کد خبر: ۴۲۱۸۲۲۶
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹
قوامی مطرح کرد:

احیای طبقه متوسط؛ اقدام اساسی شهید رئیسی برای کاهش فقر

معاون سابق امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه شهید رئیسی همواره به دنبال افزایش قدرت خرید مردم و ارتقای جایگاه منزلتی خانوارها بود، گفت: همچنین او طبقه متوسط را موتور محرکه اقتصاد می‌دانست که در راستای توسعه عدالت و کاهش فقر نقش مهمی دارد و لذا به همین دلیل به شدت درصدد احیای طبقه متوسط برآمد.

هادی قوامی

هادی قوامی، کارشناس مسائل اقتصادی و نماینده مجلس دهم در گفت‌وگو با ایکنا، درباره عملکرد اقتصادی دولت شهید آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: در دولت شهید رئیسی آمار رفاه خانوار از ۳۶,۵ درصد سال ۱۳۹۲ به ۳۸.۸ درصد در اواخر سال ۱۴۰۱ رسیده و همچنین در رابطه با رشد حداقل دستمزد باید گفت از ابتدای شروع دولت شهید رئیسی نرخ دستمزدها از ۲۵ درصد به ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد.

وی افزود: رشد اقتصادی در سه سال اخیر نسبت به دهه ۹۰ به طور کلی بهبود یافته و مثبت بوده است. همچنین در رابطه با موجودی سرمایه و تشکیل سرمایه ثابت که خیلی حائز اهمیت است، تقریباً در دهه نود منفی بوده ولی در این سه سال جهت مثبت به خود گرفت و از وضعیت منفی خارج شد.

نماینده مجلس دهم  با بیان اینکه نرخ بیکاری در دوره ریاست جمهوری شهید آیت‌الله رئیسی کاهش یافت، گفت: در دهه ۹۰ نرخ بیکاری بین ۱۰ تا ۱۱ درصد نوسان داشت که در سه سال گذشته این رقم به کمتر از ۹ درصد رسید و لذا شاخص نرخ بیکاری در کنار شاخص رشد اقتصادی که مثبت بود، کاهش یافت. این دو اتفاق مهم در شرایطی رقم می‌خورند که واقعاً وضعیت اقتصادی در گذشته مساعد نبوده است.

قوامی درباره وضعیت پولی و مالی در دولت سیزدهم تأکید کرد: ما فقط در حوزه نقدینگی وضعیت خیلی خوبی نداریم و آن هم به دلیل شوک اقتصادی است که در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به اقتصاد ایران وارد شد و دولت سیزدهم نرخ رشد نقدینگی را تقریباً توانست مهار کند ولی چون این عدد خیلی بزرگ است کار را سخت کرده ولی به طور کلی نرخ رشد نقدینگی از ۴۰ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۲۱ و ۲۴ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرد و انتظار می‌رود در سال ۱۴۰۳ به حداقل ۲۳ و حداکثر ۲۵ درصد برسد و لذا به نظر من با توجه به نرخ رشد نقدینگی در دهه ۹۰ و ۱۴۰۰، دولت شهید رئیسی در راستای مهار نقدینگی گام مثبتی را برداشت و توانست آن را به نصف کاهش دهد.

توسعه تجارت خارجی در دولت سیزدهم

وی با اشاره به تجارت خارجی در دولت سیزدهم اظهار کرد: در این دولت اتفاقات خوبی در حوزه فروش نفت رقم خورد؛ مثلاً در سال ۹۹ مجموع درآمدهای نفتی کشور به ۳۶ هزار میلیارد تومان رسید و ده درصد این رقم نهایتاً در بودجه‌ای که مجلس دهم تصویب کرده بود محقق شد و مابقی به خاطر تحریم‌ها تحقق پیدا نکرد ولی در دولت شهید رئیسی از طرق دیپلماتیک صادرات نفت و درآمدهای حاصل از آن افزایش پیدا کرد و این عدد به ۳۵۰ هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسید که تقریباً ۱۰ برابر سال ۹۹ است.

معاون سابق امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و امور دارایی گفت: با وجود اینکه در سه سال اخیر گشایش‌های خوبی در حوزه بازگشت ارز به کشور ایجاد شد اما اگر بانک مرکزی از صادرکنندگان خرد هم بیشتر حمایت می‌کرد قطعاً کسری ۲۰ میلیارد دلاری تراز تجاری در سال ۱۴۰۲ رقم نمی‌خورد.

قوامی با بیان اینکه واقعاً اندیشه شهید رئیسی در حوزه محرومیت‌زدایی و تحقق عدالت ناب بود و شکی در آن نیست، اظهار کرد: شهید آیت‌الله رئیسی اعتقاد راسخی به بهبود سطح عدالت و رفع محرومیت در کشور داشت و آن را در زمره ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی می‌دانست اما به حدی نقدینگی در یک دهه گذشته افزایش پیدا کرده بود که اهداف مقدسی مانند توسعه عدالت و از بین بردن فقر به طور کامل محقق نشدند. ویژگی تورم این است که فقیر را فقیرتر و غنی را غنی‌تر می‌سازد و اختلاف طبقاتی را شدت می‌بخشد.

کاهش نرخ رشد نقدینگی در دولت شهید رئیسی

وی گفت: همین که دولت شهید رئیسی توانست رشد نقدینگی را از ۴۰ درصد به ۲۱ تا ۲۵ درصد کاهش دهد خود گام بزرگی در راستای فقرزدایی است ولی رقم نقدینگی خیلی زیاد بوده و ایشان زمان بیشتری را برای تحقق کامل هدف خود نیاز داشتند. باید دولت بعدی به مقوله مهار نقدینگی و مسیری که شهید رئیسی در آن گام برداشت توجه بیشتری کند تا ان‌شاءالله سیاست کاهش رشد نقدینگی تداوم یابد وا بتوان طبقه متوسط را دوباره زنده کرد.

نماینده مجلس دهم در پایان تأکید کرد: شهید رئیسی همواره به دنبال افزایش قدرت خرید مردم و ارتقای جایگاه منزلتی خانوارها بود و همچنین طبقه متوسط را موتور محرکه اقتصاد می‌دانست که در راستای توسعه عدالت و کاهش فقر نقش مهمی دارمد و لذا به همین دلیل به شدت درصدد احیای طبقه متوسط برآمد.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام
captcha