به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه 18 خرداد با دعوت خود و نمازگزاران به در پیش گرفتن تقوای الهی اظهار کرد: امروز با آخرین روز ماه ذیالقعده، سالروز شهادت جانگداز نهمین پیشوای معصوم جهان اسلام مصادف شده است، اولین حجتی که در سن کودکی به مقام ولایت مطلقه کلیه الهی دست یافته است، قرار گرفتهایم. به رسم ادب به صاحب عزا و صاحب عالم و ماتم حضرت حجت(عج) و تمام موحدان، مسلمانان، شیعیان و مردم دلداده به اهل بیت(ع) و شما دعوت شدگان حق تعالی در این حماسه عبادی تسلیت عرض میکنم.
وی افزود: امام جواد(ع) در میان ائمه(ع) ویژگیهایی دارند که امام رضا(ع) فرمودند کسی برای شیعه پربرکتتر از این مولود نیامده است. از این جهت این خطبه هم تناسب دارد با «أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ». یکی از آنهایی که خداوند او را نعمت مطلق، خیر محض خوانده و بدون هیچ گونه نقص و عیب و ضرر و زیانی از او به عهدی وارد نشده است بلکه مظهر سلام، مؤمن، مهین، عزیز جبار است. مؤمن یعنی کسی که وجود او برای دیگران امنیت است.
خطیب جمعه تهران بیان کرد: مؤمن کسی است که ایمان دارد و هم باور، مؤمن فردی است که دلبسته است و علاوه بر امنیت قلبی و آرامش درونی در اثر ایمان به دیگران نیز امان میدهد و کسی از او نگران نیست و میداند از او ضرری به وی نمیرسد. هم سلام، مؤمن، مهیمن چنین پیامی را دارد و مهیمن از همان ایمن است.
صدیقی اظهار کرد: وجود مبارک امام جواد(ع)، مظهر تام سلام مؤمن مهیمن است. چرا جود الهی در میان ائمه(ع) از امام جواد(ع) تراوش میکند؟ امام جواد بارش جود پروردگار عالم است.
وی ادامه داد: اگر انسان اهل تدبر در آیات قرآن باشد، نقش امامت و ولایت در ابعاد مختلف زندگی بشر و تأمین سعادت دنیوی و اخروی جایگزین ندارد. انشاء الله در این ایام توفیق داشته باشیم که بار دیگر گنبد دلنشین حضرت ثامنالحجج(ع) را که امروز مجاوران و زائران برای عرض تسلیت خدمت ایشان رسیدهاند، زیارت کنیم. زیارتنامه امام رضا(ع) پر مضمون است. پیامهای این زیارتنامه را با دقت دریافت کنیم. در قسمت دعای بالا سر از خدا درخواست میکنیم «خدایا نفرین و لعن تو بر کسی که نعمت را تبدیل کرده است». بشر سفرهای را از جانب خداوند در وجود امام بهرهمند بود و آنچه نیاز دنیوی و اخروی برای بشر منظور شده است از وجود امامان به بشر میرسد. علامه طباطبایی «صِراطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ» را نعمت مطلق تفسیر کردهاند و نعمت مطلق مصداقش امام هر زمانی و حجت علی الاطلاق است.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: امامان سفره باطنی، ظاهری، دنیوی، اخروی، عرشی، فرشی، ملکی و ملکوتی هستند تا امام جواد(ع)، ائمه(ع) در سنین بالا به امامت نایل شدند. اول امامی که در سن کودکی مقام امامت از جانب خداوند به ایشان داده شده است، حضرت امام جواد(ع) است.
وی افزود: امامت اکتسابی نیست و کتاب درسی و استاد ندارد. امامت تجلی حق تعالی و موهبتی است و «اللّهُ أَعلَمُ حَیثُ یجعَلُ رِسالَتَهُ». فرمودند همانطور که قرآن کریم درباره حضرت عیسی(ع) در سوره مریم فرمود «آتَیْناهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا».
خطیب جمعه تهران با تأکید بر اینکه امامان امام زمان خود نیستند، بیان کرد: سه پیامبر در قرآن کریم از آنها نام برده شده است که در سنین کودکی عهدهدار مسئولیت هدایت بشر را برای همیشه برعهده داشتند. که یکی از اینها امام محمدتقی(ع) است. او اول امامی است که در سنین کودکی به این مقام رسید و هم در علم محیرالعقول بود. ایشان در مجلسی که مأمون براساس شیطنت تشکیل داد که شاید امام(ع) نتواند پاسخگوی سؤالات باشد و افراد مختلف با تخصصها و گویشهای مختلف امام جواد(ع) را احاطه کردند و سیر سؤالات و معماها را با حضرت جواد(ع) مطرح کردند اما حضرت (ع) به مانند دریا میجوشید و پاسخ تمام سؤالات را به احسن وجه دادند و مایه حیرت تمام دانشمندان شد. از لحاظ معجزات حضرت کانون خرق عادتها و دادرسیهای غیرعادی بودند.
