال، املاک، زمین‌ها و حیوانات است که نباید مورد تجاوز قرار بگیرد.
 
سعیدی در پایان توجه به عوامل مؤثر نامتقارن (فوق نرم افزاری)‌در قالب توجه به امدادهای غیبی، مشروعیت وسیله برای دستیابی به هدف و رد نگاه ماکیاولیستی، اتمام حجت با دشمن و راهبرد استکبار‌ستیزی با رویکرد دیپلماسی دفاعی را از جمله دیگر اصول حاکم بر اندیشه دفاعی رهبر انقلاب خواند.
 
گزارش از مهدی مخبری                     
                 
انتهای پیام
captcha