به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی که صبح شنبه، ۳۰ دی با حضور و جمعی از پژوهشگران حوزه فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد، طی سخنانی گفت: برای پژوهشهای فرهنگی به شدت نیازمند کمک همه اصحاب علم و دانش، فرهنگ و هنر هستیم. آثار انتخابی در این دوره جشنواره در زمینه حکمرانی فرهنگی است. انتخاب چنین آثار مهمی جای سپاس دارد، چرا که میتواند در عرصه ادبیات نظری و سیاستگذاری فرهنگی حلکننده مسائل باشد و نیازمند این نوع ادبیات هستیم.
وی افزود: زمانی سخن از ضعف ارتباط دانشگاه و صنعت بود و این خلأ را امروز در سیاستگذاری فرهنگی میبینیم و باید مسائل دانشگاه و پژوهش را به سمت حل مسائل پیش برد.
وزیر ارشاد تصریح کرد: فراخوان طرحهای کاربردی در حوزه فرهنگی در حال آمادهسازی است و طی این فراخوان که مورد استقبال اساتید قرار خواهد گرفت از پایاننامههای دکتری حمایت خواهد شد تا مشارکت سازندهای را از اصحاب فرهنگی برای حل مسائل حکمرانی فرهنگی شاهد باشیم.
وی ادامه داد: در این حوزه چالشهای متعددی است و این چالشها خود را در فناوریهای نوین بیشتر به نمایش میگذارد، از این رو نیازمند بازاندیشی، بازنگری و متناسبسازی مسائل با الزامات دولت هستیم.
وزیر ارشاد در ادامه یاد و نام مرحوم عماد افروغ را گرامی داشت، همچنین با بیان نام فیلسوف ایرانی مرحوم کریم مجتهدی از خدمات مؤثرش در حوزه فلسفه غرب یاد کرد.
در پایان این مراسم محمد محقق، حسن انوری، نوشآفرین انصاری، علی رواقی، موسی اسوار، سیدوحید عقیلی، عبدالرضا انصاری، منوچهر صدوقیسها، محمدعلی آذرشب، محمدمهدی فرقانی، رضا شعبانی، انشاءالله رحمتی، محمدعلی رجبی، نجفقلی حبیبی، حسین محجوبی، احمد تمیمداری، غلامرضا اعوانی، مرتضی فرهادی، زهره زرشناس، سیدحسن امین و احمد خاتمی با اهدای لوح و جایزه نقدی، تجلیل شدند.
در ادامه این مراسم از پژوهشهای فرهنگی در بخشهای گوناگون با اهدای لوح تقدیر و جوایز تجلیل و قدردانی شد. اسامی برگزیدگان از این قرار است؛
پژوهشهای فرهنگ
در بخش پژوهشهای فرهنگ از محمد پوریانی، رحیم یوسفیاقدم و محمدسعید زدایی و سیمین ویسی تقدیر شد. همچنین جایزه این بخش به همراه لوح تقدیر «سلام» و تندیس جشنواره به حسین بستاننجفی رسید.
پژوهشهای هنر
در بخش پژوهشهای هنر از بهروز رسولی، سیدشاهین محسنی و فردین محمدی تقدیر و جایزه اصلی این بخش از آن زهرا عبدالله شد.
پژوهشهای رسانه و ارتباطات
در بخش پژوهشهای رسانه و ارتباطات از محمدحسن یادگاری، فاطمه حاجیکاظمتهرانی، سیدهمرضیه هاشمی، مجید کافی و علی نهاوندی تقدیر و جایزه اصلی این بخش به احسان شاهقاسمی برای اثر «میدان شهرت در ایران» اهدا شد.
پژوهشهای دینی و اسلامی
در بخش پژوهشهای دینی و اسلامی از محمدتقی کرمی با اثر «جای پای زینب(س)»، محسن حساممظاهری و سیدمحسن میرسندسی تقدیر و جایزه اصلی این بخش به مهدیه پاکروان اهدا شد.
پژوهش فناوریهای جدید و آیندهپژوهی فرهنگی
در بخش پژوهش فناوریهای جدید و آیندهپژوهی فرهنگی از سمیه بلبلی و حمید پارسانیا، زینب پاپی، سمیرا اجتهادی، محمدعلی ابوترابی و مهدی حاجامینی تقدیر و جایزه اصلی این بخش به طور مشترک به نرجس منفرد، یوسف قاسمینژاد و فریده حقبین تقدیم شد.
برترینهای جوایز بخش پژوهشگران جوان در بخشهای استانی، پژوهشگر زن و بینالملل نیز به شرح زیر اعلام شد:
جایزه پژوهشگر جوان
محمد باقری و سحر محمدپور
جایزه استانی
علیرضا شاهحسینی
جایزه پژوهشگر زن
اکرم گروسی
پژوهشهای بخش بینالملل
در بخش بینالملل از آلکساندر از کشور ایتالیا و آسیه مصطفی از کشور هندوستان و رونالد پیچ از کشور آلمان تقدیر شد.
جایزه بخش زندهیاد عماد افروغ نیز به علیرضا شجاعیزند، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و نشان ویژه این جایزه نیز به زهرا کاظمپورفرد، همسر مرحوم عماد افروغ، اهدا شد. همچنین احمد مسجدجامعی، قائممقام مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به همراه جمعی از مدیران این مرکز در این جشنواره حضور داشتند.
انتهای پیام