صدیقی اظهار کرد: ما در محضر تمام ائمه(ع) هستیم و آنها آگاه به ما هستند. دین خدا و حقیقت توحید در مسیر اهل بیت(ع) هستند. اینها آیینه و بلندگوی خدا هستند و آنها اهل عصمت هستند و کار و عملشان دیکته شده خداوند باریتعالی است. چنانکه امام جواد(ع) در پی گلایه یکی از افراد در پی عدم پرداخت خراج نامهای نوشتند و ایشان در آن نامه تأکید داشتند که آنچه برای تو میماند عمل و خدمت شماست. پس انسانی که اهل خدمت نباشد، در سرای آخرت، تهی دست و بیچاره است. به این دقت کنید آنچه از عمل شما میماند احسان شما به برادرانتان هست.
وی ادامه داد: نکته مهم در خصوص امام جواد(ع) این است که در سنین کودکی اثبات کرد مسئله ولایت موهبتی است و نه اکتسابی و خداوند هرکسی را بخواهد امام قرار میدهد و امام و ولایت عهدالله است و درباره ولایت فقیه نیز من اعتقاد و استدلال دارم که هرکسی نمیتواند پرچم ولایت امامی را به نیابت از او به دست بگیرد. لذا هم امام(ره) و هم مقام معظم رهبری، مطمئنا پشتشان گرم است و در حوادث مختلف مددهای الهی را نیز دیدهاید.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام والمسلمین صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه تهران به روز 14 خرداد؛ روز غروب ابرمرد مجاهد، فقیه حکیم، عارف در مقام امامت و رهبری، اشاره کرد و گفت: امام راحل ریل تاریخ را تغییر دادند و دنیا را متحول کردند و شرق و غرب را تحت تأثیر قرار دادند. ایشان حاکمیت دین را در بستر ولایت فقیه محقق کردند و برای بعد از خود نیز ریلگذاری کردند و تا بشر را متوجه راه سعادت؛ راه توحید، قرآن و فطرت، سازند.
وی افزود: امام راحل شخصیتی دارای ابعاد مختلف و ممتاز است. نزدیکترین فرد از لحاظ صفات، خصلتها، ارزشها، دانش، بینش، حکمت، رأفت، مهربانی و راه بلدی و سایر ویژگیهایی که جاذبه دارد و فطرتها را بیدار میکند، ولی فقیه حضرت آیتالله امام خامنهای است.
خطیب جمعه تهران گفت: امام راحل جامع اضداد بود و اشک و شبزندهداری ایشان در دل شب، حیرت آور بود اما در مقام مقابله با شاه و اسرائیل و آمریکا قدرتمند و محکم بودند؛ همانطور که قرآن کریم فرمود: «محَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» شدت و رحمت دو صفت است و مقابل یکدیگر هستند. امام راحل هم در شدت و هم در رحمت در اوج بودند.
وی با تأکید بر اینکه ویژگیهای امام(ره) در تاریخ غیرمعصومین(ع) کمنظیر است، بیان کرد: خداوند متعال به ایشان این ظرفیت، انرژی، قدرت و همت بلند را داد که کشور ما را از یوغ سلطنت سراسر فساد بیرون بکشد و زیر بیرق امام زمان(عج) و ائمه اطهار(ع) و پیغمبر خدا(ص) نظامی را تشکیل دهد و این از الهامات خدا به امام راحل بود.
صدیقی به اعتقاد و ایمان امام(ره) به مردم و حضور آنها در صحنههای مختلف تأکید کرد و گفت: امام خمینی(ره) از بن دندان مردم را دوست داشتند و معتقد بودند اگر مردم در صحنه باشند این نظام را نگاه میدارند و بسیار تیزبین بودند و آینده را پیشبینی کردند و به همین دلیل فرمود جمهوری اسلامی ایران؛ این بصیرت الهی امام(ره) بود.
خطیب جمعه تهران با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) جز خدا را مؤثر نمیدیدند، گفت: امام راحل بستر تحکیم اسلام و نظام اسلامی و پیاده کردن احکام خدا را تنها با خواست و اراده مردم، میسور میدانستند و در غیر این صورت اگر مردم را از امام جدا کنید، امت و امام به هم میخورد و نه امت، امت میماند و نه امام. امام هنگامی امام است که مردم پشت سرش باشند.
