کد خبر: 4229633
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری:

مواضع رئیس جمهور در مراسم تنفیذ و تحلیف صریح، متقن و انقلابی بود

خطیب جمعه تهران با اشاره به مواضع صریح، متقن، پخته و انقلابی آقای پزشکیان در مراسم تنفیذ و تحلیف گفت: امیدواریم ایشان بر این عهد بماند و در تحقق آرمان‌های بزرگ همه ما یار و یاور ایشان هستیم.

 حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و امام جمعه موقت تهرانبه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و امام جمعه موقت تهران در خطبه‌ نخست نماز جمعه این هفته تهران، 12 مرداد، که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن توصیه خود و دیگران به رعایت تقوای الهی، گفت: به مناسبت ایام شهادت حضرت سیدالساجدین(ع)، بحث خطبه اول را درباره مسئولیت اجتماعی با توجه به صحیفه سجادیه مطرح می کنم. صحیفه سجادیه زبور آل محمد(ص)، میراث بزرگ، گرانبها و سازنده‌ای است که از آن حضرت برای عالم اسلام و بشریت تا قیام قیامت باقی مانده است. 

وی افزود: این کتاب یک دریای بیکران و پر از اسرار الهی هم برای خودسازی و جامعه‌پردازی و هم برای تمدن‌سازی است. صحیفه سجادیه نقشه راه روشن به زبان دعا، لطیف و قابل احساس و نافذ است که باید قدردان آن باشیم و امید داریم هر روز انس جامعه با صحیفه سجادیه بیشتر شود. 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به دعای 38 صحیفه سجادیه، افزود: امام سجاد(ع) در این دعا که جزو دعاهای کوتاه و مختصر صحیفه است، مسیری را به ما آموزش می دهند تا در پیشگاه خداوند عذرخواهی و تمنای توبه کنیم و در ارتباط با بخشی از حقوقی که دیگران برعهده ما دارند و از عهده انجامش برنیامدیم، طلب توبه کنیم.

خطیب جمعه تهران با قرائت ترجمه این دعا و تأکید بر اهمیت مسئله مسئولیت های اجتماعی افراد در ارتباط با سایرین گفت: باید بیش از گذشته خود را مقید به انجام دقیق وظایف کنیم و هرجا قصور داریم به محضر حق، عذرخواهی کنیم. در دعای 38 صحیفه می خوانیم: «خدایا از تو عذرخواهی می کنم آنجایی که در حضور من به فردی ظلم شد و او را یاری نکردم». نصرت مظلوم حق مسلم و جدی است و اگر مطلع باشیم بر ما واجب است تا او را یاری کنیم. 

حجت‌الاسلام حاج‌ علی‌اکبری اظهار کرد: امام سجاد (ع) در ادامه این دعا می فرمایند: «خدایا از تو پوزش می خواهم آنجایی که فردی به من احسان و لطف کرد اما من از او سپاسگزاری و قدرشناسی نکردم». قدرشناسی از افرادی که به ما احسان می کنند حق است و انسان مؤمن باید اقدام، عمل، حرف و گفتارش سرشار از خوبی و احسان به آنها باشند. 

وی افزود: امام فرمودند: «خدایا به ساحت قدس تو پناه می آوردم و از تو عذرخواهی می کنم در آنجایی که فردی در حق من بدی کرد و از من عذرخواهی کرد اما من عذر او را نپذیرفتم. خدایا من را ببخش و به من رحم کن آنجا که فردی نیازمند به من مراجعه کرد و من برای حل مشکل او، او را بر خودم ترجیح ندادم. پروردگارا کسانی به گردن من حق لازمی پیدا می کنند و من حق آنها را به شایستگی ادا نکردم.». پس این حقی بر گردن ما است و باید به آن اهتمام داشته باشیم. این حقوق شامل حق معلمی، همسایگی، امام جماعت، مؤذن و سایر موارد است. 

