کد خبر: 4226650
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷

اعتراض شیعیان افغانستان به محدودیت‌های طالبان در برگزاری مراسم محرم

شیعیان افغانستان نسبت به محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان برای برگزاری مراسم محرم شدیداً اعتراض کردند.

به گزارش ایکنا به نقل از آمو، شیعیان عزادار در افغانستان  به طالبان هشدار داده‌اند با محدودیت‌های جدید برای مراسم محرم، صبر مردم را بیش از این آزمایش نکنند.

 
عزاداران می‌گویند که طالبان محدودیت‌های شدیدی را بر مراسم آیینی آنها اعمال کرده و در برخی موارد به پرچم‌های عاشورا بی احترامی کرده‌اند.
 
به گفته این عزاداران، مراسم برافراشتن علم در روز هفتم محرم به دلیل محدودیت‌ها در فضای داخلی مساجد محدود شد.
 
در هرات، ساکنان جمعه شب در اعتراض به اعمال این محدودیت‌ها از سوی طالبان تظاهرات کردند. شهروندان شیعه مراسم برافراشتن علم را در داخل مسجد برگزار کردند که شامل دعا و  سینه زنی بود.
 
ده ها نفراز مردم هرات جمعه شب در اعتراض به این محدودیت‌ها به خیابان‌ها ریختند. ویدئوهای ارسالی به آمو نیوز نشان می‌دهد که معترضان پرچم‌های محرم را حمل می‌کنند و مانع برداشتن آن توسط طالبان می‌شوند. این فیلم معترضان را در حال دوچرخه‌سواری و راه رفتن به تصویر می‌کشد در حالی که خشم خود را نسبت به محدودیت‌های طالبان در مراسم محرم ابراز می‌کنند.
 
روز جمعه، رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات، نحوه برگزاری مراسم عاشورا را یک بدعت سیاسی و خارجی توصیف کرد. وی افزود: ما باید از بدعتی که از جنبه‌های سیاسی سرچشمه می‌گیرد، پرهیز کنیم. وی مدعی شد: این شیوه برگزاری عاشورا در اسلام وجود ندارد. ما باید از بدعت خارجی جلوگیری کنیم.
 
شهروندان از رفتار طالبان با عزاداران محرم انتقاد کردند و از رژیم طالبان خواستند که از مداخله در امور مذهبی خودداری کند. یکی از شهروندان هراتی می‌گوید: طالبان ارزش‌های مذهبی و فرهنگ دیرینه مراسم عاشورا را محدود کرده است. این محدودیت‌ها نباید وجود داشته باشد.
 
یکی از شهروندان کابل با اشاره به اقدامات طالبان گفت: اخیراً برخی گروه‌ها تلاش می‌کنند تا پرچم‌ها را پایین بیاورند و به مسائل مذهبی دامن بزنند تا بین مردم افغانستان تفرقه ایجاد کنند.
 
پیش از این، نامه‌ای که به پایگاه خبری آمو رسیده بود، نشان می‌داد که طالبان عزاداران محرم را از برگزاری مراسم در انظار منع، استفاده از پرچم‌های عزا در مکان‌های عمومی را ممنوع و مکان‌های برگزاری مراسم را محدود کرده‌اند. طالبان پرچم‌های عزاداری را از خانه‌ها و اماکن عمومی برداشته‌اند. یکی از عزاداران محرم گفت: این یک بی‌احترامی عمیق به جامعه شیعه و مردم افغانستان است. یکی دیگر از شهروندان شیعه هشدار داد: طالبان نباید با اعمال محدودیت‌های قابل توجه بر جامعه شیعه، صبر مردم را بیش از این آزمایش کنند.
انتهای پیام
captcha