صدیقی اظهار کرد: امام صاحب نظر در احکام اعتقادی، شرعی و فقهی بود و به عنوان مرجع دین شناس جلو افتادند، امام باید با مردم همراه بود؛ شما مردم با همراهی امام راحل برتر از مردم صدر اسلامی بودید که با پیامبر(ص) زندگی کردند و بعد هم با حضرت علی(ع) و سپس با امام حسین(ع) این کارها را کردند. شما در این 45 سال آنقدر بصیرت دارید که با وجود بمباران تبلیغات شبانهروزی برای زشت جلوه دادن مسئولان نظام و خراب کردن ستونها که برایشان هدف و راهبرد است، تحت تأثیر قرار نگرفتید.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در مرقد امام(ره) دو نکته را مطرح کردند که به طور اجمال میگویم. از ابتکارات امام راحل این بود که ایشان سلطنت را مورد هجمه قرار داد و با استبداد مقابله کرد. امام صهیونیسم را مورد حمله قرار داد و با استثمار مقابله کرد. امام راحل با شیطان مقابله کرد و با استکبار جبهه جنگ را باز کرد.
وی ابراز کرد: امام (ره) در سه جبهه پیروز شد. امام راحل پیش از کلید زدن انقلاب و به دست گرفتن پرچم قیام، دیدند اعراب مورد ظلم رژیم صهیونیستها هستند و نژاد عرب مطرح بود اما امام (ره) فرمودند فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و برای تحقق این معنا علاوه بر روشنگریهایی که کردند چند کار به نفع فلسطین در مقابله اسرائیل و آمریکا و اروپاییها انجام دادند.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه ایران شاهنشاهی پایگاه مهمی برای ترویج قدرت صهیونیستها بود و امام این پایگاه را گرفت، تصریح کرد: پشت اسرائیل از این پایگاه بسیار مغتنم، خالی شد سپس امام راحل کار ایجابی کردند و سفارت فلسطین را به جای سفارت اسرائیل قرار دادند. این بزرگترین اهرمی بود که به فلسطینیها هم درس داد که اگر دنبال پیروزی و غلبه هستند، قانون جهاد، مقاومت، صبر و مقابله با ظلم و ستم از درسهای کارساز قرآن کریم و مکتب اسلام است.
وی افزود: در واقع امام (ره) در موضوع فلسطین، عربیت را که حصاری دور اینها بود، به مسئله اسلام تبدیل کردند و در داخل نیز پایگاه اسرائیل را ویران و پایگاه حمایت از فلسطین را بنا ساختند و برای جهانی کردن این مسئله نمادی چون روز قدس را در آخرین جمعه ماه رمضان نامگذاری کردند و امروز در جهان علاوه بر کشوهای اسلامی، کشورهای غیراسلامی نیز علیه اسرئیل قیام کرده اند. لذا امروز اسرائیل بدترین روز خود را از زمان تأسیس طی میکند و در حال زوال است.
خطیب جمعه تهران با اشاره به طوفانالاقصی و برکات آن، بیان کرد: طوفانالاقصی کار معجزهآسایی است که خدا با دست جبهه مقاومت انجام داد. این حمله چند اتفاق مهم را در صحنه بینالمللی رقم زد؛ اول اینکه در زمان مناسب انجام گرفت. اگر این ضربه کاری زده نمیشد براساس یک نقشه بینالمللی کشورهای اروپایی و رژیم صهونیستی بنای عادی سازی را با کشورهای منطقه داشتند که اگر اینگونه میشد، هم استثمار ریشه میدوانید و هم استعمار بیمه میشد. طوفانالاقصی، آنها را چنان هوشیار بار آورد که در موقعیت مناسب ضربه زدند و نقشه عادی سازی روابط از صفحه تاریخ محو شد و دیگر احیا نخواهد شد.
صدیقی اظهار کرد: برکت و رمز دوم طوفانالاقصی، ضربه غیرقابل جبرانی بود که بر پیکره جریان لیبرال دموکراسی غرب و فرزند نامشروعش رژیم صهیونیستی وارد شد. آنها ارتش خود را از قویترین ارتشهای دنیا به حساب میآوردند و این گونه غافلگیر شدند. این همه جنایت، عصبیت، کودک کشی و ویرانگی از سر دیوانگی و سرگیجگی است و رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر تحلیلهایی را از تحلیلگران اسرائیلی و آمریکایی بیان کردند که صهونیسم درحال آب شدن و از بین رفتن است.