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: امام سجاد(ع) در ادامه این دعا از خداوند طلب عذرخواهی دارند در آنجایی که عیب مؤمنی بر ایشان آشکار شد و عیب او را در اینجا و آنجا گفتم و ادامه می دهند: «خدایا من را ببخش آنجا که در معرض وسوسه شیطان قرار گرفتم و گناهی به من پیشنهاد شد و به آن گناه مبتلا شدم». این فهرست چقدر تکان دهنده است. انسان این حساب را بر خود باز کند و این عناوین را بنویسد و در خلوت خود در پیشگاه باریتعالی به حضرت حق پناه ببرد و عذرخواهی کند. البته این عذرخواهی زمانی واقعی است که عمیقا در دل ما پیشمانی تولید شده باشد و سپس درصدد جبران آن برآییم و کوتاهی نکنیم.

وی گفت: سپس امام سجاد (ع) ادامه می دهند: «خدایا در این موارد که گفتم و در سایر موارد در کوتاهی که نسبت به مردم و سایر مسئولیت‌هایم دچار شدم، این عذرخواهی من از روی پشیمانی است که امید دارم به واسطه این پشیمانی به این موارد و گناهان دچار نشوم. این ندامت و پشیمانی به دلیل اشتباهات خطرناکی است که به آن مبتلا شدم و تصمیم دارم که دیگر آنها را تکرار نکنم. آن را توبه قابل قبولی قرار بده خدایا، ای کسی که دوستدار توبه کنندگان هستی». همه ما مرتبا باید با این دعا انس بگیریم و در منزل آن را بخوانیم. مدیران و مسئولان در ادارات باید این سرفصل‌ها را بخوانند چراکه سرفصل‌های تکان دهنده ای است تا گرفتار حق الناس نشویم. 

امام جمعه موقت تهران در پایان این خطبه گفت: همه باید با دعای 38 صحیفه سجادیه انس بگیریم و به ویژه مدیران و مسئولان باید نسبت به سرفصل‌های تکان دهنده این دعا درباره حق الناس اهتمام ویژه داشته باشند.

بنابراین گزارش حجت‌الاسلام و المسلمین حاج‌علی‌اکبری، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران ضمن درود و فاتحه بر شهید اسماعیل هنیه، فواد شکر، شهید سلیمانی و سایر شهدا و امام شهدا، افزود: در این خطبه به دو مطلب با اختصار اشاره می کنم؛ مطلب اول به مناسبت تنفیذ و تحلیف رئیس جمهور محترم است: اول، یادآوری نعمت بزرگی است که خداوند به ملت عزیز ما عنایت کرد و پس از شهادت شهید جمهور، امور کشور در شرایط معمولی اداره شد و همه چیز در وقت مقرر برگزار شد و طبق زمان بندی خود به پایان رسید. اینک در مرحله تشکیل دولت هستیم. این مسیر پس از حادثه بزرگی که هر کشوری را دچار گرفتاری‌های بزرگ‌تر خواهد کرد، در جمهوری اسلامی به درستی انجام شد که اینها از برکات نظام اسلامی و ولی فقیه است. 

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: عبور از بحران ها و انجام امور کشور بدون اختلال و حفظ حقوق ملت در پرتو مردم‌سالاری دینی و اسلامی حاصل همکاری امامی رشید و ملتی شجاع و باوفا بود که حاصل آن نظام مقتدر است که رو به قله ها درحال حرکت است. 

وی گفت: نکته دوم؛ در موقعیت کنونی که مقدمات برای تشکیل دولت جدید در حال انجام است، نقش اعضای محترم دولت سیزدهم، وزرا، مسئولان و مدیران در بخش‌های مختلف قابل توجه است که با همت امور جاری کشور را اداره کردند و ادامه می دهند تا به مسئولان بعدی تحویل دهند. 

