کد خبر: 4195995
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۳
حجت‌الاسلام حسین انصاریان:

علی(ع) تجلی و عین همه عبادات است

مفسر قرآن و منبری معروف کشور تاکید کرد: در روایات بیان شده است که امیرالمؤمنین(ع) عین زکات و نماز است نه اهل زکات و نماز، او مصلی نیست بلکه خود حقیقت نماز و روزه و حج است و حقیقت نماز به صورت حمد و سوره  و تشهد خود را نشان می‌دهد.

شیخ حسین انصاریانبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان؛ مفسر قرآن و منبری معروف کشور، 5 بهمن ماه در مراسم ولادت با سعادت حضرت علی(ع) که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، تاکید کرد: اقتدا به علی(ع) ضامن سعادت دنیا و آخرت ما است؛ او حتی در جنگ هم فی‌ سبیل‌الله قدم برمی‌داشت و آن وقت وضعیت امروز اسرائیل و غزه را با سیره ایشان مقایسه کنید. 

متن سخنان ایشان به شرح زیر است: 

همه آیات قرآن که بیان‌کننده ایمان و عمل صالح و اخلاق حسنه است بدون تردید مصداق اتم و اکمل آن، وجود مبارک امیرالمؤمنین(ع) است، این حقیقتی است که حتی از نظر غیرشیعه هم پنهان نمانده است. یکی از کتبی که یکی از علمای غیرشیعه نوشته است «الآیات النازله فی علی» است و آیاتی را که به صورت اختصاصی در مورد امیرالمؤمنین(ع) نازل شده است آورده که شامل 300 آیه است.

غیر از قرآن، روایات هم مطالب مهمی در مورد بی‌مثل و مانندی حضرت در دسترس مردم قرار داده است و غیر از آن‌ها، تاریخ هم نشان داده است که امیرالمؤمنین(ع) بعد از خدا و پیامبر(ص) شخصیت عظیم این جهان هستی است و بزرگانی هم از مذاهب مختلف جهان درباره امیرالمؤمنین(ع) نظرات ارزشمندی ابراز کرده‌اند.

 

300 آیه در شان امیرالمؤمنین(ع)

از 300 آیه یکی آیه پایانی سوره بینه است؛ طبق روایات و گفتار پیامبر(ص)، علی(ع) مصداق تام و کمال این آیه است یعنی امیرالمؤمنین(ع) بهترین موجود زنده عالم است. کلمه خیر در عربی، افعل تفضیل یعنی «اخیر» ندارد و خودش معنای افعل تفضیل است. مفهوم آیه این است که گروه خاصی از مؤمنان، خیرالبریه هستند و در راس آنان، علی(ع) قرار دارد.

در روایاتی که غیرشیعه هم نقل کرده‌اند، آمده است مردی وارد مسجد شد و از پیامبر(ص) پرسید «اهدنا الصرالط المستقیم» یعنی چه؟ پیامبر(ص) وجود خارجی و عینی صراط مستقیم را نشان آن مرد داد که علی(ع) بود و در حالی که ایشان سن چندانی هم نداشت یعنی شاید 25 سال داشت. اشاره به امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: هذا صراط مستقیم. وجود مقدس او در اندیشه و تفکر، عقل، عمل، ایمان، رفتار و در کردار صراط مستقیم خداوند است.

ماجرایی از ارادت محدث قمی به علامه مجلسی

بنده از فرزند علامه امینی درباره نظر پدرشان در مورد علامه مجلسی سؤال کردم و ایشان فرمود که پدرم معتقد بود که علامه مجلسی به اندازه یک پیامبر غیراولوالعزم به دین خدمت کرده است. فرزند محدث قمی هم برای بنده تعریف کردند که من در جوانی مشهد دعوت منبر داشتم و در شبی روایتی را خواندم و گفتم که پدرم، شیخ عباس، فلان روایت را از مرحوم مجلسی ظریف‌تر درک کرده است. شب در عالم رؤیا پدرم را خواب دیدم و ایشان فرمود مرا در عالم برزخ، آشفته و نگران کردی، به مرحوم مجلسی توهین شده است و این توهین را جبران کن. گفت: من به صاحبخانه گفتم که منبری دیگری جای من دعوت کن؛ از مشهد به تهران آمدم و بعد به اصفهان رفتم و سر قبر علامه مجلسی گریه کردم و قرآن خواندم و نماز خواندم، شب جمعه دوباره پدر را خواب دیدم و گفت که مجلسی و من از تو راضی شدم.

