کد خبر: 4221326
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹

نظرسنجی جدید: افزایش چشمگیر محبوبیت حماس میان فلسطینیان

یک نظرسنجی تازه در کرانه باختری و نوار غزه نشان داد که میزان محبوبیت و تأیید اقدامات حماس پس از جنگ غزه میان فلسطینیان افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش ایکنا به نقل از عری 21، بر اساس این نظرسنجی که 1570 نفر در کرانه باختری و غزه در آن شرکت کرده و بین 26 می تا 1 ژوئن انجام شده است، اکثریت شرکت‌کنندگان یعنی 56 درصد از افراد مورد بررسی، معتقدند که حماس پس از جنگ بر غزه حکومت خواهد کرد، در حالی که تنها 4 درصد معتقدند که ارتش اشغالگر اسرائیل کنترل نوار را در دست خواهد داشت. همچنین 11 درصد معتقدند تشکیلات خودگردان فلسطین، غزه را اداره خواهد کرد.

در مورد اینکه مردم چه کسی را برای حکومت غزه ترجیح می‌دهند، 61 درصد از جنبش حماس حمایت کردند، در حالی که 16 درصد تشکیلات خودگردان فلسطین با رئیس، پارلمان و دولت منتخب جدید را انتخاب کردند و 6 درصد نیز تشکیلات خودگردان کنونی تحت مدیریت عباس را ترجیح دادند.

این نظرسنجی نشان داد که اکثریت مردم فلسطین از عملیات طوفان‌‌الاقصی که توسط گروه‌های مقاومت انجام شد حمایت می‌کنند. همچنین بر طبق این نظرسنجی، این باور که جنگ غزه توجه بین‌المللی به موضوع فلسطین را احیا کرده و ممکن است منجر به تسریع در به رسمیت شناختن فلسطین شود با شش درصد افزایش به 82 درصد رسیده است.

همچنین 68 درصد از تصمیم حماس که قبل از اشغال گذرگاه رفح اعلام کرده بود برای پیشنهاد آتش‌بس آمادگی دارد، حمایت کردند.

اکثریت شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی یعنی 58 درصد گفتند انتظار دارند که حماس و رژیم اشغالگر در چند روز آینده به آتش‌بس دست یابند، در حالی که 39 درصد گفتند که چنین انتظاری ندارند.

هنگامی که در این نظرسنجی درباره رضایت عمومی از نقش احزاب فلسطینی، عربی و بین‌المللی در طول جنگ سؤال شد، حماس در رتبه اول قرار گرفت و رضایت از عملکرد این جنبش به 75 درصد رسید، در مقابل 24 درصد از جنبش فتح حمایت کردند. 

همچنین در این نظرسنجی میزان محبوبیت یحیی سنوار از رهبران حماس با 65 درصد در مقایسه با 10 درصد برای محمود عباس نشان داده شد.

نتایج این نظرسنجی حاکی از افزایش درصد رضایت از حماس و سنوار نسبت به وضعیت سه ماه قبل است و همچنین کاهش رضایت از محمود عباس و جنبش فتح در همین مدت را نشان می‌دهد.

انتهای پیام
captcha