وی به شاهکار فرزندان امامین انقلاب و پاسداران غیور با فرماندهی شجاع و به روز اشاره کرد و گفت: آنها این حرکت بازدارندگی تدافعی را به تهاجمی تبدیل کردند و در هجمهای بیامان آن چنان پایگاههای آنها را در هم کوبیدند که نفس آنها در نیامد و قدرت دفاع و اظهار وجود برای آنها با وعده صادق باقی نماند.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از خطبه دوم با اشاره به خدمات رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی، تصریح کرد: با مطالعه بیانات رهبر معظم انقلاب دیدم ایشان حدود 30 امتیاز را درباره رئیسجمهور شهید، مردمی، کارآمد، دلیر، پرکار و دارای ابتکار بیان کردند. اینها تعریف از یک شخص نیست بلکه یک قاعده و قانون و درس برای مسئولان است که مردم باید به اینها توجه کنند. ایشان درباره رئیسجمهور عزیز فرمودند «او مرد کار و عمل و خدمت و صفا و صداقت بود. برای خدمت شب و روز نمیشناخت. رئیسی عزیز در خدمتگزاری به کشور و ملت نصاب جدیدی ایجاد کرد که با وجود تلاش خدمتگزاران قبلی، تاکنون در این حد و حجم و کیفیت و با این صداقت و پر کاری نبوده است.» این درسی است که باید از رئیسجمهور بعدی توقع داشته باشند. همچنین تحرک فراوان و با برکت در سیاست خارجی برای حال و آینده کشور و استفاده از فرصتها و برجسته کردن ایران در چشم رجال سیاسی دنیا از دیگر خصوصیات شهید رئیسی بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند.
وی با اشاره به حضور حماسی مردم در تشییع و مراسم بزرگداشت شهدای خدمت، گفت: اگر رئیس جمهور در معنویت بصیرت، فداکاری، عشق به خدمت به این مردم سنگ تمام گذاشت و در تراز نظام ولایی بود، مردم نیز هیچ کم نگذاشتند. مردم نیز حماسه آفریدند. برخورد با مصیبت دوگانه است؛ در برخورد وازدگی آدمهای مصیبت دیده، افسرده میشوند و غصه میخوردند و دستشان به کار نمیرود اما ملت ایران، مولایشان حضرت سیدالشهدا(ع) است، همچنان که اسرای کربلا نیز ننشستند تا غصه بخورند بلکه ایستادند و مقاومت کردند. مردم نیز همانطور که سردار سلیمانی گفته است، ملت ما، ملت شهادت و امام حسین(ع) است. مردم در همه شهرها برای آیت الله رئیسی با مجالس و حرکت و پویایی و محبت، حماسه قوی را خلق کردند.
خطیب جمعه تهران با تأکید بر اینکه حماسه شما مکمل حماسه خدمت رئیسی شد که به مانند استادش بهشتی، خونش انقلاب را زنده کرد، افزود: خون آیتالله رئیسی کمتر از خدماتش در این دوره کوتاه خدمتش نبود. هم حیات ایشان و هم ممات شهید رئیسی برای ما خیر بود.
وی با اشاره به پیام حضور حماسی مردم در مراسم تشییع و بزرگداشت شهدای خدمت، تصریح کرد: یکی از مهمترین پیامها این بود که مردم ایران زندهاند و همچنان ایستادهاند. مردم ایران به مسئولین علاقهمند هستند. مشوق خدمت و دلداده به ولایت هستند. هم شهید سلیمانی ذوب در ولایت فقیه بود و هم آیت الله رئیسی به این مسئله مصر بود. به طوری که ایشان با نایب امام زمان(عج) بیعت کرده بود «صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ» و تا پایان شربت شهادت را نوشید.
صدیقی در بخش پایانی سخنانش به توصیه رهبر انقلاب درباره انتخابات در سخنرانی مراسم سی و پنجمین سالگرد رحلت امام (ره) اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «ملت ایران برای حفظ منافع و تثبیت عمق راهبردی خود در معادلات پیچیده بینالمللی و برای اینکه بتواند ظرفیتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خود را ظهور و بروز بدهد تا کام کشور شیرین شود و همچنین برای اینکه بتواند حفرهها و رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پر کند، به رئیسجمهوری فعال، پر کار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب احتیاج دارد.» بنابراین هر رئیس جمهوری بیاید اگر بخواهد این نظام را به هم بزند و تمام وزرا و استانداران را تغییر دهد، روز از نو روزی از نو.
وی در پایان تأکید کرد: آیتالله شهید رئیسی قدمهای بزرگ با فکرهای بلند را با گروهی که به مانند خود میدویدند، برداشت. باید رئیسجمهور آینده به راه شهید رئیسی اعتقاد داشته باشد. شما با حماسه خود این خطوط حرکت شهید رئیسی را؛ کار انقلابی و جهادی و طرحهای سازنده داخلی و خارجی او را امضا کردید. رئیسجمهور بعدی باید ذوب در ولایت و تحت پرچم نایب امام زمان(عج) باشد تا در کنار مردم و در خدمت مردم، سربلند شود.
انتهای پیام