 البته اولین کسی که حمله به مجلسی را شروع کرد مستربرون انگلیسی که مستشرق فاسد و آلوده و شرابخوار بود که توهین‌های او بعدا به زبان دیگران هم تکرار شد. البته باید هم او را مورد هجمه قرار می‌دادند چون از اهل بیت(ع) مرزبانی کرده است و البته ایشان مدعی هم نیست که من هر چه روایت صحیح بوده است در 110 جلد آورده‌ام که در زمان خودش 24 یا 25 جلد بوده است.

 در جلد 38 بحار چاپ جدید، صفحه 207 این روایت به نظر نخبه و پرقیمت نقل شده است که «لما نزل الوحی علیه ...» همان اوائل کار که وحی بر پیامبر(ص) نازل شد پیامبر(ص) علی(ع) را که از کنار ایشان عبور می‌کرد در حالی که او 9 سال سن داشت صدا زد و به او فرمود: انی رسول الله الیک خاصه و الی الخلق عامه؛ خدا مرا به صورت ویژه سفیر خودش به سوی تو فرستاده و به صورت سفیر عام به سوی همه مردم جهان. یعنی آنچه خداوند به من در هنگام ولادت و ولایت نوری به من عطا کرد وظیفه دارم به تو منتقل کنم لذا نبوت من برای مردم، عام است تا آنها را به واجبات و مسائل اخلاقی و فضایل توجه بدهم.

علی(ع) تجلی همه عبادات است

براین اساس، حضرت پیامبر(ص) آدم اول است زیرا وقتی پیامبر(ص) خلق شد آدم بین ماء و طین بود و آفریده نشده بود و علی(ع) هم ولی اول می‌شود و هبه‌الله، ولی دوم یعنی علی(ع) وقتی ولی بود که آدم خلق نشده بود. در روایات بیان شده است که امیرالمؤمنین(ع) عین زکات و نماز است نه اهل زکات و نماز، او مصلی نیست بلکه خود حقیقت نماز و روزه و حج و ... است و حقیقت نماز به صورت حمد و سوره  و تشهد خود را نشان می‌دهد.

خلیل بن احمد فراهیدی گفته است علی(ع) در به دست آوردن ارزش‌ها، حقایق، فضایل و ... به احدی از مردم عالم نیاز ندارد یعنی کسی مافوق او نیست که از او ارزش‌های بالاتری را بخواهد اما همه عالمیان به همه کرامات و فضایل او نیاز دارند زیرا او امام کل عالم تا روز قیامت است.

پیامبر(ص) فرمود اگر ایمان علی(ع) را بتوان به صورت یک عنصر مادی قابل وزن کردن دربیاوریم، همه آسمان‌ها و زمین و جهان را در کفه دیگر بگذارند ایمان علی(ع) در کفه دیگر باز کفه علی(ع) سنگین‌تر است. خوب نمی‌توانیم امیرالمؤمنین(ع) را بفهمیم ولی به اندازه‌ای که دنیا و آخرتمان آباد شود می‌توانیم بفهمیم. اگر امیرالمؤمنین(ع) را به اندازه وسع خود بفهمیم و عمل کنیم واقعا دنیا و آخرت ما آباد خواهد شد. ایشان در دوره خلافتشان فرمودند من در سرزمین تحت حکومتم خانه‌ای سراغ ندارم که در آن آب و گندم نباشد یعنی مردم نسبتا خوب زندگی می‌کنند.

روش حکومت‌داری او در عهدنامه مالک تجلی دارد؛ وقتی استانداری به مصر فرستاد اولین تاکید ایشان این بود که ای مالک، مالیات را جمع کن و بعد مصرف آن را فرمود و توضیح داد سپس فرمود که ابتدا فرهنگ اصلاحی را آماده کن دتا همه آدم و انسان بشوند، قانع بار بیایند، مفید تربیت شوند و همه با هم یکی باشند، تمام شهرها را آباد کن. حالا وضع امروز دنیا را با سیره امیرالمؤمنین(ع) مقایسه کنید.

گرگ خطرناک اسرائیل

این گرگ خطرناک، اسرائیل که غلام حلقه به گوش آمریکا است و نخست وزیر آن که نام او باعث نجاست مجلس می‌شود از بایدن خبیث‌‌تر و بایدن هم از او خبیث‌تر چه جنگ و جنایاتی می‌کنند؛ رحم به بچه در رحم و گهواره نکرده‌اند و نزدیک به 26 هزار زن و مرد و بچه را کشته‌اند و بیش از 70 هزار زخمی بر جای گذاشته‌اند؛ قرآن فرموده است جهاد فی سبیل الله و سیره علی(ع) این است که اگر با دشمن هم روبرو می‌شوی با قید فی سبیل الله روبرو شو. علی(ع) وصیت کرد بعد از من با یکنفر از خوارج کاری نداشته باشید لذا یقینا با اقتدا به علی(ع) دنیا و آخرت آباد خواهد شد.

انتهای پیام
captcha