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری بیان کرد: در این بین باید به نقش برجسته سرپرست ریاست جمهوری اشاره کرد. این خدمات در خاطره ملت شکور ایرانی می ماند که با مجاهدت، سخت کوشی، طمأنینه و با همت از عهده این مسئولیت بر آمدند. آقای مخبر جزو نماز جمعه ای ها بودند که بی تکلف و صمیمی در صفوف نماز حضور پیدا می کردند و می ایستادند و پاسخگوی مردم بودند که این سیره برجسته یک مدیر تراز است، همانطور که شهید جمهور نیز دلداده به نماز جمعه بود. 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با تاکید براینکه مدیران در نظام اسلامی باید دلداده به نماز جمعه باشند، اظهار کرد: نکته سوم این است که رئیس جمهور جدید در برابر خود الگوی روشن و پسندیده ای همچون دولت سیزدهم را دارد که دارای جلوه های ویژه ای از خدمات عاشقانه شهید رئیسی و سایر همکاران عزیز ایشان بود. در دیدار اعضای دولت سیزدهم با رهبر انقلاب اسلامی برخی از این ویژگی ها را چون کارآمدی، امیدوار بودن، خوش بینی به آینده، احترام قائل بودن برای مردم، حضور در بین مردم و حل مشکلات مردم را جز اولویت های برنامه ریزی دانستن، اعتقاد واقعی به توان داخلی، صراحت در اعلام مواضع انقلابی و دینی، خستگی ناپذیری، رعایت اصل تعامل و عزت در سیاست خارجی، اهتمام به طرح های بزرگ، تواضع و بردباری با مخالفان، اهل ذکر، توسل و دعا بودن و ... فهرست کردند و فرمودند اینها را گفتم تا به عنوان الگو ثبت شود و در مسیر پیش رو، دولت آینده بتواند از این الگو بیشترین استفاده را داشته باشد. 

وی افزود: نکته چهارم اینکه به آقای پزشکیان انجام مراسم تنفیذ و دریافت حکم ریاست جمهوری بعد از انتخابات را از دست رهبر عالی قدر تبریک می گوییم، به ویژه با تعابیری که رهبری درباره ایشان فرمودند: فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند. این نگاه رهبری به رئیس جمهور مغتنم است. در بیانات ایشان در همان جلسه تعبیراتی درباره رئیس دولت چهاردهم مطرح شد چون اینکه بیانات رئیس جمهور متقن، عمیق و پایبند به مبانی مردم سالاری اسلامی است. همچنین در جلسه تحلیف نیز آقای پزشکیان با سوگند خطیر در پیشگاه قرآن و حضور نمایندگان ملت ابراز کردند، چه سوگند سنگین و پرمحتوایی است که امیدواریم این بار سنگین به عنایت الهی به سلامت به مقصد برسد. آنچه در مراسم تنفیذ و تحلیف از آقای پزشکیان شنیدیم مواضعی صریح، متقن، پخته و انقلابی بود. اینها نشان دهنده التزام ایشان به میثاق ملی یعنی قانون اساسی و سند چشم انداز است. ایشان برای ما سند را مرور کردند؛ التزام به سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه و منشور جاودانه امام علی(ع) در نامه به مالک اشتر.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر حمایت جدی و قاطع از جبهه مقاومت از سوی رئیس جمهور جدید کشورمان گفت: امیدواریم ایشان بر این عهد بماند و در تحقق آرمان های بزرگ همه ما یار و یاور ایشان هستیم؛ ائمه جمعه کشور، آحاد مردم و نیروهای انقلابی و تمامی ستادها کمک کننده به ایشان خواهند بود.

وی گفت: حال که بحمدلله کار مشترک رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی برای تعیین هیئت وزیران و مسئولان عالی دولت آینده شروع می‌شود، این آزمون مهمترین و اولین آزمون جدی پیش روی رئیس جمهور محترم است که با مجلس محترم باید به سرانجام برساند. در اولین جلسه با نمایندگان مجلس دوازدهم، رهبر عالیقدر معیارها و شاخص هایی را برای انتخاب وزار و مسئولان پیش رو تاکید کردند؛ افرادی امین، صادق، با ایمان، دارای نگاه مثبت، متشرع، اشتهار به پاکدستی و صداقت، عدم سوء پیشینه، داشتن نگاه ملی، غرق نبودن در مسائل جناحی و سیاسی و کارآمد بودن. امیدواریم حال این همکاری با تأنی و با در نظر گرفتن شاخص های تشکیل دولت مطلوب برای خدمت عاشقانه و صادقانه و بی منت به این ملت شریف و عزیز باشد. 

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری  در ادامه به شهادت اسماعیل هنیه در تهران اشاره کرد و گفت: این آخرین حلقه از جنایات مستمر باند تبهکار، کثیف و کودک کش صهیونیستی بود. ترور شهید هنیه در ایران و فواد شکر در لبنان و جمع دیگری از عزیزان در حشد الشعبی چرا انجام گرفت؟ چه چیزی رخ داد که رژیم کودک کش دست به چنین اقداماتی زد؟ رژیم صهیونیستی رمز بقای خود را به ویژه پس از عملیات طوفان الاقصی از دست داده و از سوی دیگر جنگ نامتقارن جبهه مقامت کل حیات رژیم را به چالش کشید و تیر خلاص به قدرت بازدارندگی این رژیم زده است.

خطیب جمعه تهران اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در مرداب زوال افتاده و این دست و پا زدن ها تنها اثری که دارد این است که در این منجلاب بیشتر فرو می رود و به نقطه پایانی نزدیک تر می شود و به زودی با انتقام خدای متعال و با خدای عزیز منتقم روبرو خواهید شد که به حساب شما خواهد رسید. تفسیر این همه رفتارهای وحشیانه و ناجوانمردانه طی 10 ماه گذشته فقط همین است. بیش از 40 هزار نفر مردم فلسطین، از زنان و کودکان و سالخوردگان به آن صورت فجیع به شهادت رسیدند و تعداد بسیاری نیز مجروح شدند. از سلاح های نامتعارف در این جنگ استفاده شده و می شود، قریب به 70 درصد از ابنیه و زندگی این مردم عزیز نابود شده، به بیمارستان ها حمله مستقیم کردند، به ارودگاه ها و چادرهای اقامتی این مردم مقاوم و مظلوم حمله کردند و آنها را به آتش کشیدند، بیش از 300 نفر از خبرنگاران را کشتند و مردم غزه را در محاصره غذایی و آب و دارو قرار دادند. 

وی با تأکید بر اینکه این اتفاقات پیش چشم بشریت رخ می دهد، افزود: رژیم صهیونیستی به هیچ کدام از اهداف خود در این ماجرا نتوانست برسد و گرفتار اختلاف شدید داخلی و ضربه های محکم به نیروهایش است. همچنین ناامنی گسترده در سرزمین های اشغالی شکل گرفته و مهاجرت معکوس در حال انجام است. امروز رژیم صهیونیستی با رسوایی جهانی به ویژه در میان جامعه جوان و دانشگاهی در غرب و مجامع جهانی روبرو است. مواجهه رژیم صهیونیستی با جبهه عظیم مقاومت به منزله یک جبهه متحد و طلایی، به کابوسی برای حیات آن رژیم ننگین تبدیل شده است. با این وضعیت این نامردان دیوانه، وحشی، جلاد و خون آشام به آمریکا و آغوش شیطان بزرگ پناه می برند و در کنگره مورد استقبال قرار می گیرند؛ خاک بر سر آن رسوایی بزرگ، این کنگره و این جماعت.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: قرآن کریم می فرماید: «مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ»، پناه بردید به آغوش شیطان که خود او کاخ سیاه و قدرت پوشالی اش مثل خانه عنکبوت است. این هم رسوایی روی رسوایی است. البته آمریکایی ها خود گرفتار انتخابات آینده هستند و نتوانستند آنطور که باید از آنها حمایت کنند اما احتمالا با چراغ سبز آنها پس از این سفر نتانیاهو این جنایات را پس از بازگشت از آمریکا انجام داد که علاوه بر عملیات در غزه این قبیل ترورها را در ایران، لبنان و عراق انجام داد. البته نتانیاهو باید بداند با دست خود خانه را خراب می کند: «يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَ أَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يا أُولِي الْأَبْصارِ».

وی در ادامه با اشاره به ترور مجاهد بزرگ شهید اسماعیل هنیه، اظهار کرد: ایشان یک شخصیت اخلاقی، مؤمن، مجاهد، قرآنی، حافظ قرآن، خطیب و ایثارگر بود. رژیم صهیونیستی یکی از رهبران بزرگ مقاومت را درحالی که مردم به او احتیاج داشتند از سر راه برداشت تا به روحیه مقاومت و مردم فلسطین ضربه وارد کرده، در جبهه مقاومت تردید ایجاد کند، به اتحاد ایرانیان در آستانه تشکیل دولت جدید خدشه وارد کند و به حیثیت و شخصیت ایران عزیز در منطقه مقاومت و پیش جهانیان ضربه بزند اما غافل از اینکه «وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ» و حاج اسماعیل به آرزوی دیرینه خود، شهادت، رسید. 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به حضور شهید هنیه بر مضجع حاج قاسم و نوشتن این متن روی کاغذ که «وقت دیدار ما رسیده است»، افزود: او به آرزوی خود رسید و از این به بعد شهید اسماعیل هنیه برای جبهه کفر و استکبار از حاج اسماعیل هنیه برای دشمنان بسیار خطرناک و برای دوستان و جبهه مقاومت فلسطین، الهام بخش تر خواهد بود؛ «وَ يَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ‌».

وی افزود: این روسیاهان پلید نمی دانند شهادت این مردان خدا برای مردم مقاومت فلسطین موجب ثبات قدم بیشتر  برای دنبال کردن راه مقاومت می شود. پس از شهادت «اسماعیل ذبیح القدس» جبهه مقاومت برخلاف تصور دشمن، جدی تر و یکپارچه تر در مسیر انتقام و خونخواهی قرار گرفته است و نه تنها اختلافی بین آنها پیش نیامد بلکه متحدتر برای کار بزرگتر هستند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: بصیرت مردم فلسطین و جبهه مقامت به ویژه خانواده عزیز شهید هنیه، توطئه های رسانه ای دشمن را بر باد فنا داد. در ایران دست های گره خورده آن شخصیت نستوه با رئیس جمهور ایران ساعتی قبل از شهادت، تصویری از اتحاد ما با محور مقاومت و فلسطین است. شهادت این میهمان در ایران بهانه ای برای تجلی بیشتر روح مقاومت ضد صهیونیستی و ضد آمریکایی در ایران شد.

وی بیان کرد: در ایران حماسه ای از حضور پرشور و انگیزه مردم همراه با امام جبهه مقاومت در آن نماز باشکوه برپا شد.  همچنین گل واژه های غیرت را از قلم امام مسلمین در محیط جامعه دیدیم که روح غیرت را به اشتراک گذاشت و ملت عزیز منتظر آن انتقامی هستند که رهبر عزیز و امام صادق الوعد به آن اشاره کردند و انشالله یاران ایشان، عملیات صادق دو را بسیار متفاوت تر و جدی تر در زمان مناسب انجام خواهند دادند. 

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری در پایان ابراز کرد: به این نامردها می گوییم از الان کابوس این انتقام روی شما سایه افکنده است. چنانکه وضعیت اضطراری در سرزمین های اشغالی نشانه آن است. از سوی دیگر حزب الله لبنان، دلاورمردان یمن و حشد الشعبی عراق برای این اتفاق بزرگ مهیا هستند و آن اتفاق در زمان خود به فضل الهی انجام می شود.

انتهای پیام
captcha